Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Fametszés a Damjanich utcában

A GYŐR-SZOL Zrt. szakemberei 2010-ben kezdték el Győrben a Damjanich utcai platánok csonkolásos metszését.
Közel 60, az 1950-es évek elején ültetett fa gondozásáról van szó. A beavatkozásra azért volt szükség, mert egyre nagyobb problémát okoztak az épületekhez közel nőtt ágak (tető- és homlokzatrongálás, csatornadugulás), illetve az utak feletti űrszelvényekbe belógó ágak. A tavaly megkezdett munka folytatásához dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője saját keretéből biztosított forrást.

Több éves szakmai tapasztalat, hogy ezek a fák jól bírják az ilyen drasztikusnak tűnő beavatkozást. Az előző évi metszést követően jól látható, hogy a fák "élni akarnak", mivel nagy mennyiségű hajtástömeget produkáltak a metszési felületek környezetében. Későbbiekben indokolt lesz ennek a sűrű ágrendszernek bizonyos fokú ritkítása.Az idei metszés során a GYŐR-SZOL munkatársai figyelnek arra, hogy ahol a vastagabb vázágakon egy-két éves vessző, ág van, azt meghagyják, mivel az ezen lévő rügyek fakadnak először, ami elősegíti a vastagabb ágak alvó rügyeinek fakadását. Tavaly több mint 12 fa metszése történt meg, 2012-ben az utca teljes hosszában megtörténik a metszés. A beavatkozás időigényes, nagy odafigyelést igényel a károkozások elkerülése miatt.

A munkálatok végzése közben többször szükséges a gépjármű és gyalogos forgalom korlátozása, ezért a lakosság és az arra közlekedők türelmét kérjük.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázrobbanás Győrben - A Szarvas utcai robbanásnak két gyanúsítottja van

A robbanás a gázhálózat illegális és szakszerűtlen megbontása és fontos alkatrészek hiánya miatt… Tovább olvasom