Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Fegyverrel ment iskolába egy nyolcadikos fiú Győrben

A győri körzeti megbízott foglalta le a pisztolyt, amit az osztályfőnök vett el a diáktól.

A Győri Rendőrkapitányság nyomozást folytatott lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 14 éves fiú ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. december 3-án egy lőfegyverrel a hátizsákjában ment a győri általános iskolába. Az osztályfőnök 14 órakor vette észre a tanterembe belépve, hogy a tanuló egy fegyvert vagy annak utánzatát vesz ki a táskájából.

A fiú osztálytársainak akarta megmutatni a pisztolyt, amikor a tanárnő elvette tőle. A fegyvert elzárták az iskola páncélszekrényébe és az igazgatónő értesítette a körzeti megbízottat, illetve a fiú édesanyját.

A kiérkező rendőr lefoglalta a ˝flóbert˝ pisztolyt, amihez lőszerek nem tartoztak. A fegyverről készült szakértői vélemény kimondta, hogy az lőfegyvernek minősül, így tartása engedélyhez kötött.

A fiút gyanúsítottként hallgatták ki törvényes képviselője és védője jelenlétében a nyomozók, azonban vallomást nem tett.

A Győri Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte - tájékoztatott a rendőrség pénteken.

Nyitóoldali képünk illusztráció! 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megdöbben, ha a piaci táblákon ˝ubi˝ és ˝pari˝ feliratot lát?

Joggal teszi. Érdemes megfontolni Szakonyi Károly szavait, amiket az ötvenedik Kazinczy-verseny… Tovább olvasom