Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Farsang(i)-víziók

A festőművész Farsang Sándor ismert alakja a győri közéletnek. Amióta megtelepedett a városban, igyekszik megteremteni azt a harmóniát, amelyet a tanítás és az alkotás kettős kötésében egy személy elérhet, hogy létezhessen.
Az idős mester képei vonzzák a fiatalokat
Tárlatán azonban meg kell fejtenünk, hogy létezésének terepén művészi látomásai miért éppen olyan művek alkotására késztetik, mint amilyeneket Győrött, a Városi Művészeti Múzeum Váczy Péter-gyűjteményében kiállított. A három teremben látható munkái emlékeztetnek bennünket arra, hogy Farsang világa évek során nem változott. Jelképei, mitizált alakjai, szörnyecskéi vele vannak. Úgy komponálja képeit, hogy a természetes és a teremtett világ eléggé kaotikus erdejében e mitizált figurák önmagunk félelmeire, esendőségére, netán vágyainkra figyelmeztetnek.
Az utolsó teremben a képek színeivel együtt arra késztetnek, hogy töprengjünk: a művész látomásaiból (Chagall és Dalí után) mennyi a játék és mennyi a dráma. E kettős kötésben az alkotó képei előtt a diszharmónia zúdul rá a nézőre. A művész tehát sehogy sem hagyja érintetlenül azt, aki munkáira veti tekintetét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét lokálpatrióta-bál

Már a negyedik jótékonysági báljukat rendezik a győri lokálpatrióták. 2003. január 18-án új… Tovább olvasom