Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Ezüst emlékéremmel ismerték el a gyerkőcmentőt Győrben

Életmentő akciójáért ezüst emlékéremmel jutalmazták Sárvári Tibor vízi polgárőrt hétfőn, a győri Városházán, ahol Borkai Zsolt kiemelte, a rendezvényeken a biztonság biztosítása a legfontosabb.


Sárvári Tibor, a Felső-dunai Vízi Polgárőr Egyesület polgárőre életmentő tevékenységéért ezüst emlékérmet vehetett át hétfő délelőtt a győri városvezetőtől, Borkai Zsolttól a győri Városháza polgármesteri irodájában.

A sodró Rába mélyére bukott a kisfiúért

Az elismerés - az életmentő végzettséggel nem rendelkező - vízi polgárőrnek július 2-i bátor tettéért járt, amikor a Győrkőcfesztivál idején, megmentette a Rábába bicikliző, felügyelet nélkül maradt, hároméves kisfiú életét.

Ahogyan azt korábban megírtuk, a gyermek a Radó-szigeten fesztiválozó több száz fős tömegből zuhant a két méter mély, erős sodrású folyóba.

Galéria! Fotók: Cseh Róbert

- Éppen a hajó fedélzetén álltam, amikor csobbanásra és sikításra lettem figyelmes. A gyermek a partról szaltózva esett a mélybe. Gondolkodás nélkül, ruhástul utána vetettem magam. Először azt hittem, a fiú a biciklibe kapaszkodik majd, ezért ezután nyúltam elsőként, a kerékpárt azonban csak én fogtam.

Második lebukásnál találtam meg a vacogó, riadt gyermeket, akit másodpercek alatt ekkor már jó két méterrel is tovább sodort a folyó.

A mentés maximum fél percig tartott, ezért szerencsére nem volt szükség a mentők segítségére - mondta el portálunknak korábban a mentés részleteiről Sárvári Tibor, aki társaival együtt a fesztivál vízközeli helyszíneinek biztosítása miatt tartózkodott a partszakaszon.

"Minden rendezvényen a biztonság biztosítása a legfontosabb"

Az önkéntes életmentőt és feleségét, valamint a polgárőr egyesület elnökét, Perjési Frigyest, a város polgármestere irodájában fogadta.

- Minden rendezvényen a biztonság biztosítása a legfontosabb, amire mindig nagy hangsúlyt fektetünk. Éppen ezért köszönöm meg bátor tettét, illetve önkéntes munkáját. A vízi polgárőrök egyesületének is külön dicséret jár. De remélem, több ilyen akcióra nem lesz szükség a jövőben - mondta Borkai, miközben átadta az elismerést szimbolizáló érmet.

- Örülök, hogy elismerik a munkámat, de nem számítottam ekkora megtiszteltetésre, ezért meglepve vettem át a kitüntetést - mesélte érzéseiről az átvételt követő pillanatokban a könnyűbúvárként is tevékenykedő polgárőr, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy a történtek ellenére mindig kiáll a Győrkőcfesztiválért, illetve, hogy a mentés Perjési Frigyes meglátásának is köszönhető, aki tudta, hol kell leginkább felügyelni a biztonságra.

Olvasóink írták

 • 4. ACSA 2011. július 19. 12:28
  „Tibor évtizedek óta a focipályákon is bizonyít mint gyúró és bizony ott is sokszor került éles helyzetben amit jól megoldott!
  Ajándékba pedig barátságokat kapott a tisztessége mellé ami igazán nagyyá és közkedveltté teszi ŐT!
  A polgármester úr figyelmessége pedig elismerésre méltó,és remélem a szülők életre szóló hálája sem marad el!”
 • 3. Prédikátor 2011. július 19. 00:32
  „Tényleg elismerésre méltó a tett, de a többi tízen éve valóban működő egyesületek munkáját mikor ismeri el a Borkai mester? Mert ilyen is van és dolgoznak is.... nem csak papíron mint a többség...”
 • 2. piroskaésabarkasz 2011. július 18. 22:08
  „Tiszteletem,SÁRVÁRI ÚR!!!Bátor,és férfias tett volt.Éljen nagyon sokáig.”
 • 1. gonzo 2011. július 18. 14:20
  „Tisztelt Sárvári Tibor!
  -Ha olvasná a kommenteket-minden elismerésem az öné!Ön igazi hős,ezen nincs mit vitatkozni!Az a gyerek ön nélkül már nem élne ez teljesen egyértelmű.Ön életet mentett,a legnagyobb dolgot tette amit ember emberért tehet.Gratulálok!
  gonzo”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhelyezték Habsburg Ottó szívurnáját Pannonhalmán - videó, képgaléria

A szertartást Sebestyén Márta lélekemelő búcsúztató éneke zárta. A Habsburg családból Károly és… Tovább olvasom