Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Fagyos győri vizeink: sokan húznak korcsolyát a dermesztő hidegben - videó

A kisalfold.hu munkatársai négy nyílt vízparti szakaszon nézték meg Győrben és környékén, hogy korcsolyázásra alkalmas-e a jég vastagsága. Képgaléria.

A katasztrófavédelmi szakemberek szerint a 12-16 centis jégvastagság már ideális a téli sportokra, de rianásokkal mindenhol számolni kell.

Természetesen folyóvizek jegére, kikötők környékére tilos rámenni gyalogosan és járművel egyaránt.

A horgászok tevékenysége is alaposan körül írt, azaz ha léket vágnak, azt jól látható módon jelölniük kell.

Ha a lék egy négyzetméternél nagyobb területű, arra egy méter magas kordon, piros színű szalag figyelmeztet – mindezt rendelet szabályozza.

A kisalfold.hu munkatársai négy győri helyszínen tekintették meg a lehetőségeket. Körutunkat a Győr Plaza közelében található Ady-városi tónál kezdtük, ahol tucatnyi korcsolyázó, mókázó iskolás gyerekre találtunk.


Videó: Cseh Róbert.


A jég vastagságát mi is próbára tettük a tó szélénél, s ideálisnak ítéltük.

Mindezt véletlenül se mondanánk a Holt-Marcal jegéről: azon a felvételünkön – a képgalériában a kilencedik – ahol lék is szerepel, jól látható, hogy vékony, legfeljebb 3-4 centiméteres a jég vastagsága egyes helyeken.

Befagyott tavak Győrben és környékén - fotók: Cseh Róbert.

A Széchenyi Egyetem közelében található Holt-Dunán viszont gond nélkül korcsolyacipőt lehet húzni. Akik életük első jeges lépéseit szeretnék megtenni, azoknak jelentjük: ideális a terep.

Mint ahogy baráti jégkorong összecsapásokra is pont megfelel ez a jégtakaró.

Ha Abda felé vezető 1-es főúton a Radnóti-szobornál jobbra kanyarodnak, akkor Győr-Sziget irányába 3-4 kisebb tóra bukkannak.

Ezek felülete szintén fagyott, vagyis aki szereti a téli sportokat, itt sem fog csalódni ezekben a dermesztően hideg, január eleji napokban.Télen is vár a Balaton!

A Balatonra is egyre többen látogatnak el korcsolyázni.

A Balatontipp.hu portál szerkesztői folyamatosan frissítik, hogy melyik település vízpartján lehet korcsolyát húzni.

Az oldalon arról is tájékozódhatnak térkép segítségével, hogy adott településen konkrétan hol ajánlják a biztonságos sportolást. 
 


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos a kamionos előzés, rövidebb menetidő? A szakember kételkedik. Fotók!

Január elsejétől nem előzhetik egymást napközben a kamionok az autóutakon és sztrádákon. Portálunk szemlét tartott, sok minden azonban nem változott. Tovább olvasom