Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Fejlesztették a szociális munka képzést

Véget ért a közel két éve zajló, "Interprofesszionális szemléletű közösségi szociális munkára felkészítés alternatívái" Útitársak projekt. A 46 millió forintos támogatásból fejlődött a szociális munka képzés.

"A szociális munka csak akkor tud fejlődni, ha a közösségi munkával együtt fejlesztik. A két munka integrációjában rejlik a fejlődés lehetősége" – mondta az "Interprofesszionális szemléletű közösségi szociális munkára felkészítés alternatívái" Útitársak projekt zárórendezvényén Budai István projektmenedzser.

A mintegy 46 millió forintos támogatásból megvalósult programot a Széchenyi István Egyetem (SzE-Győr) Szociális Munka Tanszéke az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézménnyel (EESZI), a megyei kormányhivatal Munkaügyi Központjával együttműködve valósította meg.

A két éven keresztül zajló projektet "képzési innovációként" jellemezte Budai István, amely – mint mondta – mennyiségi és minőségi fejlődést hozott a szociális munka képzésben.

A projektben végzett munka eredménye az a 12 modul, ami az interprofesszionális közösségi munka különböző aspektusainak ismereteit és tanulási módszereit foglalja össze oly módon, hogy azokból különböző képzésekhez lehessen programokat kialakítani.

Az egyetem szenátusa több szak képzési programjába fel is vett a projekt moduljaiból kidolgozott választható tárgyakat.

Panker Mihály, az EESZI igazgatója szerint azért volt fontos ez a program, mert a gyakorlatban is használható tudást kaptak a szakemberek, megismerték a legújabb módszereket, technikákat, s tovább erősödött a hosszú időre viszanyúló kapcsolat az egyetem és az EESZI között.

Hangsúlyozta: az Európai Unió 2012-t a generációk közti szolidaritás évének nyilvánította, ez a program ehhez a célhoz is hozzájárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A biciklitolvaj a tárolóból lopott bringát Győrben - fotó

Térfigyelő kamera rögzítette a kerékpártolvajt, aki a lopott biciklivel tekert el a helyszínről. Tovább olvasom