Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Falaznak a Frigyes-laktanyánál

Lapunknak köszönhetően gyorsan és megnyugtatóan zárult a Frigyes-laktanya megdőlt kerítésének ügye.
A közeli iskola tanulóinak már nem kell attól tartaniuk, hogy rájuk dől, mert az épületegyüttes tulajdonosa újrafalaztatja.
Megdőlt a fal a Frigyes-laktanyánál címmel írtunk arról november 6-i számunkban, hogy a hajdani kaszárnya kerítése veszélyt jelentett az arra járókra. A Gárdonyi-iskola vezetője azért kért segítséget a nyilvánosságtól, mert omlástól tartott azon a részen, ahol tanítási napokon többek közt mintegy száz diák halad el, kétszer is. Azóta a Baross Gábor út és a Hunyadi utca kereszteződésében elkezdődtek a munkálatok. Lebontották és újrafalazzák a kerítés elferdült szakaszát.

– Most vagyok nyugodt – szögezte Szalai Ferenc iskolaigazgató, és beszámolt arról, hogy még az őszi szünet vége előtt kikerült az említett járdarészre a veszélyt és egyben a kerülőirányt jelző tábla. Ám annak és az iskola tanácsának nem mindenki fogadott szót. Hétfőn azonban a helyreállítási munkálatok is elkezdődtek, még azelőtt, hogy a fagyok felgyorsították volna a fal állagának romlását. Az igazgató szerint a Kisalföld utánajárásának köszönhető, hogy ilyen gyorsan megoldódott a probléma. Úgy véli, a nyilvánosság ereje segített.

Szerkesztőségünk jelzését követően a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal intézkedést ígért és meg is tette a szükséges lépéseket. Figler András irodavezető elmondta: telefonon is megkeresték a tulajdonost és határozatban is kötelezték az életveszély azonnali elhárítására, a kerítés helyzetének rendezésére. Ha műemléki épületről van szó, akkor más esetekben is hivatalukhoz kell fordulniuk a veszélyt észl előknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszti szálló lesz a kollégiumból

  Tovább olvasom