Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Fejre állt egy autó Bakonyszentkirály és Veszprémvarsány között

Tudósítónk információi egy autó fejre állt a 82-es főúton közelében, Bakonyszentkirály és Veszprémvarsány között szombat este.

Olvasóink írták

 • 18. elemér 2012. december 17. 08:55
  „A neves brit történész ezzel a könyvvel lebontotta azt a vasfüggönyt, amely sokáig kettéválasztotta Európa történetírását is. Tony Judt 1989 decemberében Bécsben, vasúti átszállás közben értesült Ceausescu bukásáról, és ekkor döntötte el, hogy megírja, vagy inkább újraírja a kontinens két felének mint egésznek a történetét. A szerző szerint ekkor ért véget a "háború utáni" hosszú korszak, Európa mesterséges kettéválasztásának kora. A könyv megjelenése óta heves vitákat kavart, mert a szerző hangsúlyozottan személyes értékelésében arra a következtetésre jutott: a XX. század első felének háborúiban kivérzett és porba tiport Európa éppenséggel a háború utáni kor fejlődésének köszönhetően válhat újból példaképpé a világ többi részének a XXI. században. Tony Judt 1948-ban született Londonban. Diplomáit a cambridge-i King´s College-ban és a párizsi École Normale Supérieure-ben folytatott tanulmányai után szerezte. Tudományos kutatásának fókuszában mindvégig a háború utáni Európa állt. 1995-ben a New York University támogatásával megalapította az Erich Maria Remarque Intézetet, amelynek jelenleg is igazgatója. Két éve meghalt ALS-ben, de elötte Charlie-nak adott interjut. Egy jófejü bátor ember volt. http://www.charlierose.com/view/interview/11185”
 • 17. elemér 2012. december 16. 23:49
  „Két éve meghalt Tony Judt történész, aki tanulmányaiban kíméletlen őszinteséggel fedte fel a nyugati kultúra és társadalom árnyoldalait, az európai értelmiség tévelygéseit, és bírálta Izraelt a szerinte intoleráns politikája miatt. Élete utolsó hónapjaiban arról írt, hogyan hatalmasodik el rajta az idegbénulással járó betegsége. Az 1945 utáni Eu. történelem egyik legjelentősebb szakértője. Judt két éve küzdött az amyotrophiás lateralsclerosis nevű, lassú idegbénulással járó, gyógyíthatatlan betegséggel, amelynek kialakulásáról és fokozódásáról kíméletlen részletességgel számolt be az utóbbi időben megjelent esszéiben. A legismertebb és legtöbbre tartott munkája a magyarul is megjelent Háború után című könyve volt, amelyben Európa második világháború utáni történetét dolgozta fel. Timothy Snyder, az amerikai elitegyetem, a Yale történészprofesszora, a sztálini és a hitleri diktatúra kutatója néhány éve azt írta Judt könyvéről: "a legjobb munka, amit valaha is írtak a témában". Kis izesitö a könyvböl, az europai ember egész a beatles-ig a 19-ik században élt. Kis izesitö honfitársamtol Rona Pétertöl, a magyarok nem ismerik önmagukat és egész életüket kötödésben élik. Ezzel én is tisztába vagyok, és ez nem komédia.”
 • 16. IV.Béla 2012. december 16. 22:32
  „Ja, hogy te itt élsz, és nem akarsz visszamenni a tömeggyilkos, vágósúlyban lévő mangalicák közé? Megértem.
  Mindenesetre szeretnék gratulálni a szüleidnek a sikeres gyerekneveléshez! Biztos büszkék voltak rád! :D”
 • 15. elemér 2012. december 16. 20:58
  „Kabosrol csak annyit tudok hogy apám jó barátja volt. Egyébként pedig nincs tervem nékem a disznóolba járni.;))”
 • 14. Túrabakancs 2012. december 16. 17:12
  „Kabos meg elemér között annyi a hasonlóság, hogy mindegyik <moderálva>.
  Egyébként meg elemér: annyira szeretnénk mi hasonlítani Amerikára meg az ottani
  életvitelhez, hogy a mostani iskolai vérengzéstől csak úgy csöpög a nyálunk. Remélem érted
  a cinizmust az írásomban. Abban az országban ahol kilóra adják a fegyvereket az állampolgároknak,
  ott valami nem stimmel a fejekben. De ezt látjuk is az írásaidban foglaltakban.”
 • 13. vera2012 2012. december 16. 15:47
  „elemért Kabossal nem lehet összehasonlítani. Ilyen nem születik még egyszer. A "Vas megyei gyerek" a világ legnagyobb komikusa volt, elemér meg egy szánalmas figura, aki nem fogja magát vissza, mert igy akarja a gondjait elfelejteni. Magyarországra meg addig nem jön, amig a diktátor nem lesz elkergetve, hogy szavaival éljek. De most már elég volt, nem pazarlom rá az idömet.”
 • 12. IV.Béla 2012. december 16. 13:23
  „Meg amúgy is bántotta az élet eleget.

  elemér! Mikor jössz legközelebb Magyarországra? Szervezhetnénk egy "író-olvasó" találkozót a most megjelenő "Én és én, meg Einstein" című könyved megjelenéséről.”
 • 11. orbison 2012. december 16. 12:20
  „Elemér én nem bántalak, de a saját érdekedben fogd vissza magad, már kezdesz a Kabos-ra hasonlítani, az "A veréb is madár"-ból..
  :)”
 • 10. elemér 2012. december 16. 11:51
  „Kössz vera de ez engem nem zavar, mert én már fenékbe voltam rugva. Rona Pétert is fenékbe rugták ezek a xarházi senkik.;))”
 • 9. gte325 2012. december 16. 09:32
  „6. elemér, tudod, én csak jókat röhögök az ilyen ámérikás idiótákon, unalmas lenne nélkületek, persze hülyéből van itthon is bőven, de egy ámériás az azért mégiscsak más...”
 • 8. vera2012 2012. december 16. 09:30
  „Elemér, vigyázz, ne hogy te vess bukfencet, ha fenékbe leszel rugva.”
 • 7. elemér 2012. december 16. 09:23
  „Azért támogattuk az unios törekvéseket, mert nekünk unalmas volt a kis xar kakamatyikkal tárgyalni és kereskedni. Nekünk megvannak a szabványaink az iparban, kereskedelemben, politikában, háboruban és békében. Europai ember ostoba és feledékeny. Egész a beatles-ig a 19-ik században élt. Nektek pedig a nyugatot kell elösször befogni. Ámerika az csak egy álom nálatok a tv-ben.;))”
 • 6. elemér 2012. december 16. 09:05
  „4. h.sz. gte325
  Érdekes megállapitás ez a pojácáktol. Aki elmegy az veszélyes, mert többet tud, és neki már nemlehet mesélni. Az tudja hogy mi a puha fasizmus.;))”
 • 5. gte325 2012. december 16. 08:51
  „"a 82-es főúton közelében" ez sem semmi egy újságírói gyöngyszem, ha én ilyen igényességgel végezném a munkámat, már rég elköszöntünk volna egymástól a gazdámmal... ha mondjuk buszsofőr vagyok, vagy szívsebész, és mindig csak kicsit hibázok, de ki lehet javítani, vagy hídépítő mérnök, és csak az egyik vége rövidebb picit...”
 • 4. gte325 2012. december 16. 08:47
  „ámériákiába minden <moderálva>, nem tuttátok? hallgassátok elemért...”
 • 3. RONIN 2012. december 16. 08:28
  „2. elemér 2012.12.16. 06:28
  És még hogyan osztályozzák Elemér????
  Van 1 bukfences, meg 2 bukfences? (...)
  ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Mekkora baromság! :)))”
 • 2. elemér 2012. december 16. 06:28
  „Azért van a bukfenc mert nem stabil a kocsi. Rossz a gravitácios elosztás és a keréktávolság keskeny. Hirtelen fordulás után jön a bukfenc. Személykocsiknál ez kevésbé probléma. Nálunk az usa-ban osztályozzák a kocsit bukfenc szerint. Analizálják és a statisztikát nézik. Ford focus nem rossz. Az unioban ilyesmi nincs. Ott még gyerekcipöben járnak. Bukfenc még a legjob a balesetek közül, feltéve ha nem repül a zember. Ezt az unioban megállapitották. Sajnos ilyesmit kell forditani a magyar embernek. http://tinyurl.com/cj4k9w3”
 • 1. Mankapunka 2012. december 16. 01:53
  „Mi van itt manapság? Szigethy-n is a kagylós kútnál az út közepén ki van szabva a jelzőlámpa,akkor tegnap hajnali Buzukis gyerekek,akik leamortizálták a parkoló autókat. (Ott áll még mindig a sárga Buzuki a Tihanyin)
  Schwarzenbert úton a minao tetőre rakott kocsi.

  Tényleg lassan beérik,hogy nem szabadna mindenkinek jogodítványt adni,mert befizette a lóvét?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatok karácsonya Győrben: több mázsa kutya- és macskaeledel érkezett a menhelyre

Immáron ötödik alkalommal rendezik meg hétvégén az állatok karácsonyát a Győri Állatmenhelyen. Szombaton rengeteg ember ajándékozta meg az árva négylábúakat. Tovább olvasom