Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Falevélgyűjtéssel az állatmenhelyért

Munkával járulhatnak hozzá az új, Pápai úti állatmenhely létesítéséhez a győriek, segíthetnek falevelet gyűjteni.
A Kisalföld június 29-én adta hírül: európai szintű állatmenhely építése kezdődött Győrött. Még Svédországból is érkezett adomány, hogy a 8640 négyzetméteres telken korszerű lakhely épülhessen az állatoknak. A Komszol most a lakosságot is megmozgató ötlettel állt elő.

– Miközben a társaság tevékenyen részt vesz az állatmenhely létrehozásában, a városban nagy tömegben hullik le a fákról a levél, beborítva a parkokat, utakat. S bár cégünk program szerint a teljes kapacitását bevetve gyűjti a falevelet, elkel a segítség. Ebből jött az ötlet, hogy a két dolgot összekapcsoljuk – kezdte lapunk kérdésére adott válaszát Nagy Csaba szóvivő.

Az ötlet megvalósítására a Komszol és a győri „Emberek az állatokért" Alapítvány együttes összefogást hirdet és társadalmi munkára, falevél-gereblyézésre hívja a győrieket az új, megfelelő méretű, száraz és tiszta állatmenhely építésének befejezése érdekében.

– A társaság vállalja, hogy a Pápai úti hulladéklerakó területén folyó menhelyépítkezésen annyi szakipari munkát elvégez, amennyit a győriek szombaton társadalmi munka keretében – a meghirdetett gyülekezőpontok környezetében – igazoltan, falevél-gereblyézéssel töltenek. A munkaeszközt természetesen a cég biztosítja – magyarázta Nagy Csaba.

A városháza sajtóosztályán megerősítették lapunk információját, miszerint a szombati falevélgyűjtésből Borkai Zsolt polgármester is kiveszi a részét, ezzel is támogatva az állatmenhely létrejöttét.
A Komszol szóvivőjének tájékoztatása szerint falevélgyűjtésre a következő helyeken jelentkezhetnek a győriek:

A belvárosban a Batthyányi liget fa játszóterénél, Adyvárosban az Ifjúság körút–Szigethy Attila út kereszteződésében a Barátság parknál. Nádorvárosban az Erzsébet ligetben, Gyárvárosban a Szeszgyár u.-i lakótelepnél, a József Attila-lakótelepen a Móra parkban várják a társadalmi munkára jelentkezőket. A munkájukkal segíteni akarók Marcalvárosban a Cuha utca–Répce utca kereszteződésénél lévő fa játszótéren, illetve az Illyés Gyula u.–Déri Tibor u. kereszteződésében, Szigetben a Simor János püspök terén, míg Újvárosban a Liget u.–Botos Lőrinc u. kereszteződésénél található játszótéren jelentkezhetnek falevél-gereblyézésre.

Az állatmenhelyért tenni akarókat a gyülekezési helyszíneken 11-én, szombaton fél 8 és 8 óra között várják a Komszol szakemberei, akik a munkát koordinálják, s maguk is részt vesznek az akcióban. Az összegyűjtött falevél elszállításáról a cég gondoskodik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visznek vagy rongálnak mindent

Nagy – egy Győr méretű városban több tízmillió forintos – kárt okoznak évente a… Tovább olvasom