Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Farsangi koncertek, mulatságok Győrben

A farsangi rendezvények, illetve e hagyomány köré fonódott programok, 2008-ban is tartogatnak csemegét azoknak, akik koncertekre, zenei kikapcsolódásra vágynak. Jelmezes Alterparty, rézfúvós farsang, cigányzene, a gyerekeknek pedig népzenei kalandozás – farsangi forgatag a zene világában, Győrben, Rómertől a PÁGISZ-ig.

Január 18-án Győrben a PÁGISZ és ÁMK szervezésében tartják az Alterparty Jelmezbál nevű fesztivált, ami a korábbi Tehetségbemutató Fesztivál sikerét szeretné megismételni - mondta el a kisalfold.hu -nak Gerencsér Károly, a PÁGISZ és ÁMK szervezője és az Alterparty házigazdája.

Anonym Project, szintén a PÁGISZ vendége lesz az Alterparty-n 

A fesztivál pénteken este 19 órakor, a Donnie Dorgó zenekar koncertjével kezdődik. A Colombre Band ( www.colombre.fw.hu ), a Hard Groove, a The Corridors, az Anonym Project és a Headphone-bulizenekar koncertjei hajnali egyig tartanak. Azok között, akik jelmezben érkeznek, Alter Party bérleteket-, jegyeket, illetve a Hrabal Moziba szóló jegyeket sorsolnak ki a szervezők. / www.alterparty.pagisz.hu /

Colombre Band

Január 30-án délelőtt 10 és délután 13 órakor, a győri Richter János Teremben, Farsang a rézfúvósokkal címmel óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló, klasszikus zenei kalandozás veszi kezdetét a Győri Filharmonikus Zenekar, illetve a Győri Nemzeti Színház művészeinek közreműködésével.


Richter János Terem

A szervezők a Kalandozások a zenebirodalomban! című előadássorozat keretében vonják be a kicsiket a klasszikus zene, és a hangszerek világába. Újító előadás-, és szemléletmódjuk szerethető, és gyermekek számára is érthető formában tolmácsolja a klasszikus műveket.


A Lippentő Néptáncegyüttessel barangolhatnak a kicsik, a népzene birodalmában

Február 4-én, szintén a Kalandozások a zenebirodalomban! sorozat újabb állomásaként, a magyar népzene világába kalauzolják el a kicsiket a Richter teremben. Barangolások a Népzene Birodalmában címmel,  ezúttal a Jurta Zenekar és a Lippentő Néptáncegyüttes működik közre a műsorban, Pappné Farnadi Tamara és Tanai Péter vezetésével.


Február 16-án, a Fláre Beás zenekaré a Rómer Ház

Pusker Péter, a Mediawave és a Rómer Ház zenei főmunkatársa és programszervezője, február 16-ára, szombatra invitálja az érdeklődőket. A Rómer Házban a farsangi mulatság hangulatáért a Fláre Beás együttes felel. A zenekar tagjai beás cigány fiatalok Devecserből, Borsodpusztáról és Somlószőlősről. Vérbő, autentikus muzsikájukkal sosem hagyják cserben a közönséget, Fonótól a Sziget Fesztiválig, mindenhol megtáncoltatták a közönséget.

A koncertet követően a Mediawave Passport Controll címen futott 2007-es Film és Fotó Workshopról készült filmet mutatják be a közönsgének.
                                 / www.mediawave.hu /Olvasóink írták

 • 7. gübe 2008. január 31. 08:00
  „kisnonóka! szedhetnél magadra egy kis kultúrát ha már eszed nincs!”
 • 6. Gabor 2008. január 15. 10:57
  „Kedves László! Miért futunk bele olyan "luftokra", mint a teljes és mindent lefedő általánosítás? Miért kellene elmagyarázni a nulláról indulva, hogy rockzene, rock-koncert rendezvényei között is óriási különbségek vannak, mint ahogy sok színházbanjáró között is van olyan, aki szmoking nélkül úgy viselkedik, hogy attól egy jóérzésű ember, tutira kidobja a taccsot. Ettől még nem hiszem, hogy a színházi rajongás sznob dolog, ahogy a rockzene és a koncertek sem állati seggfejek közös húgyozása lenne. Van olyan is. A zenekarok nem tehetnek róla, hogy Győrben nincs egy szeparáltabb, mindenki számára megnyugtatóbb, ideálisabb helyszín egy valamire való rockrendezvény megtartására. Sajnálom a lakókat és azt, hogy nincs megfelelő hangszigetelés a PÁGISZban, se máshol. De mint mondtam: a francba az általánosítással!!”
 • 5. Ki tudja?? 2008. január 14. 19:48
  „MI ez a gyökérség??? Nem lehet már semmijen rendezvényt csinálni a fiataloknak?? Mert itt van pár nagyon retardált ember akinek az tetszene ha egy üveggolyóban élnének ahol nem történik semmi!! Szerintem igen is kell ilyen rendezvény a magyar zenekaroknak mert így nem lehet egyről a kettőre jutni elnézést de ez kijött belőlem aki meg ott lakik az tudta hogy hova költözik!!”
 • 4. Kis László 2008. január 12. 07:25
  „Tisztelt Gábor! Akinek nem inge, ne vegye magára. Nem kell ezen felháborodni, inkább azon kéne, ami egy ilyen kultúresemény közben van. Valószínű Ön nem ott lakik, ezért szerintem fogalma sincs mi folyik egy ilyen esemény közben és után. De a legközelebbire szívesen meghívom az erkélyemre, hogy közösen nézzük végig ahogy megelevenedig a National Geographic adása a bölények vonulása című....Utána szívesen meghívom a győri Kisfaludy Színházba egy szép előadásra,ugyanis Operába nem járok mert nem szeretem.”
 • 3. Gabor 2008. január 11. 13:44
  „Ez az, igazatok van! Narkós disznó, mindenki, aki koncertre jár, a rohadt mindenüket. Szerintem gyülekezzünk a PÁGISZ előtt és lőjük halomra őket, aztán fussunk az Operába, hátha odaérünk...”
 • 2. Kisnonóka 2008. január 11. 10:14
  „Alterparty és cigányzene...
  Gratulálok...és persze még örüljünk is...”
 • 1. Kis László 2008. január 10. 22:25
  „Gratulálok annak a szerencsétlen gyökérnek, aki Marcalváros szívébe ilyen rendezvényeket szervez! Ő biztosan nem itt lakik, nem zavarja a részeg, narkós csürhe, aki eldühöng az ember ablaka alatt. Bár most biztosan azt mondják, áááá csak egyszer van! Meg még a többi értelmetlen hülyeség augusztus 20-szal az élen. Gratulálok, jó éjszakát mindenkinek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampány a füstmentes osztályokért

Megye - Aligha akad olyan tini, aki titokban vagy éppen társaságban ne gyújtott volna már rá. Ez… Tovább olvasom