Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Fejlesztések a minőségi oktatásért három faluban

A Táp–Nyalka–Pázmánddalu Közoktatási Társulás központjában modern, korszerűen felszerelt iskola működik, az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy az itt tanuló mintegy száz gyerek magas szintű, minőségi oktatásban részesüljön.
Fontos, hogy az idejáró gyerekek biztonságban és hasznosan töltsék el szabadidejüket.

Ezt segíti elő a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében megnyert 9 millió 550 ezer forint is, amelynek köszönhetően nemrégiben érintőképernyős interaktív táblákkal, notebookokkal, projektorokkal, iskolai PC-, wifi-, szavazó- és szervercsomagokkal, valamint szoftverekkel gazdagodott az intézmény. A Wekerle Sándor Alapkezelő Útravaló pályázatán is sikerrel indult a település, tíz hátrányos helyzetű diákot tudnak ösztöndíjjal támogatni – tájékoztatott Farkas Szilvia polgármester.

A minőség mellett a szabadidős lehetőségek is fontosak, a tervek szerint szeptembertől új szakkörök indulnak a diákok számára. "A szülők és a diákok körében közvélemény-kutatást végeztünk arról, hogy milyen szakkörökre lenne igény s a válaszok alapján foci-, kézilabda-, sakk-, tánc- és kézműves-foglalkozások indításán gondolkodunk. Fontos, hogy az idejáró gyerekek biztonságban és hasznosan töltsék el szabadidejüket, bízunk benne, hogy mindezt megtehetik majd az iskola keretein belül" – nyilatkozta a polgármester. Ez megfelel annak a koncepciónak, miszerint az iskolában a mozgásra, a sportra helyezik a jövőben a hangsúlyt. Ezt erősítve a szakkörökön kívül szeretnék az alsó tagozatba visszavezetni a kötelező néptáncoktatást is, a nyárra sporttábort szerveznek, hetente egy alkalommal pedig az ovifoci kaphat helyet a kicsik életében.

A településen a legkisebbek felügyeletét is próbálják megoldani, június 1-jétől családi napközivel segítik a munkába visszatérő szülőket – tájékoztatott a polgármester. A 2–5 éves gyerekek az óvoda felújított épületében tölthetik majd a hétköznapokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a mérnökképzés Győrben

Megújul a mérnökképzés Győrben a jövő tanévtől; még inkább a gyakorlatra helyezik a hangsúlyt. Tovább olvasom