Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Fametszés Győrben a Damjanich utcában

Az időjárás függvényében, tervezetten december 11-én kezdődő speciális metszés miatt a győri Damjanich utca munkanapokon 8 és 15 óra között zsákutca lesz.
A győri Damjanich utcában folytatódik a fametszés. A több tízéves fák nagyra nőttek, több helyen beárnyékolják a házakat, csökkentve ezzel az épített környezet benapozását. Máshol az ágak rálógnak a csatornára, a lehulló falevél így eltömi az ereszt. Több helyen a gallyak már súrolják a falazatot is. Ezen okok miatt szükségessé vált a fasor metszése.

A beavatkozás a Nyugat Magyarországi Egyetem soproni Erdőmérnöki Karának szakmai terve alapján zajlik.

A szakemberek a fák levágandó részeit emelőkosárból közelítik meg, majd ágról ágra haladva elvégzik az ifjító, koronaalakító beavatkozást, amely tevékenység a fák javát szolgálja. A munka aprólékos, de megéri, hiszen azonnal csökken az értékek, épületek túlkoros fák miatti veszélyeztetése, a lakóházak benapozása pedig már a nyáron érezhetően jobb lesz.

Az időjárás függvényében, tervezetten 2012. december 11-én kezdődő speciális metszés miatt a győri Damjanich utca munkanapokon 8 és 15 óra között zsákutca lesz. A munka ideje alatt a Rónay Jácint utca felől lehet majd behajtani a Damjanich utcába.

A GYŐR-SZOL Zrt. megköszöni a lakosság és a közlekedésben résztvevők türelmét és megértését.

Olvasóink írták

  • 2. ferdo 2012. december 11. 08:23
    „1. urbaniastapista
    A saját háza előtt mindenki úgy fásít és tartja karban a fákat, ahogy akarja. Akár szakmai terv alapján is. Főleg, ha vezeték alatt van a fa, nem utólag kell sírni, hogy megcsonkították a fákat.”
  • 1. urbaniastapista 2012. december 10. 22:37
    „Mi is szeretnénk a " Nyugat Magyarországi Egyetem soproni Erdőmérnöki Karának szakmai terve" alapján fásítást, fa karbantartást.
    Egy máshol lakó győri.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 Tagú Cigányzenekar Bangó Margittal Győrben

A világon egyedülálló zenei formáció, a 100 Tagú Cigányzenekar, klasszikus szimfonikus zenekarként… Tovább olvasom