Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Ezren futnak a betett pénzük után

A rendőrség szerdán lefoglalta a K-P-H-M győri irodájában maradt ingóságokat a későbbi kárrendezés érdekében. Eközben ezerre nőtt azoknak a száma, akikről tudni lehet, hogy befektettek a szövetkezetnél, s már gyanúsítottja is van az ügynek.
Az időrendet követve a múlt hét óta annyi változott a győri székhelyű K-P-H-M Ingatlanfejlesztő Szövetkezet elleni vizsgálat során, hogy a rendőrség most már nem ismeretlen tettes ellen nyomoz. A kecskeméti börtönben más ügy miatt előzetes letartóztatását töltő K. Gergelyt gyanúsítottként hallgatták ki a győri rendőrök. Pontosabban csak hallgatták volna, de ő megtagadta a vallomástételt, mondván: időre van szüksége, hogy rendezze gondolatait a K-P-H-M-nél folytatott tevékenysége kapcsán.

Az egyetlen gyanúsított

K. Gergelyről annyit biztosan tudni lehet, hogy Vujkov István néven kontrollingmenedzserként működött közre a szövetkezetnél. Jelenleg ő az egyetlen gyanúsított abban az ügyben, melynél napról napra nő az azonosítható ügyfelek száma és az általuk befektetett összeg nagysága. A megyei rendőrkapitányság jelenlegi információi szerint csaknem ezren tették be pénzüket (800 millió forintot) a K-P-H-M számlájára, közülük talán százan voltak, akik időben léptek, így ki tudták venni a pénzüket. A többiek jelenleg is futnak a mesés kamatok és a befizetett összegek után.
 Hegyekben álltak a szórólapok

A K-P-H-M hosszú távra tervezett. Ezt mutatja az is, hogy a győr-ménfőcsanaki irodában (amelyet csak bérelt a cég, tehát nem a tulajdona volt) sok ezer szórólapot tároltak; nyilván azért, hogy azokat szétosszák az ország különböző pontjain. A reklámanyagok lefoglalásának nincs értelme, abból a megfontolásból legalábbis nem, hogy kárrendezésre hasznosítsák.
Mindent lefoglaltak


A későbbi kárenyhítés céljából a rendőrség először lefoglalta a szövetkezet széfjében tartott 22,4 millió forintot és a K-P-H-M tulajdonában lévő két luxusgépkocsit (az egyiket K. Gergely használta). Ez azonban még messze nem elég az ügyfelek kártalanítására. Éppen ezért Budapest és Kecskemét után – ahol szintén volt bejegyzett irodája az ingatlanfejlesztő szövetkezetnek – tegnap Győrben is lefoglalták azokat az ingóságokat, amelyek pénzre válthatók.

Más városokban is

Kiss Imréné, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a számítógépek és a bútorok előzetes értékesítéséhez kérik az ügyészség engedélyét, de a végső szót ez ügyben a bíróság mondja ki. Győr után várhatóan Zalaegerszeg, Veszprém, Nyíregyháza és Szeged következik, ahol szintén működött K-P-H-M-iroda. Győrben egyébként újabb iratokat is találtak, melyeket a nyomozás során felhasználnak.

Kapcsolódó anyagok >>

Az ügyvéd cáfolja a rendőrséget (2003-09-09) >>
Brókerügy: előzetesben Rejtő és további két gyanúsított (2003-09-07) >>
Előrehozták az elfogást (2003-09-09) >>
Előzetesben a brókerbotrány gyanúsítottjai (2003-09-07) >>
K&H: lemondások, fegyelmi eljárások (2003-08-04) >>
Nyilatkozik a K & H bank volt vezérigazgatójának ügyvédje (2003-09-09) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csirkeháború csirkék nélkül

Még nem is létező csirkék osztják meg az ikrényieket. Egy helyi vállalkozó tizennégymillió forintot… Tovább olvasom