Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Falu-Security Győrújbaráton

Az országban elsőként működik Falu-Security Győrújbaráton, a lakóinak közbiztonságára vigyáznak.
Amikor nincs riasztás, az önkormányzati hivatal rendjére vigyáznak, vagy éppen az iskolába igyekvő gyerekeket segítik biztonságban átjutni a forgalmas útkereszteződésen az országban elsőként működő Falu-Security munkatársai Győrújbaráton.

A vagyonvédelmi kamara megyei szervezetének vezetője, dr. Szél Erzsébet és a falu jegyzője, Komjáti János mintegy három éven át gondolkodtak, miként lehetne tartósan megőrizni Győrújbarát lakóinak nyugalmát, jónak mondható közbiztonságát.

– Amellett, hogy a településen nagyon jól végzi a dolgát a rendőrség, s országosan is elismert polgárőrség működik, úgy gondoltuk, a nyugalom, a lakók biztonságérzetének megőrzése érdekében még sokat tehetünk – kezdte dr. Szél Erzsébet, aki családjával maga is Győrújbaráton él.
Az elképzelés a közelmúltban vált valóra, miután az új faluház átadásával lehetőség nyílt arra, hogy szolgálati helyet kapjanak a biztonsági szakemberek. A bűnmegelőzési program ezzel beindulhatott, s kiegészítve a polgárőrséggel a közbiztonság része lett.

„ A szolgálati helyen működő távfelügyeleti rendszerre már többen rákötötték otthonaikat. A rendszer vigyáz az önkormányzati intézményekre is. Riasztás esetén a településről induló biztonságiak sokkal hamarabb a helyszínre érnek, mint Győrből."

– Abban az esetben, ha nincs riasztás, a biztonsági szakemberek nappal a faluházra felügyelnek, éjszaka őrzik azt. Ezenkívül reggelenként az iskolába siető gyerekek biztonságára ügyelnek, átsegítve őket a forgalmas úttesten. De ha bárkinek gondja támad, gyorsan a helyszínre siethetnek – mondta el Komjáti János, aki hozzátette: hosszú távon orvost is szeretnének bevonni a rendszerbe, a tűzjelzés már megoldott.
A Vörös Péter, Kálovics Géza és Szalai Tamás biztonságtechnikai szakemberek, valamint a helyi polgárőr-egyesület vezetője, Horváth Csaba „gondozásában" működtetett rendszer szükség esetén a 20/454-1481-es telefonon érhető el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr mostantól Autopolis

Az Országgyűlés decemberben döntött arról, hogy Győr fejlesztési pólus lesz. A cím anyagi előnyökkel, várhatóan mintegy százmilliárd forintnyi európai uniós támogatás garantált megszerzésével jár együtt. A projekt legmagasabb szintű döntés-előkészítő bizottsága az év elején pályázatot írt ki a pólus nevére, szlogenjére és logójára. Most megszületett a győztes logó és szlogennév is. Tovább olvasom