Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Fejlesztésről nincs szó

Befejezéshez közeledik a Győri Keksz Kft. átszervezése. A Danone 330 munkatárs elbocsátását jelentette be két éve, közülük 315 már nem a cégnél dolgozik.
Az elküldendők közül 32-en vállalták, hogy Székesfehérvárra költöznek át. A Győri Keksz Kft.-ben egyvalamiben szenvedélyesen ragaszkodnak a hagyományhoz: a társaságnál idén is megrendezték a nyugdíjas-találkozót, meghökkentően nagy érdeklődés mellett. A cégből tíz éve kivált jánossomorjai cikóriaüzem másfél száz egykori dolgozójából 122 ott volt a községben rendezett összejövetelen. A hasonló győri rendezvényen 350-en vettek részt. Pk átlagosan harminc éven át szolgálták a céget, összesen tízezernél több esztendőn át gyártották a kekszet, cukorkát...

A találkozókért a helyi szakszervezeté az érdem, amelynek 220 nyugdíjas is a tagja. A tulajdonos Danone is támogatta a találkozókat, s több mint egymillió forintot adott annak az alapítványnak, amelyet a Győri Keksz Kft. nyugdíjasaiért alapított tizenhárom éve a cég akkor vezérigazgatója, Halbritter Mátyás.

A 13 év alatt több mint 1200 nyugdíjas kapott támogatást az alapból, nem kevesebbet mint 18 millió forintot. A Danone egymilliójával együtt most nyolcmillió forint van a számlán, s ennek egynegyedéből nyolcvan kekszes nyugdíjas kaphat karácsonyra 25–25 ezer forintot.

A szakszervezet külön a maga szerény lehetőségéből húsz rászoruló nyugdíjast segít ötezer forinttal. Ezekről hallani éppúgy lelkesítő, mint látni a kekszes nyugdíjasokat: mégsem feledkeztek meg róluk.
Iváncsó Attila gyárvezető is ott volt a hétfői győri találkozón és beszélt az édesüzem holnapjáról.

Jövőre hétezer tonna árutermeléssel számolhat az alaposan megfogyasztott üzem, ez már messze van a valamikori 25–26 ezer tonnás termeléstől.

A piacon egyre több a versenytárs, mindig szükség lesz újabb és újabb termékekre, és arra, hogy még olcsóbbá tegyék a gyártást. A Danone két éve 330 munkatárs leépítését tervezte, s ehhez már csak tizenöt régi kekszestől kell elbúcsúzni. A tulajdonos ebből a szempontból „állta a szavát". Egyvalamiről azonban nem hallhattak a régi munkatársak, ahogy a ma aktívak se hallanak. A Danone a leépítés mellett azt is ígérte, hogy fejleszti, korszerűsíti győri gyárát. Ennek beváltása egyelőre még hátravan.

Kapcsolódó cikkek >>

Hosszú távra fejleszt a kekszgyár (2002-06-25) >>
Rábaközi álom (2003-09-03) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjas-paradicsom Écsen

Hamarosan megkezdődhet az építkezés, néhány hónapon belül tovább terjeszkedik az écsi… Tovább olvasom