Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Falakba futó sínek - Ön lassít?

Győr - A város néhány pontján láthat az ember olyan sínpárokat, melyeket már ki tudja mióta nem használtak, de a vasúti átjáró táblákat kint hagyták.
Minden tanuló vezető szembesül az abszurd ténnyel, hogy hiába nem használnak bizonyos vasútakat, és a sínek hiába futnak bele falakba vagy járdákba, kint van a vasúti átjárót jelző tábla, ezért lassítani kell. Ám nem elég, hogy 30 kilóméter per órás sebességre kell lassítani, a sínek ráadásul még ráznak is.

Az elhagyott vasútaknál azonban csúcsidőben nagyobb gondot okoznak a használatban lévők. Ilyen például az Újlak utcai átjáró, amit rendkívül hosszú időre szoktak lezárni, de legalább el lehet kerülni, nem úgy a szabadhegyi állomást, ahol ha délután leeresztik a sorompókat, az utak a szélrózsa minden irányában többszáz méter hosszan bedugulnak.
Olvasóink írták

 • 18. Ovatos 2008. október 23. 21:22
  „Mindig betartom a sebességkorlátozást, ki tudja ebben a modern világban akármikor előbukkanhat egy vonat meg egy jelzőőr.”
 • 17. PrettyWoman 2008. október 23. 17:46
  „Ej de korán keltek gyerekek.”
 • 16. Tabornok 2008. október 23. 06:46
  „"Győr - A város néhány pontján láthat az ember olyan sínpárokat, melyeket már ki tudja mióta nem használtak, de a vasúti átjáró táblákat kint hagyták."
  Nem ésszerű, nem logikus, de roppant katonás.”
 • 15. Tabornok 2008. október 23. 06:31
  „A közutas szakemberek, hivatkozva a jogszabályokra, megmagyaráznák, miért kell oda vasúti átjáró jelzés. Pl.: mert ott van a sín, mert háború esetén lehet, hogy járna arra vonat, stb..”
 • 14. voodoo 2008. október 23. 00:09
  „A kapanyél is elsülhet.
  Ki tudja?
  Csak egyszer jöjjön vonat! :)”
 • 13. Harcona Marcos 2008. október 22. 22:58
  „Szégyen azoknak, akik otthagyták a síneket, de szégyen azoknak a rendőröknek is, akik odaállnak és bírságolnak. (Lásd szolgálunk és védünk - ott, a kocsi oldalán megtalálják a feliratot, aztán biztos akad valaki, aki segít értelmezni is.)
  Ilyen esetben szerintem simán írásbeli panasz a rendőrkapitánynak, hogy az emberei itt kúrják -(c)GyF- el az időt, pedig lenne talán értelmes dolguk is a városban.
  Azon túl hogy rombolják a saját és a testület ´hírnevét´, talán hasznosabb lenne, ha a bengamergával a Baross úton parkoló, svédeket is meg mernék szólítani...

  Újlak utcában még mindig lehet bő tíz perceket állni, Makkász szerencsés időpontokban jár arra. :-)
  Tényleg a város szégyene, hogy nem tudják megoldani, csak rinyálni, hogy túlterhelt a Baross híd.”
 • 12. miracle 2008. október 22. 22:28
  „Imcsi
  Esetleg el is olvastad a cikket a táblák ügyében?

  csekkk
  Itt a cikk
  http://index.hu/totalcar/magazin/kozelet/szellemvasut/
  Szép magyar bohózat, bürokrácia köbön, meg szabál az szabál. Szánalmas.”
 • 11. fajgyülölö 2008. október 22. 21:20
  „Majd a cigányok megoldják !!!Jön a tél kel a pénz a fűtésre”
 • 10. Fafnír 2008. október 22. 21:05
  „Az otthonom és a munkahelyem között kb. 2 km-es szakaszon 6 vasúti átjárót keresztezek a városban és ebből csak egy aktív! A többi fantom. Nem jön sehonnan és nem tart sehova!
  Azt pedig én is aggasztónak érzem, hogy ezeket a helyeket egy sikerhajhász napiparancsba adott, ego erősítős pénzbehajtásra felfedezik a (új) rend (és szabadság) éber őrei. :)”
 • 9. Imcsi 2008. október 22. 20:29
  „A sínek miatt nem kell lassítani, csak akkor, ha a vasúti átjáró kezdete tábla is kint van! Bár a leírtak alapján azon sem csodálkoznék, ha valahol már felszedték volna a síneket, de a tábla még mindig kint lenne!”
 • 8. anyci 2008. október 22. 18:59
  „Arról nem is beszélve hogy a forgalmi vizsgán el is húznak érte ha nem 30-al közelíted meg az átkelőt pl. a Mészáros Lőrinc úton,ott mindjárt 2 ilyen is van.Vicces volt hogy be kellett nézni hogy az építőanyag kereskedés üveg falából nem e érkezik a vonat..”
 • 7. Lacibá 2008. október 22. 18:01
  „Szerintem kellene szólni egy fémkereskedőnek! (Kabai -Veres duó)”
 • 6. csekkk 2008. október 22. 12:33
  „Pár éve lehetett olvasni arról, hogy valahol Budapest környékén (talán épp az 1-es főúton) van olyan vasúti kereszteződés, ahol már csak az úttesten vannak ott a sínek, se előtte, se utána semmi. Ott fényjelző is van. Amiből rendszeresen ki szokták lopkodni az akksit. Nomármost ha van fényjelző, akkor 30 (vagy 40, nem emlékszem, hogy lakott területen belül van-e ez), ha nem műxik, akkor meg a KRESZ szerint meg kell állni és körülnézéssel meggyőződni arról, hogy nem jön-e a vonat. Teccik érteni... Közben a sínpár az út bal szélén kezdődik, és a jobb szélén ér véget. Na ez az abszolut abszurd. Nem tudom, azóta megoldották-e a problémát (már ha ez probléma egyáltalán, hogy indokolatlanul lassítják a forgalmat).
  Győrben ugyanez a helyzet - főleg Gyárváros van tele ilyen fantomsínekkel. Jó lenne, ha végre tennének valamit - és itt nem arra gondolok, hogy kiküldenek oda még több rendőrt büntetni.”
 • 5. Makkász 2008. október 22. 10:07
  „Tisztelt Hozzászólók!

  Szinte minden nap járok az Újlak utcai vasuti átjárónál, és meglepetten tapasztaltam, hogy az itteni hozzászólásokkal ellentétben nagyon hamar felnyilik a sorompó. Az átépítés előtt teljesen igaz volt a régi felirat, miszerint "10 percen túl is zárva tartható" Ez szerintem már megoldódott. A várakozási idők rövidek, és néhány percre is felnyilik a sorompó, átengedve azokat, akik a másik oldalon szeretnék folytatni útjukat.”
 • 4. Lajos42 2008. október 22. 08:39
  „Tisztelt szerkesztő!
  - ki lehetett volna sétálni sziget/újvárosba. ott már nincsenek sínek sem (bercsényi liget és környéke)
  - az újlak utcában miért állnak a gyalogosok a kamera felőli első sínpár közepén? Ha jól tudom az egy aktív szakasz, ami a GYSEV pályaudvarra visz. Minden nap annak a közepén állnak kerékpárral és gyalog. Nem kéne odaküldeni egy rendőrt statisztikát növelni és lehúzni?”
 • 3. Trafi 2008. október 22. 08:15
  „A Kandó utcában a kesztyűgyár előtt ráadásul trafipaxolni is szoktak a rendőrök, szintén olyan helyen, ahol már évtizedek óta nem járt vonat, csak éppen a sínek maradtak keresztben az úton.Tíz méterre az úttol pedig akácok nőnek már a síneken.Fair Play?”
 • 2. matriné 2008. október 22. 07:52
  „Nyugi bele, hogy, ha rézből volna, akkor már nem volnának ott a sínek! Igaz, hogy, ha nem kellene helyreállítani az utat a felszedése után ,akkor így is az ócskavas telepen kötnének ki. Természetesen a KRESZ táblával együtt.”
 • 1. Stewe 2008. október 22. 06:12
  „Ismét terítéken az Újlak utcai átjáró...
  Hogy a kedves illetékesekre szakadna rá az ég.
  A város szégyene többek között ez is. Ennyit nem lehet megoldani. Nem ártana... Egyel több használható Észak Déli átjáró a városban nem lenne rossz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Redőnyt nem javított, csak a pénzt vitte el

Győr - A Győri Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt,… Tovább olvasom