Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Fantom turkál győri autókban

Fantomnak nevezték el a rendőrök azt az ismeretlent, aki szokatlan módszerrel rongálja a gépkocsikat Győrben.
A rendőrök szerint kilóg a „szakmai profilból" az az autófeltörő, aki Győrben parkoló autók „anyósülés" melletti ablakát töri be, majd jól végezve dolgát távozik. Az elmúlt néhány hétben 15 autót tört fel ilyen módszerrel az ismeretlen, de 13-ból nem vitt el semmit.

– A fantomként tevékenykedő elkövetőről egyelőre annyit tudunk, hogy módszerével kilóg a sorból. Ugyanis az autófeltörőkre jellemző, hogy akkor követik el a bűncselekményt, ha az autóban jól látható helyen van érték – mobiltelefon, táska, laptop – és annak megszerzése a céljuk. Emberünk csak turkál az autókban, akciója nem tarthat tovább egy, másfél percnél. Ilyen elkövetési módszerrel nem találkoztunk még – mondta lapunk megkeresésekor Reinhoffer Csaba alezredes, bűnügyi osztályvezető.

Az alezredes hozzátette, hogy az elkövető lopási kárt alig okoz, azonban a rongálási kár jelentős. Egy autó jobb első szélvédője, gyártmánytól függően, legalább 30 ezer forint.

Az osztályvezető elmondta, a győri kapitányság együttműködve a megyei főkapitánysággal hétfőn két hétig tartó akcióba kezdett. Aktív jelenléttel kívánják elejét venni a közterületi bűncselekményeknek, többek között az autófeltöréseknek, lakásbetöréseknek. Az akció másik célja a bűncselekmények megszakítása, az elkövetők elfogása.
– Az akcióban részt vevők folyamatosan ellenőrzik a visszatérő bűnözői csoportokat.

A „fantom" autófeltörő működési helyein – a belvárosban, Szigetben, a Kossuth utcán, a Petőfi híd melletti rakpart ingyenes parkolójában s a Bercsényi ligetben – gyakrabban megfordulnak a kollégák – tudtuk meg Reinhoffer Csabától.

A rendőrség kéri, tegyenek bejelentést azok, akik hasonló mód szerrel elkövetett autófeltörést láttak, az elkövetőről személyleírást tudnak adni, vagy gyanúsan viselkedő embereket láttak a parkolókban. A bejelentéseket a bűnügyi osztály 520-072-es telefonján, vagy a 107-es, 112-es ingyenes segélyhívón tehetik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatmilliós webkamera, de kép sehol

Győr évek óta több millió forintot fizet azért, hogy látható legyen a világ számára. Most azonban… Tovább olvasom