Kisalföld logö

2018. 02. 17. szombat - Donát -5°C | 4°C Még több cikk.

Fábián: az 1-es főút érszűkület Győrben, mielőbbi megoldást igényel

˝Naponta többször hatalmas forgalmi dugók teszik lehetetlené a közlekedést˝ - mondta az Összefogás képviselőjelöltje. A Fidesz úgy reagált, az 1. sz. főút bevezető szakaszának bővítési szándékát már jelezte a városvezetés.


„Napjainkban sok dicshimnuszt hallhatunk a jobban teljesítő országról. Arról, hogy az utak építésében és korszerűsítésében mennyi minden történt négy év alatt. Ehhez képest a tények azt jelzik, hogy megyénk útjainak állapota a megyék rangsorának legaljára helyezik el régiónkat. Fájdalom, de Győr városát is ide kell sorolnunk. Kátyúk, keskeny utak, tengelytörő rázkódások. Biztos, hogy az ország és Győr is jobban teljesít?˝ - kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Fábián György, az országgyűlési választásokon az Összefogás 2014 Győr 1. választókörzet képviselőjelöltje.

˝Itt állunk Győr város egyik legnagyobb forgalmú közlekedési tengelyét jelentő egyes számú úton, az előző kormány idejében dicséretesen megépült körforgalmi csomópontnál. Az innen Győrbe vezető út az Ipar csatorna felett úgy összeszűkül a környező gyárak, üzemek műszakváltásakor megnövekedő forgalomtól, hogy naponta többször hatalmas forgalmi dugók teszik lehetetlené a közlekedést.

A város testén megjelenő érszűkületnek a feloldása nagyon úgy fest Győr leendő országgyűlési képviselőjének lesz kiemelt feladata, ha már eddig nem tudták ezt megoldani. Én ezt a feladatot most felvállalom. Képviselőként az állami kezelésű utak, hidak felújítására is pénzt, lehetőséget közvetítek a kormányzattól, hiszen nem elég gigaberuházásokra költeni, titkos paksi paktumot kötni, a lakókörnyezetünk élhetőségét is biztosítani kell a megfelelő infrastruktúrával" - fogalmazott Fábián György.

A Fidesz Győri Elnöksége közleményben reagált:

A baloldal győri képviselőjelöltje ismét tájékozatlanságáról tett tanúbizonyságot, az 1. sz. főút bevezető szakaszának bővítési szándékát ugyanis a győri városvezetés az illetékes minisztérium felé már jelezte és a beruházás előkészítése folyamatban van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakástűzben gázpalack robbanhatott Szabadhegyen, a szomszéd ház is égett - fotók

Lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat a szabadhegyi Pattantyús utcába csütörtök délelőtt. A lángok a… Tovább olvasom