Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Fejlesztésre pályáznak a szakképző iskolák

Megye - Európai uniós pályázatra nyújtotta be igényét három megyei város és a megyei önkormányzat által létrehozott szakképzési társulás. Fejlesztésre összesen 900 millió forintot kaphatnának az intézmények.
Kilencszázmillió forintos európai uniós támogatásra pályázik a megyei szakképzés-szervezési társulás. A pénzből a szakiskolák fejlesztésére, az intézmények eszközállományának bővítésére lesz lehetőség. A megyei, a mosonmagyaróvári, a csornai és a kapuvári önkormányzatok közösen hoztak létre szakképzési társulást.

Sikeres pályázat esetén a csornai Csukás-iskolában 70 millió forintos beruházást valósítanának meg. Fotó: Kisalföld-archívum
Sikeres pályázat esetén a csornai Csukás-iskolában 70 millió forintos beruházást valósítanának meg. Fotó: Kisalföld-archívum


A városok és a megye tizenkét intézménye működik együtt, összesen 3500 tanuló szakoktatását biztosítják. A társulás feltétele volt a normatívák, szakképzési támogatások fogadásának. (Kisalföld, 2008. január 16.)

Turbók Arnold Bertalan, a szervezet elnöke a Kisalföldnek elmondta: a képzések összehangolására korábban 400 millió forintos pályázatot nyújtattak be. Ebből a pénzből a képzések szervezését, a különböző továbbképzéseket tudnák finanszírozni.

Ehhez kapcsolódik egy újabb lehetőség, melynek keretében épületek felújítására, eszközfejlesztésre lehet pályázni, legfeljebb 900 millió forintra. A pályázatokat tehát a társulás benyújtotta, az elbírálás határidejéről pontos információjuk nincs, várhatóan augusztusban hoznak döntést az illetékesek.

A csornai önkormányzat a remélt pénzt már el is költötte, elvben legalábbis. A város vezetői arra számítanak, hogy 200 millió forint jut a csornai szakképző iskolákra. A támogatási összeg elnyerésével egy közel 70 millió forintos beruházás valósulhat meg a Csukás-iskolában. Biológiai labor és bemutatóterem kialakítására, az akadálymentesítés biztosítására lenne lehetőség az intézményben.

Emellett 130 millió forintos eszközfejlesztési támogatásban részesülhetne a város három középfokú oktatási intézménye.

Olvasóink írták

  • 1. szufiszisz 2008. június 23. 06:46
    „Nincs ez egy kicsit agyontárgyalva?
    Önkormányzat,az iskolák vezetői,a tantestületek szakmai munkaközössége és a tantestületek ennyi információ és tárgyalás után csak tudják hova,mennyit és miért és leginkább milyen adatok információk és helyzetértékelés nyilvános - számonkérhető döntései alapján?
    Meg az önkormányzatok is nyilvános számonkérhető koncepció alapján.
    Biztosan..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépült a város első víztornya

Győr - Százhuszonnégy éves – de nem látszik rajta a kora, mi több, alaposan megfiatalodott.… Tovább olvasom