Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Fákat törtek, játszóteret rongáltak

Győr - Két frissen ültetett fát kettétörtek, egyet kimozdítottak a helyéről a vandálok Győrben, a felújítás alatt lévő Kálóczy téren. A rongálók az újonnan átadott játszótereket, de a buszmegállókat és padokat sem kímélik. Az „erős emberek" éves szinten mintegy 8–12 millió forint kárt okoznak.

Befejezéséhez közeledik Győrben a Kálóczy téri Mediterrán park kialakítása, a parkmunkások gereblyézik a gyöngykavicsot a sétányokon, s öntözik az újonnan elültetett facsemetéket. Ez utóbbiak közül kettő már nem ad árnyat az arra sétálóknak, miután vandálok derékban kettétörték őket.

Drága vandálság: A felújítás alatt lévő Kálóczy téren fákat törtek ki a duhaj legények. Győrben a közterületeken évente 8–12 millió forint kárt okoznak. Ennyiből egy európai uniós szabványnak megfelel
Drága vandálság: A felújítás alatt lévő Kálóczy téren fákat törtek ki a duhaj legények. Győrben a közterületeken évente 8–12 millió forint kárt okoznak. Ennyiből egy európai uniós szabványnak megfelel


A felújítást végző Győri Kommunális Szolgáltató (Komszol) Kft. szóvivője, Nagy Csaba lapunk megkeresésére elmondta: – A károkozók egy gesztenyefa és egy lombos fa koronáját letörték, egy fát kimozdítottak a helyéről. Ez utóbbit szakembereink visszaültették, a kettétört fák pótlásáról gondoskodunk. A felújítás alatt álló parkból növényeket, nevesül három babérmeggyet is elloptak. Az anyagi kár mértékének megállapítása folyamatban van – tájékoztatott Nagy Csaba.
Hétfőre virradóra a Dankó Pista téren egy hónapja átadott játszóteret is megrongálták.

– A játszópark kerítésének lécei közül hatot széttörtek, két tájékoztató táblát tönkretettek, a frissen telepített növények közül tizenötöt elloptak. Emellett több növényt kitéptek a földből, azokat kertész szakembereink visszaültették. Ezzel még nem ért véget a vandálkodás, a játszópark padjait és a játszóeszközöket összefirkálták és egy hulladékgyűjtő-csikktartó edényt felborítottak. Társaságunk mindkét esetben feljelentést tett a rendőrségen.

A szóvivő azt is elmondta, hogy a szándékos károkozók a közterületre ültetett növények és a játszóparkok mellett a buszmegállókat és padokat sem kímélik. A vandálok éves szinten mintegy 8–12 millió forint kárt okoznak, amelyet a Komszolnak saját forrásból kell pótolnia.

Olvasóink írták

 • 3. aefr 2008. május 08. 09:17
  „Vannak térfigyelő kamerák csak nem igazán működnek...
  Meg ha működnének akkor is egy nagy szar az egész rendőrség..”
 • 2. mtt 2008. május 08. 07:17
  „lehet hogy én vagyok tájékozatlan, de mintha azt olvastam volna nem rég, hogy szerelnek fel térfigyelő kamerákat arrafelé. Vagy csak média fogás volt a rendőrség részéről?”
 • 1. pisti1977 2008. május 08. 07:15
  „Sajnos itt tartunk. A sok hülyegyerek erősnek hiszi magát, ha meg valaki szólni mer nekik, akkor lehet, hogy azt is megverik. azt tudnám, hogy a volt határőrökkel kibövűlt rendőrséget miért nem látni nagyobb létszámban a közterületeken. De biztos csak én nem látom őket. Azt hiszem az olvasók többsége biztosan tudna nekik munkát találni látva a jelenlegi közállapotokat...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évadrendezés - jegyzet

(...) inkább az Isten pénze című musicalt mutatja be saját rendezésében. Nem mintha a Madách… Tovább olvasom