Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Fegyelmi eljárás a direktor ellen

Pénzügyi és számviteli szabálytalanságok miatt fegyelmi eljárás indul a Győri Nemzeti Színház igazgatója, Korcsmáros György ellen – döntött tegnap zárt ülésen a városi közgyűlés. A képviselők megválasztották a helyi választási bizottság tagjait.
Rendkívüli közgyűlést hívott össze tegnap délutánra Balogh József győri polgármester. Az alapvető ok az volt, hogy augusztus 30-ig minden településen meg kell választani a helyi választási bizottság tagjait. A testület eleget tett e kötelezettségének: a grémium tagjává választotta dr. Szalay Sándort, Torma Józsefet és Szórádi Sándorné dr.-t, póttagjává Udvardy Gyulát.
Ehhez mindössze néhány percre volt szükség, Korcsmáros György ügye azonban félórás vitát váltott ki. A zárt ülés végén a polgármester kihirdette az elfogadott határozatot. E szerint a színigazgató ellen fegyelmi eljárás indul a pénzügyi, számviteli és adózási területen tapasztalható szabálytalanságok, valamint amiatt, hogy az intézmény nem az elvárt takarékossággal működik. Fegyelmi biztossá Wernerné Csordás Évát, az oktatási, kulturális és sportbizottság szocialista elnökét tették meg. Ismeretes, a direktor ellen két évvel ezelőtt hasonló problémák miatt már kezdeményeztek ilyen eljárást, ami akkor írásbeli figyelmeztetéssel végződött.
Korcsmáros György
A közgyűlés vita nélkül 23 igennel, 9 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett járult hozzá ahhoz, hogy a polgármester egymilliárd forintos folyószámla-hitelkeretről írhasson alá szerződést az OTP-vel. A politikus az ülésen hangsúlyozta: a városnak nincsenek likviditási gondjai. Ezt azzal támasztotta alá, hogy Győr számláján csütörtökön kétmilliárd forint volt. Balogh emlékeztetett arra, hogy a költségvetésbe hárommilliárd forintos kölcsönfelvételt terveztek be.
A testület ötmillió forintot hagyott jóvá a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznak, hogy segítse az intézmény gép-műszer beszerzésre irányuló céltámogatási pályázatát. A képviselők kötelezettséget vállaltak a jövő évi büdzsé terhére további 15 millió forintos támogatásra.
A közgyűlésen az árvízi védekezésről és a helyreállításról tájékoztató hangzott el. Szíj Zoltán képviselő (Pro Urbe) kérdésére Helyes Péter, a városépítési iroda csoportvezetője elmondta: egy alkalommal már végeztettek szúnyogirtást a város területén, s a hét végén újabb akcióra kerül sor. Emellett biológiai gyérítésre is készülnek.
Az ülésen arról is döntés született, hogy a műjégpálya üzemeltetésére pályázatot írnak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a Nemzeti Néppárt

Önállóan, az egyetlen Győrött bejegyzett pártként indul az önkormányzati választásokon a Nemzeti… Tovább olvasom