Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Faragó rektor: `az egyetemnek nem érdeke az egyesülés´

A győri diplomaosztó különlegessége volt, hogy prof. dr. Faragó Sándor rektor először foglalt állást nyilvánosan a Hoffmann Rózsa-féle felsőoktatási stratégiával kapcsolatban.

A győri diplomaosztó különlegessége volt, hogy prof. dr. Faragó Sándor rektor először foglalt állást nyilvánosan a Hoffmann Rózsa-féle felsőoktatási stratégiával kapcsolatban.

Mint fogalmazott: "ebben a kérdésben nem nyilvánultam meg, itt Győrött, a tanévzárón megteszem ezzel kapcsolatos nyilatkozatomat, hogy tisztán és világosan lássa mindenki a Nyugat-Magyarországi Egyetem elképzeléseit a jövőről" - mondta prof. dr. Faragó Sándor.

"A Nyugat-Magyarországi Egyetem Magyarország hatodik legnagyobb egyeteme, tizenháromezer-ötszáz hallgatóval, tíz karral, s nyolcszáz oktatóval, akik között több mint ötszázan magas tudományos minősítettséggel rendelkeznek, s ez hatvanöt százalékos - az országos átlag feletti - minősítettséget jelent.

Hat doktori iskolánkban negyven programunk van, az elmúlt öt évben húszmilliárd forintot fordítottunk az infrastruktúra fejlesztésére és az elmúlt tanévben kilencmilliárd forint pályázati forráshoz jutottunk a kutatásfejlesztést illetően.

Négyszáz külföldi intézménnyel vannak kétoldalú kapcsolataink" - tette hozzá.

"Nem véletlenül soroltam fel ezeket az adatokat. Ebből következik, hogy a Nyugat-Magyarországi Egyetem nem szorul rá semmiféle egyetemi egyesülésre, nem érdeke egy egyetemi egyesülés és különösképpen nem kezdeményezett és nem is fog kezdeményezni ilyen egyesülést" - jelentette ki a rektor.

"A jelenlegi, tízkarú, jól működő struktúráját kívánja a jövőben is fenntartani, beleértve a győri székhelyű Apácza-kart is" - mondta az egyetem első embere.

Dr. Cseh Sándor, az Apáczai-kar dékánja többek között így mutatta be a tanítóképzés győri fellegvárát: az elmúlt évtized munkájának köszönhetően 54 százalékosra emelkedett a tudományos minősítettséggel rendelkező oktatók száma a karon, három mesterszak, két alapszak, több mint húsz továbbképzős szak működik.

Az "Apáczait" a 3800 hallgatójával magyar viszonylatban középerős vagy azt meghaladó karként tartják számon.

Olvasóink írták

 • 10. Flúgatlan 2011. június 21. 09:28
  „"A sze még mindig csak egy egyetemnek csúfolt kis vidéki főiskola."

  Miért is? Pl. kicsi? Egyedül majdnem akkora (11--12 ezer hallgató), mint a Nyugatmagyar sok városban együtt. Sok egyetemi szakja van, újak és olyan klasszikusak is, mint mondjuk a villamosmérnök-képzés. Vannak nemzetközileg jegyzett kutatói. Vannak népszerűsítő előadásai. Vannak laboratóriumai. ... Miért is nem egyetem? Ja, fiatal, van még mit fejlődnie, de egyetem.”
 • 9. csery 2011. június 21. 07:11
  „7. Te miről beszélsz?”
 • 8. duc_de_Orbieu 2011. június 20. 21:31
  „#7Infamous:A sze még mindig csak egy egyetemnek csúfolt kis vidéki főiskola.”
 • 7. Infamous 2011. június 20. 18:55
  „hol láttok ti itt egyetemet? ja hogy csak annak hívják, ami nem az...”
 • 6. rozinéni 2011. június 20. 18:13
  „igazábol a faragó-nak minden mindegy, ugyis oda nyaaaaallllllllllllllllllllllllllll ahova kell:)))))) csak aztán vigyázzon nehogy a szakálla is kihuljon:)))))))))))))))) vagy huzzon el nyugdijba”
 • 5. poto 2011. június 20. 14:36
  „Az a kérdés ,hogy Viktor mit szeretne.
  Faragó úr érdekei itt nem számítanak.”
 • 4. duc_de_Orbieu 2011. június 20. 14:05
  „De az egyesülés leginkább nem Faragónak az érdeke.

  Legfeljebb majd faragnak a fizuján :DDD”
 • 3. Orfeusz 2011. június 20. 13:36
  „A kutya ugat, a karaván halad ....”
 • 2. zsukov 2011. június 20. 13:35
  „Egyetem na ne ??????”
 • 1. annobon 2011. június 20. 12:20
  „"rektor először foglalt állást nyilvánosan a Hoffmann Rózsa-féle felsőoktatási stratégiával" Hát még várhatott volna kicsit, hiszen a Rózsa felajánlotta a lemondását. Lássuk mi sül ki belőle!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teltház az előbemutatón

Június 18-án előbemutatót tartottak A Vörös Pimpernel című darabból a Győri Nemzeti Színházban. A… Tovább olvasom