Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Fegyelmet, kitartást tanultak a ˝kiskommandósok˝

Csak a neve változott meg az elmúlt két évben még kölyökkommandós-táborként indított gyermektábornak, amelyet a megyei rendőr-főkapitányság elhivatott kiképzői szerveztek 9 és 18 év közötti fiataloknak.
Az ifjúsági rendészeti és sporttáborban a szakképzett vezetők az ügyességet, fegyelmet fejlesztő programok mellett a valós helyzetekre is felkészítették a gyerekeket.

A győrújbaráti gyermektáborban három turnusban összesen 130 gyermek vett részt a fegyelemre, felelősségre nevelő programokon.
– A szülők is visszaigazolták, hogy a gyerekeik fegyelmezettebbek lettek, példaképként tekintettek „kiképzőikre", akik elérték, hogy a tábor ideje alatt egy csapatként dolgozzanak. A változatos programok segítségével a nehezen kezelhető és motiválható gyermekek is aktívan részt vettek a feladatokban és segítették társaikat – mondta el érdeklődésünkre Domsitz Katalin őrnagy, sporttiszt, rendőrségi kiképző.

A táborlakókkal hat tapasztalt kiképző foglalkozott, s mint azt a táborvezető elmondta, olyan fiatalok is jelentkeztek segítőnek, akik korábban már részt vettek ezeken a foglalkozásokon és mára elmúltak 18 évesek. A szülők az ismerősöknek, rokonoknak mondják el, mit jelentett gyermeküknek ez a foglalkozás, így az ország távolabbi részéről is érkeztek résztvevők. Vannak gyerekek például Orosházáról, Budapestről, Kiskunhalasról, sőt, Szlovákiából is.

– A központban a bűnmegelőzés és drogmegelőzés áll, valamint rengeteg a sport, amiből most több van, mint a korábbi táborok idején. Kitartásra, fegyelemre és az egymás iránti felelősség kialakítására helyezzük a hangsúlyt. Lányok is vannak, akik sokszor kitartóbbak, mint a fiúk, s a feladatokat sokkal ügyesebben hajtják végre – tudtuk meg Domsitz Katalintól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Panelfelújítási mintaprogram

A következő évek legnagyobb győri panelfelújítási programjában összesen 63 panel társasházban 1683 lakás teljes körű energetikai felújítása valósul meg az elkövetkező öt évben. Tovább olvasom