Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Fábián Janka Győrben dedikálja új könyvét

Pénteken, augusztus 3-án Fábián Janka dedikálja legújabb regényét, A német lányt Győrben.

Helyszín: Ulpius-ház Könyvesbolt, Baross Gábor út 33. Időpont: augusztus 3., 17 órától.

Sepp Weinbach, azaz Borpataky Jóska, a baranyai sváb fiatalember a német hadsereg századosaként vesz részt először Franciaország megszállásában, majd Sztálingrád ostromában. A két esemény más-más okból örökre megváltoztatja az életét.

A háború után Bajorországban letelepedő férfit csakhamar utoléri a múltja egy furcsa félárva kislány, Rose képében. A gazdag bortermelő, hogy levezekelje önnön és mások bűneit, örökbe fogadja, felneveli, majd tizennyolc éves korában, a hatvanas évek elején Párizsba küldi tanulni a lányt.

A regény Rose boldogságkereséséről szól: vajon képes lesz-e megküzdeni a saját maga és a már csaknem húsz éve véget ért, de a lelkekben még dúló háború démonaival? Képes lesz megtalálni helyét egy családban, amelyet meglehetősen kusza viszonyok, elhallgatott titkok és fel nem dolgozott tragédiák jellemeznek? Végül pedig: sikerül-e megtalálnia az igaz szerelmet?

Az írónő így vallott a regény születésének hátteréről: "a 2. világháborús epizódhoz, a Sztálingrádi csata hiteles leírásához – a Lotti öröksége c. könyvben szereplő Győri csata- fejezethez hasonlóan - ismét hónapokig hadtörténésszé váltam, kutattam a kor dokumentumait. Bár a kutatást élveztem, lelkileg megviselt ennek a résznek a megírása, a szereplőm, Weinbach százados borzalmas háborús élményeinek `átélése´.

Rose története viszont, amely a hatvanas évek Párizsában játszódik, már sokkal könnyebben ment. Annyira megszerettem őt, hogy folytatást is tervezek a regénynek: A francia nő már formálódik a fejemben."hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frizurette Győrben - Hajköltészet barokk módra

A 20. Barokk Esküvő egyik záróakkordja a "Frizurette – Hajköltészet barokk módra. I.… Tovább olvasom