Kisalföld logö

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -4°C | 4°C

Falubuszavatás bajor sörrel

Gönyű - Közösségi célokat szolgál az a 14 millió forintból vásárolt falubusz, amelyet a napokban avattak fel Gönyűn.
A sötétített üvegű, fehér Iveco 22 személyes kisbuszt a pályázati kiírásnak megfelelően használják majd. Mint azt az avatáson Major Gábor polgármester lapunknak elmondta, többek között a külterületeken lakó tanulók iskolába szállításánál használják majd, de a szakkörök, a sportkör s a civil szervezetek is igénybe vehetik.

Az elképzelések szerint az idős emberek kiszolgálásában is hasznosíthatják majd az új járművet, ha éppen ebédet kell vinni nekik, vagy Győrbe kell kórházba vinni őket. A polgármester érdeklődésünkre elmondta, a falubusz árát egyrészt vidékfejlesztési pályázaton nyert 10 millió forintból és 4 millió forint községi hozzájárulásból fizették. Az üzemeltetési költségekre és a gépkocsivezető bérére a költségvetésből különítettek el pénzt.

A gönyűieket az avatás napján körbevitték a faluban az új járművel. Fotó: Tóth Gyula
A gönyűieket az avatás napján körbevitték a faluban az új járművel. Fotó: Tóth Gyula

A falubusz avatásán csapra vertek egy fahordót, amelyben eredeti bajor sör volt. Major Gábor elmondta, ezt Gönyű leendő testvértelepüléséről, Unterthingauból az itt járt vendégek hozták ajándékba és kiváló alkalom volt a csapra veréshez a buszavatás. A Münchenhez közeli bajor falunak 2800 lakosa van, s a polgármester szerint jól alakul a testvérközségi kapcsolat. Rövidesen viszonozzák a látogatást, amihez már rendelkezésükre áll az új busz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dánia segít a megyének

Győr-Moson-Sopron - Együttműködési megállapodást írt alá tegnap Ben Hansen, a közép-dániai régió és… Tovább olvasom