Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Farsangi rendőr fülelte le az autótolvajokat Ménfőcsanakon!

Győr-Ménfőcsanak – Farsangi bulit tartottak egy családi házban hétvégén, mire megkerült egy lopott Skoda. A hollywoodi filmekbe illő sztoriban a főszerepet egy farsangi rendőr, egy cowboy és egy rabnak öltözött, igazi zsaru játszotta. Ha mókását akarnak olvasni happy enddel, ezt ne hagyják ki!


A finoman fogalmazva sem mindennapi jelenet szombat este történt.

"A barátaimmal épp farsangi bulit tartottunk Ménfőcsanakon, amikor a házigazda odamutatott egy fehér Skoda Octaviára, s viccesen feldobta, hogy köszönjek a srácoknak" – kezdte Prém Zoltán.

"Úgy is kiböki a szemüket, hogy csak farsangi maskara van rajtam"

"Tudni kell, hogy 5000 forintért rendőrjelmezt béreltem magamnak az estére, s a ruha kísértetiesen hasonlított az igazira. Annyit láttam, hogy három, 20-25 év körüli srác szereli a Skodát.

Gondoltam, jóindulatúan odamegyek hozzájuk, mire úgy is kiböki a szemüket, hogy csak farsangi maskara van rajtam.

Oda is mentem, s azt kérdeztem tőlük: segíthettek valamiben? Annyit mondtak, hogy nem, majd szinte a következő pillanatban elkezdtek veszettül szaladni" – folytatta a győri fiatalember.You need to upgrade your Flash Player.

Get the latest flash version here.

A kalandos szombat este főhősei kameránk előtt elevenítették fel az esetet. Videó: Cseh Róbert.Az igazi rendőr szimatot fogott


"Kicsit szégyelltük is magunkat, hogy megzavartuk az autószerelést" – vette át a szót Török Dávid, a cowboynak öltözött házigazda.

Majd hozzátette: "a fehér autó egész nap az utcában állt, de elsőre cseppet sem volt gyanús".

"Bementünk a házba, s persze elmeséltük a sztorit a többieknek. Szerencsére az egyik barátunk igazi, hivatásos rendőr, neki tűnt fel először, hogy itt valami nagyon nem stimmel.

Felírta a fehér Skoda rendszámát, s egyből hívta a szolgálatban lévő kollégáit. Ők aztán rögtön meg is erősítették, hogy a Skoda lopott, s egy nappal korábban, pénteken tulajdonították el" – mondta Török Dávid.


Bal oldalt Gyurkovics Tibor, akitől ellopták a kocsit, jobb oldalt a farsangi buli két hőse. Az igazi rendőrök arcát a magyar jogszabályoknak megfelelően ki kellett takarnunk.
Bal oldalt Gyurkovics Tibor, akitől ellopták a kocsit, jobb oldalt a farsangi buli két hőse. Az igazi rendőrök arcát a magyar jogszabályoknak megfelelően ki kellett takarnunk.


Megkerült a lopott Octavia

Ha ennyi csavar nem lenne elég a történetben, akkor nem fogják kitalálni, vajon az igazi rendőr minek öltözött a buliban? Nos, csíkos ruhás rabnak...

Egy biztos: a farsangi buli három hőse, a rendőr, a cowboy meg a rab együttvárták a szolgálatban lévő rendőröket, akik perceken belül ki is érkeztek a helyszínre.

Noha a tolvajokat nem sikerült elkapni melegében, a lényeg: megkerült a lopott Octavia.

S hogy mindez mennyire nagy dolog, erről a céges autó tulajdonosa nyilatkozott a kisafold.hu-nak.

Az igazi tulaj el se hitte, amikor először meghallotta a jóhírt

"Bevallom őszintén, nem sok jóval biztattak a kapitányságon, s én sem hittem volna, hogy még egyszer beülhetek ebbe az autóba" – kezdte Gyurkovics Tibor.

"Az autótolvajok szétbarmolták a kocsi elektronikáját, az indítóját és a zárját. Jelenállás szerint körülbelül 400 ezer forintos kárt tettek a Skodában, melyet szombat este nem is tudtam hazavinni, csak hétfőn trailerrel. Persze, panaszra így sincs okom, hisz ez a típusú kocsi újonnan több mint három millió forint" – zárta szavait Gyurkovics Tibor.

Az autótolvajok kedvelik a cseh márkát

Az autó tehát rendkívül vicces körülmények között megkerült, az már kevésbé ad örömre okot, hogy információnk szerint csak ezen a hétvégén négy Skodát raboltak el Győrben.

A VW-konszernhez tartozó cseh autók "népszerű kelendőségét" egyrészt az okozza, hogy viszonylag könnyen fel lehet törni ezeket a kocsikat, másrészt alig húsz kilométerre a megyeszékhelytől, Szlovákiában nagy a (fekete)piacuk.

Olvasóink írták

 • 18. pampus 2009. március 04. 10:05
  „Ja, kedves "Imcsi"! elfelejtettek botot vételezni a raktárból. Így nem tudták az elfutó emberek nyomát ütni.”
 • 17. Róka 2009. március 03. 21:31
  „Sunyi!
  Az oldalon található egy segélykérő szám amit bármikor lehet hívni.”
 • 16. varaljaitom 2009. március 03. 20:49
  „jockey te igen tudod hogy mi a rablás meg a lopás közötti különbség, igen érted, csak nem a "túloldalon" állsz?”
 • 15. Sunyi 2009. március 03. 20:24
  „Kedves Róka, ha én egy emailt írok azt mikor fogja valaki is észrevenni, és mikor fog a környékembe jönni vagy a másik környékére????????? Szerintem addigra már messszi messszi messzeségben volna az autója bárkinek! De azért köszönet érte :) A személyleírás érdekes de tényleg nem volt..”
 • 14. MYA 2009. március 03. 19:59
  „Nektek nem hiányzik a személyleírás a sztoriból?”
 • 13. Imcsi 2009. március 03. 19:30
  „4.pampus! Nem értek egyet ebben az esetben: még a civileknek is gyanúsnak kellet volna lenni, hogy a megszólítottak elfutottak, a hivatásosnak pedig egyből gyanús lett az eset!”
 • 12. Róka 2009. március 03. 14:41
  „Ha Bárki bármi gyanúsat lát hal, be lehet jelenteni az Arrabona Polgárőrségné!!!
  Szinte minden nap van valaki tőlük szolgálatban!
  www.arrabonapolg.fw.hu”
 • 11. Hombre 2009. március 03. 13:46
  „Megvan a megoldás emberek!! Ezentúl ha bármi történik,csak fel kell hívni a rendőrséget,és bemondani hogy lopják a skodámat.”
 • 10. Sunyi 2009. március 03. 13:04
  „Különben gratulálok az elfogó személynek, személyeknek megérdemlik.. Csak sokkal több ilyen ember kellene akik odafigyelnek a másik tulajdonára.”
 • 9. Sunyi 2009. március 03. 13:02
  „Szégyen gyalázat elég régen szolgálom a közt az utcákon és az utakon egyaránt, de engem sok esetben feljelentetek, azért amiért a rendre figyeltem és szólni mertem, egy garázdaságért, vagy ha esetleg, egy büntettet elkövetet személyt vagy akár csak bűncselekményt elkövető személyt elfogunk elfogok. Pl: volt arra eset, hogy pár fiatal elvit egy autót és mi voltunk akik sikeresen visszaszerezték a tulajdonosnak. De mi sosem voltunk sem címlapon sem máshol. Egy alkalommal vennék én fel egy rendőr egyenruhát, abban a pillanatban letartoztatnának, hogy is van ez???? És miért van ez???”
 • 8. Imcsi 2009. március 03. 10:06
  „Ha csak simán elviszik, és addig használják, amíg van benne üzemanyag, utána otthagyják, akkor csak jármű önkényes elvitele!”
 • 7. jockey 2009. március 03. 09:50
  „" a hétvégén 4 Skodát raboltak el Győrben"

  Ideje lenne már megtanulni, hogy a rablás az, amikor személy elleni erőszakot, vagy fenyegetést alkalmaznak. Ha csak simán elviszik, az lopás. Nem mindegy. Főleg büntetési tételben.”
 • 6. jg 2009. március 03. 09:38
  „Több farsangi bulit!”
 • 5. Tapmancs 2009. március 03. 09:29
  „A delmagyar.hu -n ugyanez a Tatárszentgyörgyös cikk fent van, és hozzá lehet szólni. (mint minden cikkhez) Látszik hogy kik a hatalom leghűbb csatlósai.”
 • 4. pampus 2009. március 03. 09:20
  „Ebből is látszik, hogy a derék rendőreinknek többnyire a szerencse segít be a munkájukba nem a tudás!”
 • 3. Szilágyi_Zsolt 2009. március 03. 08:54
  „Hamvazószerda után már nem szabad farsangi bált tartani, Nagyböjt van.”
 • 2. Lear 2009. március 03. 08:14
  „Ha tudják a zsaruk, hogy viszik a Skodákat, akkor rendőrt az utcára!”
 • 1. pisti83 2009. március 03. 08:12
  „Az Iváni esthez miért nem lehet hozzá szólni? Pedig szegény cigányok csakazért törték össze és rabolták ki a kocsmát is, mert megsértették őket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitartó anyukák a veszélyes kanyarban

Győrújbarát - Többször végez sebesség-ellenőrzést a baráti óvodakanyarban ezentúl a rendőrség, ott,… Tovább olvasom