Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Fejlett megye, elmaradott falu

A bakonyaljai települések megyénkhez csatlakozásuk óta sem fejlődnek gyorsabban, mint azelőtt. Az ott élők csak annyit mondanak: „eddig Veszprém megye szélén voltunk, most pedig ennek a megyének vagyunk a szélén”.
A korábbi kistérségi megbízott, egyben a győri, egyes számú választókerület MSZP helyi szervezetének elnöke, Szabó János nem vitázott felvetésünkkel, inkább a baj forrását és a tennivalókat elemezte.
– Valóban bajok vannak vidéken. Ezeket a látszatpolitika – ami a hangzatos ünnepi beszédekben és különféle települési ünnepek buzgó látogatásában ki is merül – nem fogja megoldani. Fontos az ünnep, de fontosabb az olyan politika és politikus, aki a valódi problémákkal, a vidék mindennapi gondjaival és azok megoldásával foglalkozik – mondta Szabó János.

A politikus szerint nagy az ellentét a fejlett megye és a fejlődésben megállt, vagy lassan haladó vidék közt.
Jó néhány településen a rendszer hibája miatt nem működnek megfelelően a vonalas telefonok, nincs szennyvízcsatorna.
A bakonyaljai települések megyénkhez csatlakozása óta sem fejlődnek gyorsabban, mint azelőtt. A Szigetköz útjai rosszak, infrastruktúrája szervezetlen.

– A problémákat lehetne még sorolni – folytatta Szabó János –, de inkább a hiányosságokat kell pótolni, a lemaradást sürgősen be kell hozni. S ebben, a baloldal aktív segítségével már vannak előrelépések. Szennyvízcsatorna épül többek között Szerecsenyben, Tápon. Százmilliós nagyságrendű összeget nyert az önkormányzati intézmények fejlesztésére Győrújbarát, Ikrény és Nyúl.
Szabó állítja, a vidékhez, ehhez a környezethez szorgalommal és szeretettel kell hozzáállni. A vidéki baloldal célja a „fejlett megye, fejlett falu" cél elérése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr kulturális főváros címre pályázik

Európa kulturális fővárosa 2010-ben Győr szeretne lenni, a pályázati készülődés már javában tart,… Tovább olvasom