Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Fejlesztések a megyei katolikus iskolákban

A győri egyházmegye közelmúltban befejeződött és most kezdődő projektjeiről számolt be szerdán kihelyezett sajtótájékoztatóján Pápai Lajos megyés püspök és Dékány Ferenc püspöki irodaigazgató az Apor-iskolában. A két fejlesztésre együttesen 180 millió forint támogatást nyert a püspökség.

Bár három évvel ezelőtt pályáztak, de az elmúlt egy hónap alatt valósult meg az az informatikai infrastruktúra-fejlesztés a győri katolikus egyházmegyében, amelynek eredményeként – többek között – 210 számítógéppel és 89 tantermi csomaggal, interaktív táblával gyarapodott a püspökség hét közoktatási intézménye.

A közelmúltban befejeződött projektről Pápai Lajos megyés püspök szerdán az Apor-iskolába kihelyezett sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott: a közel 138 millió forint támogatás jóvoltából jelentősen korszerűsödött a katolikus oktatás a győri Apor- és Prohászka-, a szanyi Szent Anna-, a csornai II. Rákóczi Ferenc-, a kapuvári Páli Szent Vince-, a soproni Szent Orsolya-, valamint a szintén az egyházmegyéhez tartozó komáromi Szent Imre-iskolában.

Dékány Ferenc püspöki irodaigazgató a megvalósult projekt részleteiről elmondta: a fejlesztés részeként megújult a győri egyházmegyei katolikus iskolák számítógépes rendszere, illetve a tantermek negyven százalékát sikerült ellátni új és korszerű technikával, elsősorban tantermi csomagokkal.

Emellett az SNI-csomagok segítségével a sajátos nevelési igényű gyerekek oktatása is gazdagodott. Az irodaigazgató megjegyezte: az eszközök önmagukban nem művelnek csodát, de hatékonyan segítik a XXI. század elvárásainak megfelelő tanulást, ismeretszerzést.

Dékány Ferenc beszámolt a most kezdődött, öt – győri, kapuvári, szanyi, soproni, mosonmagyaróvári – oktatási intézményt érintő 42 millió forintos projektről is, amelynek célja az élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás. Vagyis az elnyert összegből az érintett iskolák és óvoda – többek között – tehetséggondozó szakköröket, intézmények közötti versenyeket, szabadidős foglalkozásokat, tanulmányi kirándulásokat, sport-, művészi és lelki programokat valósíthat meg a jövő év július végéig.

Családi nap. A sajtótájékoztatón szó volt arról is, hogy a Szeretet Napokhoz hasonlóan szeptember 23-án és 24-én egyházmegyei családi napot szervez a győri püspökség.

A program pénteken 19 órakor családi bállal kezdődik az Apor-iskola aulájában (jegyek a káptalandombi könyvesboltban és az egyházmegyei hivatal portáján kaphatók).

Másnap 10 órakor püspöki szentmisével folytatódik a program a bazilikában, utána a Káptalandombon szabadtéri zenés rendezvényekre (például 16 órakor a Bóbita együttes, 19 órakor az Arrabona Country Zenekar koncertjére) várják az érdeklődőket. A bevétellel a győri Bárczi-iskola munkáját segítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra csalók tisztítanák a csatornát Győrben

A munkapáros piros "kocka" Ladával érkezett és rendkívül határozottan keresték a vizesblokkokat a… Tovább olvasom