Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Fegyelmi indul az orvos ellen

Győr - Lezárult a belső vizsgálat az ittasság gyanújába keveredett orvos ellen. A bizottság fegyelmi eljárás megindítását javasolja, amelyre már ma sor is kerül.
Szerdán befejezte munkáját a győri Petz-kórház belső vizsgálóbizottsága az ittasság gyanújába keveredett orvos ellen. Az ügy két héttel ezelőttről jó ismert: két család is panaszt tett a kardiológián dolgozó orvos ellen, mondván, ittasan látta el hozzátartozóikat, akik aznap elhunytak. Az igazságügyi orvos szakértő nem állapított meg orvosi mulasztást a kópházi asszony halála kapcsán.

Dr. Varga Gábor főigazgató a Kisalföldnek azt mondta: „A belső vizsgálat széles körben megalapozta a hozzátartozók által elmondottakat, ezért azonnali fegyelmi eljárást indít a kórház." Úgy tudjuk, az érintett orvost már a mai napon újból meghallgatják. A fegyelmi eljárás a figyelmeztetéstől egészen az elbocsátásig terjedhet.

A főigazgató tegnap nem kívánt a döntés elébe menni, az azonban, hogy a belső vizsgálat az ittasság gyanúját támasztotta alá, sejteni engedi: az orvos súlyos szankciókra számíthat. Mindez ma kiderül.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Bin Lóden 2008. július 14. 21:31
  „Nem lehet.Az.Bunkó állat.”
 • 20. antiprimitiv 2008. július 10. 15:52
  „fsdf ritka primitiv ember? lehet”
 • 19. laa 2008. július 10. 10:50
  „Azt értse meg mindenki,ha eljön az ideje,akkor is feldobja a talpát,ha 15 kiváló orvos áll mellette.Emlékezzetek:Ádám,Éva és a kígyó történetére.Isten kezében van a sorsunk...

  isten kezében? a nagy l* nem is létezik
  inkább a szerencse kezében”
 • 18. fsdf 2008. július 10. 10:48
  „mocskos orvosok kontár barmok!!!!!!!”
 • 17. Bin Lóden 2008. július 05. 13:19
  „Ha ittas volt az orvos,kirugják,megérdemli.A szakértő szerint a haláleset elkerülhetetlen volt,tehát az eset nem büntetőjogi,hanem munkahelyi-etikai probléma.
  Azt értse meg mindenki,ha eljön az ideje,akkor is feldobja a talpát,ha 15 kiváló orvos áll mellette.Emlékezzetek:Ádám,Éva és a kígyó történetére.Isten kezében van a sorsunk...”
 • 16. netuddki 2008. július 03. 22:48
  „Belső forrásból tudom: igenis ivott az orvos aznap éjszaka, a szonda elszíneződött. Továbbá azt is, hogy évek óta alkesz volt ez a doktor, voltak ugyan jobb időszakai, de mindig visszaesett.
  A 4. és a 10. hsz-t gondolom olyanok írták, akiknek valami miatt érdekük a doki tisztára mosása.”
 • 15. czevi 2008. július 03. 22:19
  „Végre talán megkapja a méltó büntetését aki igy jár el, tudnék mesélni,22 évig voltam a kórházban,hááát történt egy-két furcsa eset....Sajnos legtöbb esetben a beteg szenved el sérelmeket,taán most lesz igazság,mert acsaládoknak igenis"BAJ",hogy elveszitették őket!!!!!!!!!!!!!”
 • 14. kajlajakab 2008. július 03. 21:37
  „Könyörgöm, hagyják ebből ki az újságírókat, egyáltalán: hogyan fordulhat mindez elő a győri kórházban..? És az, hogy az orvosi pultnál az összes beteg és hozzátartozó előtt rágyújt, mi több pöfékel az orvos..? Ja hát kiszolgáltatott betegként - amikor úgyis ezt éreztetik - hogyan merne az ember szólni? Hol a zéró tolerancia a piánál, a dohányzásnál? Mikor ellenőrzi végre valaki is a dokikat toleranciából, emberségből, mindabból, amire végtére is felesküdtek?!
  Ha én íg végezném a munkámat, azonnal kirúgnának és még aznap. Ja, - még igaza is lenne a főnökömnek.
  Szégyen ami a kórházban van, ráadásul elteszik "szegények" a hálapénzt.”
 • 13. Fefe 2008. július 03. 20:14
  „Én azért írok, hogy mindenki megértse azokat a dolgokat, ami esetleg eddig nem volt világos számára. A Kópházi asszony, késő délután bekerült a Soproni kórházba, ott stabilizálták az állapotát majd a vizsgálatok, azt mutatták, hogy SŰRGŐSÉGI szívkatéterezésre át kell szállítani a Győri kórházba. Ezt a Soproni ügyeletes orvos meg is beszélte a Győrben ügyeletet tartó orvossal és a rohammentő éjjel 23 óra 41 perckor el is indult Sopronból.
  Mivel ez meg lett beszélve ezért a győri kórházban már az előkészített műtővel kellett volna várni a beteget. Mivel a Győri ügyeletes orvos nem volt katéteres team tagja ezért csak annyit kellett volna tenni, hogy telefonál egyet, a katéterezőt végző orvosok egyikének. Amit elmulasztott! És az is kérdéses, hogy ha ezt azonnal nem is végezték el maradt rá 4 és fél óra, ami alatt el lehetett volna végezni! Mint már a vizsgálatok is bizonyították az orvos ittasságát, illetve beszámíthatatlanságát és zavart viselkedését, azt magyarázza meg valaki, hogy ilyen állapotban hogyan tudta eldönteni az orvos, hogy szükség van-e katéterezésre vagy sem. Egyszerűbb volt betolni a beteget a kórterembe és hagyni, meghalni. Meg nem tudom, hogy kinek esne jól az, ha közlik vele a hozzátartozója halálát 04: 45-kor, amikor az csak 05: 23-kor halt meg? A hozzátartozók kb. 08 órakor újra beszéltek az orvossal, akinek fogalma sem volt arról, hogy mikor halt meg a beteg, először 03: 00 mondott majd 04: 30-at és 04: 45-öt végül a kórlapból tudta megmondani a halál pontos idejét, ami 05: 28 volt a család nagy megdöbbenésére mivel velük már 04: 45-kor közölték, hogy a beteg meghalt. És még ezer meg egy ilyen furcsaság történt azon a napon, amit nagyon hosszú lenne leírni. Tehát a felháborodás fő oka, hogy az életmentő műtét, amiért az éjszaka közepén át lett szállítva a beteg az nem lett elvégezve!!!!!! Nem ez alapján kell megítélni a kórházat, illetve az orvosokat, de sajnos ilyen esetek is előfordulnak!!

  Köszönettel: Egy hozzátartozó.”
 • 12. szarügy 2008. július 03. 19:35
  „Őszinte együttérzésem, és részvétem az elhunytak családtagjainak.

  Fejétől bűzlik a hal! Eltürték a kollégák,szemet húnyt a vezetés, a főigazgató, és mindenki ennek az italozó, felelőtlen, és felelőséget sem vállaló orvosnak, közben emberi életek megmentésével bízták meg!!!! Hány ilyen eset, és hány ilyen orvos van még ebben a kórházban?

  Nemcsak az orvost kellene elhajtani, egy jó kis ajánlólevéllel, erkölcsi bizonyítvánnyal, hanem azokat is, akik mindefelett szemethúnytak, és most tusolják az ügyet!!! Szégyen Győrnek az ilyen orvos, de a kórház vezetője is, véleményem szerint!”
 • 11. csabazs 2008. július 03. 18:39
  „Kedves objektiv53!
  Teljes mértékben egyetértek veled!

  Újból elolvastam a három cikket. Az újságírónő nem áll/t a helyzet magaslatán. A cikkek tele vannak ellentmondással.
  Igen, bulvárosodik a Kisalföld, kár érte:-(((
  Az RTL már úgy kommentálta az előbb az esetet, hogy ittaság okozta a betergek halálát!!!
  Részvétem a gyászoló családnak!”
 • 10. objektiv53 2008. július 03. 16:34
  „Végigkísérve az eseményeket, én megkérdezném: hol van az újságíró felelősége?
  Sudár Ágnes esetenként rosszindulatú, a legalja bulvársajtó szintű kinyilatkozásai, félhivatalos utalgatásai,
  névtelen levelek tényként elfogadása, megkérdőjelezi objektivitását. Már bebizonyosodott,
  hogy nem történt orvosi mulasztás, de sajnos az emberek a kórházakban orvosi felügyelet mellett halnak meg.
  Az orvos kommunikációja kifogásolható, de ezért még nem kell a fejét venni,
  sőt a hivatásától sem eltiltani, hisz egy kiváló szakemberről van szó. A szívcentrum sokunk adományából jött össze,
  számtalan ember életét megmentve,többek között a hírbe hozott orvos segítségével. De emberek meg is haltak ugyanott.
  Egy tény: az újságíró prejudifikálja a fegyelmi döntést, hisz az orvost MÉG MEG SEM HALLGATTA A FEGYELMI BIZOTTSÁG!!
  Akkor hogyan fejezhette be a munkáját a vizsgálóbizottság? Ha meg lezárta, miért hallgatják mag újból?
  Miért kell az igazgató főorvos - akinek objektivítását az újságíró nővel szemben egy cseppet sem vitatom -
  szájába adnia már ma a jövőbeni döntést? Sem sugallnia, sem sejtenie,leginkább leírnia nem szabadna a döntést előre!
  Visszaél a sajtó erejével, manipulálja az olvasót, ami alapján pár sérült lelkületű olyan zagyvaságokat képes leírni,
  mint az alant párszor olvasható! Meg se fordul a fejemben, hogy ezeket a cikkeket ital hatása alatt irta,még akkor
  sem, ha fenti idősíkbani keveredések ezt mutatják. Viszont nagyban elősegíti a Kisalföld elbulvárosodását.
  Kár, mert a helyi sajtó objektivitásának megkérdőjelezhetetlen kellene lennie, szemben az országos bulvárral.
  Tisztában vagyok vele, hogy a lapot tele kell minden nap irni,ez nem könnyű. De mivel és hogyan?”
 • 9. Kis B. 2008. július 03. 15:51
  „Szerintem kellene adni neki valami f.sza ajánlólevelet + még az erkölcsi bizonyítványába is beraknám! Aztán helyezkedj el pajtás! :)”
 • 8. Accentos 2008. július 03. 11:23
  „Mondjuk a cikkben ez van: a főigazgató nem kíván a döntés elébe menni,de a belső vizsgálat az ittasság gyanúját támasztotta alá. Mi,fórumozók,valóban csak a megjelent újságcikkekből tájékozódhattunk az esetről,ezen cikkek alapján írjuk a véleményeinket.Mivel szerencsére nem vagyunk egyformák,különböző véleményekkel rendelkezünk,és ez így van jól,megismerhetjük mások álláspontját is.De azért azt kikérem magamnak,(akár a többi hozzászóló nevében is szólhatok),hogy ilyen alpári stílusban legyünk rendreutasítva,mint ahogy 4-es tette.Ha Ön oly jól értesült,kérem,világosítson fel bennünket a pontosabb tények ismeretére,de jóérzésű ember nem kussol,nem járatja a pofáját,nem krákog,és nem fikáz.Jóérzésű ember meghallgatja (elolvassa) az ön kulturált véleményét,és csendben szappant kíván okos szájába.”
 • 7. Rumcájsz 2008. július 03. 11:15
  „Majd behívja ezt a kőbunkó orvost a főnöke, és ezt mondja: "Nem tudtuk megtartani a kórházban. Ki van rugva! NEM BAJ?"”
 • 6. mandinka 2008. július 03. 11:15
  „Ha engem a munkahelyemen elkapnak alkoholos befolyás alatt nem lenne kétség mi lenne a munkahelyemmel,mint ahogy minden normális munkahelyen sem tolerálnák az alkohol fogyasztását.Magyarul ha bebizonyosodik azonnali hatájjal elbocsátanak na,de ez azért érdekes,hogy figyelmezetettnek esetleg kirugnak na azt nem fogják az olyan biztos mint a huszonegy.Vannak ebben az országban akik piássan is dolgozhatnak,életetmenthetetnek,szolgáltathatnak,stb...
  A lényeg,hogy meglegyen a kapcsolatod,aztán minden sinen van.
  EZ MAGYARORSZÁG
  Peace”
 • 5. Fájófej 2008. július 03. 10:59
  „Speedy nagyon jól értesült. Igaz a cikkbe egészen más van, de azért ő kioktat. És nem utolsó sorban roppant "elegáns" módon teszi ezt. Nem akarok átkozódni, de a te hozzátartozódat lássák el ilyen módon, vajon mit is szólsz akkor?
  És ha nem csak az említett orvos a hibás, akkor tegyen arról, hogy ez kiderüljön. Különben sose lesz rend, nem?”
 • 4. Speedy 2008. július 03. 10:05
  „Akik azt se tudják mi van,inkább kussoljanak,ne a pofájukat jártassák.Adott egy szókimondó bunkó orvos,de se nem ivott,sőt ő meg sem katéterezhette volna a beteget.Azt az egészet már Sopronban baxták el!Viszont az az orvos aki elláthatta volna a hölgyet,nem volt hajlandó bejönni a Kórházba késő éjjel.
  Ha gondolkodni nem tudtok,legalább érdeklődjetek utána,hogy kiről mit krákogtok.Remélem aki fikázza azt az orvost mind katéterezésre szorul.
  Részvétem a családnak.”
 • 3. Hofi 2008. július 03. 09:03
  „Csatlakozom az előttem szolokhoz.Kapja az orvos meg a méltó büntetését.És részvétem a hozzá tartozóknak.Igen jucus a minimum az elbocsájtás de én nem érném be ennyivel.”
 • 2. jucus38 2008. július 03. 08:31
  „A bizalmat csak úgy nyerhetik vissza ha azonnal szélnek eresztik az "orvost"!! Remélem azt is teszik ..úgy ,hogy az orvosi praxist is bekell hogy fejezze!! Ez a minimum! Kellene már egy példás büntetés különben maradunk ott hol vagyunk! Részvétem a hozátartozóknak és végre gratulálok nekik hogy nem hallgattak!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legendából fesztivál

Győr - Fellendülhet a kulturális és a zarándokturizmus, ezt remélik a szakemberek a jövő hét végi… Tovább olvasom