Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Fáznak a nedves vályogházban Téten

A téti Zuró Katalin a Jóakarat hídján kér segítséget olvasóinktól, azaz a Kisalföld Lapcom Média Alapítvány révén, mert párjával és asztmás, izomgyengeséggel kezelt kisfiukkal egy roskadozó vályogházban laknak, amit alig lehet fűteni.
A fiatal Katalin, amikor várandós lett, mindenképpen meg akarta tartani gyermekét, mert betegsége miatt kicsi az esélye az újabb teherbeesésre. Párjával szeretettel várták az újszülöttet. Érkezésére készülve az édesapa, aki gépészmérnöknek tanul, munkát keresett és az egyetemen levelező tagozatra iratkozott át. Így viszont tandíjat kell fizetnie. A kis Balázzsal, aki januárban lesz kétéves, az édesanya szüleinek háza mögött lévő régi vályogépületbe költöztek. A házban nem fértek el, mert Katalinnak egy tartósan beteg testvére van.

Zuró Katalin és az alig kétéves Tittmann Balázs egy nagyon rossz állapotú épületben lakik, amit alig tudnak fűteni.
Zuró Katalin és az alig kétéves Tittmann Balázs egy nagyon rossz állapotú épületben lakik, amit alig tudnak fűteni.


Zuró Katalin és élettársa, Tittmann Dávid azt tervezte, felújítják a melléképületet, de kiderült, Balázskát gyakran a fővárosba kell vinniük orvoshoz és rendszeresen gyógytornára. Erre ment el a pénzük, idejük és az édesanya nem kap gyest, egyre húzódik annak ügyintézése. Mindemiatt most azért kell aggódniuk, mert kérdés, hogyan vészelik át a telet az átnedvesedett vályogházban, ami szigeteletlen, roskadozik a teteje is. Fürdőszobájuk egészen hideg, a szobát most is csak 16 fokosra tudják felmelegíteni. A mennyezet farostlemez, az ablaküveg betört, a fabútorok szétrohadnak náluk, ezért a bejárati helyén egy szobaajtó van. Pénzre, jól működő fatüzelésű kályhára lenne szükségük és olyan szakemberre, aki megvizsgálná a kéményt, a tetőt, s meg is javítaná. A kisfiúnak az is nagy segítség lenne, ha mozgásfejlesztő játékokat kaphatna.

– Én mindenről lemondok, csak a kicsinek legyen meg, ami kell. Ha most segítenek minket, hamarosan már magunk javíthatunk helyzetünkön. Hisz párom mérnökként többet kereshet és nem kell később már tandíjat sem fizetni. Én is tanulok még és szeretnék munkát keresni, mert bízunk benne, hogy javul Balázs állapota – mondta Katalin.

Ha támogatást ad. A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Adományaikat átutalással, a 12096705-01312657-00100008-as számlaszámon, illetve az ügyfélszolgálati irodáinkban kihelyezett sárga postai csekkeken is eljuttathatják hozzánk. Az adományozók nevét szeretnénk nyilvánosságra hozni, ezért kérjük, aki nem kíván élni a nyilvánossággal, a csekken vagy átutaláskor a megjegyzés rovatba írja be az „anonim" szót. Köszönjük, hogy együtt építhetjük önökkel a Jóakarat hídját.

Ha segítséget kér. A Kisalföld ebben az évben is meghirdeti a „Tegyük szebbé 20 család karácsonyát!" összefogást. Várjuk rászoruló, segítséget kérő olvasók jelentkezését. Kérjük, röviden írják le helyzetüket, mihez milyen segítséget kérnek, illetve ha környezetükben rászoruló emberek élnek, jelezzék felénk. A Lapcom Média Alapítvány (számlaszám: 12096705-01312657-00100008) kuratóriuma a kérelmeket elbírálja és lehetőségeihez mérten segít. Levélcímünk: Kisalföld-szerkesztőség, 9021 Győr, Újlak utca 4/A. A borítékra kérjük, írják rá: Alapítvány. Kérésüket e-mailben (alapitvany@kisalfold.hu) is eljuttathatják hozzánk. Honlapunkon, az alapitvany.kisalfold.hu aloldalon folyamatosan minden fontos információt megtalálnak. Célunk, hogy a rászorulók karácsonyát bearanyozhassuk.

Olvasóink írták

 • 3. Pilismajor 2012. november 22. 22:08
  „ATX admin !
  Nagyon kegyetlen,hideg,erzeketlen a hozzaalllasod a szupaszra lekopaszitott magyar nemzettarsadhoz. Akik szegenyek azok ne szuljenek ? Regen is szultek es boldogok voltak es volt munkahelye a magyar csaladoknak. Ma viszont letbizonytalansagban szenved a magyarnemzet
  Lelektelen a hozzaszolasod,nincs szived sem !”
 • 2. Huszár Katalin 2012. november 22. 09:47
  „Előbb olvassa el a cikket és értelmezze azután kommentáljon. Örülhetnénk ha minden családban ilyen szeretetben nőne fel a kisgyerek. Ez a kis vályog amúgy meg a sajátjuk és ahogy tudták eddig is szépítgették!!!! Sokan példát vehetnének róluk!!”
 • 1. ATXadmin 2012. november 22. 08:19
  „először is senki nem mondta hogy szüljön!!!!aki rászoruló ne csináljon gyereket enek alapnak kellene lenni!!!!
  amennyiért abban a vájogban laknak költözzenek egyszobás panelba.............”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kik vezetik az új tankerületeket?

Több mint egy hete kezdték meg munkájukat a tankerületi igazgatók, akiknek legfontosabb feladatuk most az iskolák állami fenntartásba vételének elősegítése. Tovább olvasom