Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Fakivágás Győrben

A GYŐR-SZOL Zrt. a lakossági bejelentéseket és a szakmai irányelveket figyelembe véve Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában működő Hatósági Főosztály Igazgatási Osztályának kiadott határozataiban foglaltaknak megfelelően megkezdte a közterületi fakivágási program végrehajtását.

Fa kivágása hatósági engedéllyel azokon a helyszíneken lehetséges, ahol többek között a fa balesetveszélyes, a növény egészségi állapota indokolja, a fa túl közel nőtt az épülethez, közművek vannak veszélyben, vagy fejlesztések miatt más növények telepítésére kerül sor. A fakivágási program keretében a GYŐR-SZOL Zrt. szakemberei évente mintegy háromszáz fát vágnak ki Győrben.

A munka végrehajtásához indokolt esetben kosaras emelőjármű is szükséges, ilyenkor a fák ágait a magasban vágják le és felülről lefelé bontják le a fát. Így történt ez a Soproni út egy szakaszán is, ahol az épületek közé benőtt nyárfát kellett szakszerűen, körültekintő módon, az értékekre vigyázva eltávolítani.

Szakszerű fakivágás Győrben a Soproni úton
Szakszerű fakivágás Győrben a Soproni úton


A program szerint végzett fakivágások során keletkező gallyat és faanyagot a GYŐR-SZOL Zrt. a komposzt-előállítás egyik alapanyagként használja fel.

A kiadott határozatok értelmében a kivágott fákat a GYŐR-SZOL Zrt-nek a határozatban előírt időpontig, ez év őszén vagy a következő év tavaszán pótolnia szükséges. A fapótlásokról annak aktualitásában szintén beszámolunk.

A fakivágás végrehajtása biztonsági okok miatt alkalmanként járhat a forgalom korlátozásával. A GYŐR-SZOL Zrt. megköszöni a forgalomban résztvevők együttműködését.

Olvasóink írták

  • 2. anuvuk 2012. január 27. 18:12
    „Egy kivágott fa helyére, kettőt-hármat!
    A parkokba, a panelok közé jöhet az ostorfa, csak ne a kerékpár utakhoz!!
    "Madárvédelem - Természetvédelem"”
  • 1. Sergio 2012. január 27. 10:36
    „Én az összes nyárfát kivágatnám!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogás-koncert sztárok sorával

Első alkalommal a Papp László Budapest Sportarénában és a Győri Városi Egyetemi Csarnokban rendezik meg az összefogás Koncert Magyarországért elnevezésű rendezvényt. Tovább olvasom