Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Facsemetéket ültettek Győrben

Több mint száz új facsemetét ültettek Győrben a Mosoni-Duna partján. A vízparti sajtótájékoztatón Radnóti Ákos alpolgármester további faültetéseket ígért
A tavaly meghirdetett faültetési programban már több mint 1400 facsemetét telepíttetett az önkormányzat, amit idén legalább 4000 új követ: az elöregedett, kivágásra ítélt fákat pótolják.

Németh József, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta: egyértelmű cél, hogy a város belterületén a folyó menti partszakaszok megújuljanak. A munkálatok várhatóan szeptemberben fejeződnek be. – A fafajták kiválasztásánál igyekeztünk az esztétikum mellett arra is odafigyelni, hogy olyan csemetéket ültessünk, amelyek nem váltanak ki allergén hatásokat – mondta.

Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. szóvivője hozzátette: a fapótlások kivitelezésén kívül arról is gondoskodnak majd, hogy a fák megéledjenek, főleg akkor, amikor a természet nem segíti a munkát, csupán a géppark.

Radnóti Ákos győri alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta: szeretnék, hogy a zöldterületek fejlesztése folytatódjon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Nemzeti Színház - Régi bérletáron jön az új évad

A következő évad bérleteit az idei áron adják a Győri Nemzeti Színházban, ahol hat nagyszínpadi, két… Tovább olvasom