Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Fegyelmezett megyei vadászok

A megyei vadászati-halászati hatóság felügyelői – a rendőrséggel és az élelmiszerlánc-biztonsági igazgatóság munkatársaival közösen – a minap előre be nem jelentett ellenőrzést tartottak.
Egy országos átfogó akció részeként a megyében nyolc helyszínen – az Alsó-szigetközi és az Ikrényi Földtulajdonosok Vadászati Közösségénél, a Barbacsi Diana, a Csornai, a Bakonyér, a Fertőmenti, a Vadgazda és a Vitnyédi Nagy Endre Vadásztársaságnál – tartottak ellenőrzést társas apróvadvadászaton.

A megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságának vadászati-halászati hatósága – a rendőrséggel és az élelmiszerlánc-biztonsági igazgatóság szakembereivel közösen – sok más mellett a vadászati naplókat, az elsősegély-felszereléseket, a vadászatvezetőket, a hajtókon elhelyezett, a természeti környezettől eltérő jelzéseket, a vadászjegyeket, az egyéni lőjegyzékeket, a kutyáknál pedig a vadászati alkalmassági vizsga dokumentumait vizsgálta. Emellett a rend őrei a lőfegyvereket ellenőrizték, illetve megszondáztatták a vadászokat.

– Örömmel nyugtázhatjuk, hogy mindent rendben találtunk. Olyan hiányosság fordult csak elő, hogy az egyik társaságnál a rossz idő miatt nem tartották meg a vadászatot és ezt nem jelentették be nekünk, így ott szó szerint csak a hűlt helyét találtuk a vadászoknak. Mások pedig a zord időjárás miatt vadászat helyett inkább a vadetetés mellett döntöttek – említette Pintér Csaba földművelésügyi igazgató, majd megjegyezte:
– Az ilyen ellenőrzésekkel elejét lehet venni a vadászbaleseteknek, amelyek majd minden alkalommal valamiféle fegyelmezetlenségből adódnak. Közeli példaként a közelmúltbeli, Veszprém megyei kettős tragédiát említeném, ahol olyan illető kezébe került felügyelet nélkül fegyver, aki ahhoz semmiféle vizsgával nem rendelkezett.

Olvasóink írták

  • 1. Madarász 2012. február 08. 09:18
    „Talán akkor kéne ellenőrzést tartani, mikor olasz vendégvadászok vannak és főként azt, hogy mire lövöldöznek...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kistérség a Bolgányi-hídon is segíthet

A szervezet foglalkozik a kérdéssel, hogy anyagilag is tudja-e segíteni a térségi közlekedést… Tovább olvasom