Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Ezért tört fel szennyvíz és vécépapír a csatornából Győr-Ménfőcsanakon - fotó, videó

Ezért tört fel szennyvíz és vécépapír a csatornából Győr-Ménfőcsanakon - fotó, videó
Vasárnap 44 mm eső esett. Legtöbbször egy hónap alatt mérnek ennyit - szögezte le összefoglalójában a Pannon-Víz zrt. A legsúlyosabb elöntésekről Ménfőcsanak, Gyirmót, Győr-Szabadhegy, Kismegyer, Bácsa terüle-

téről érkeztek bejelentések.
A záporkiömlőkön 76 ezer köbméter csapadékvízzel hígított szennyvízzel tehermentesítették az elvezető rendszert, ez idén rekordnak számít és harminc darab olimpiai úszómedencének felel meg – közölte a vízmű. A legtöbb eső Győr déli kerületeire hullott. 

Az elvezető rendszer teljes kapacitással működött, az órákig kitartó eső mégis fokozatosan töltötte fel a csatornákat. Vasárnap kora délután a Szigethy A. út–Ipar utca alatt húzódó, alagút méretű főgyűjtő több mint fél óráig teljesen feltelt, s emiatt Nádorváros és Adyváros mélyebb fekvésű területein rövid ideig összefüggő vízborítás alakult ki. A hatalmas teljesítményű átemelő szivattyúknak közel háromnegyed órába telt, míg sikerült leküzdeni a teltséget. Ezután a csatorna mindenhol el tudta vezetni a vizet, s fokozatosan megszűnt a vízborítás.
​A ménfőcsanaki Albert Schweitzer utcában olvasónk készített képet a feltörő vécépapírról.

A fényképek tanúsága szerint a legtöbb helyen az útszegélykövek magasságát sem érte el az összegyűlt csapadék – mondták.

Csaknem 120 hívás érkezett a vízmű diszpécserszolgálatára, a víznyelők döntő többsége jól működött, beavatkozni alig kellett. Néhány helyen levelek fedték a rácsot, 20–25 percbe telt, mire a sok víz lefolyt, a Vízmű tehát kéri, hogy az ingatlantulajdonosok és a területek kezelői ne gyűjtsenek levelet a víznyelők környékére. Két helyről jelezték térszint alatti helyiség elöntését: egy Szigethy Attila úti pincében a visszacsapó szelep hiánya okozott bajt, a tulajdonos be fogja építtetni. A Külső Baross út egyik társasházának pincéjébe szintén befolyt a víz, itt még folyik a kivizsgálás.  

 A legsúlyosabb elöntésekről Ménfőcsanak, Gyirmót, Győr-Szabadhegy, Kismegyer, Bácsa területéről érkeztek bejelentések, itt a Pannon-Víz zrt. csak a szennyvízelvezetést üzemelteti, a csapadékvíz elvezetéséről az útkezelő szervezet gondoskodik – hangsúlyozták. De leszögezték, hogy a szennyvízcsatornák kiöntése, túlterhelése a tiltott csapadékvíz-bevezetéseknek köszönhető, amivel egyesek „szándékosan kárt és kellemetlenséget okoznak másoknak".

Beszámoltak arról, hogy ahol ilyen okból a csatorna tartalma feltört az utcára, elvégezték többek között a szükséges fertőtlenítéseket. Ugyanakkor jó hír a ménfőcsanaki Albert Schweitzer utca lakóinak, hogy a legkritikusabb szakaszon rövidesen enyhülnek a panaszok, mert jövő héten a Pannon-Víz zrt. saját beruházásban 220 méterrel meghosszabbítja a Tas vezér úti szennyvízátemelő nyomóvezetékét. Ezzel a mélyponti szakasz gravitációs csatornahálózatát tehermentesítik.

Korábban írtuk:

Hétfő - Olvasónk küldte:
"Győr-Ménfőcsanakon a Dr. Schweitzer utcában a csatolt képeken és a videón is látszik, hogy az esőzés hatására feltelt a csatorna rendszer és felnyomta a "vizet". A probléma nem is az esővízzel lenne, hanem amint látható is a wc papírtól kezdve az ürüléken keresztül ki tudja mi folyik még végig az utcán. A probléma nem egyedi, minden nagyobb esőzésnél ez történik. A felvétel vasárnap készült"

Olvasónk beszámolója szerint a szolgáltató nem volt elérhető sem ma sem pedig tegnap. Olvasónk azt is közölte, "a fertőtlenítést van, hogy egyáltalán nem vagy csak napokkal később végzik el."
 


 
Gusztustalan trutymót mosott ki az eső a csatornából Győr-MénfőcsanakonEldugult csatornák, elöntött utcák

Több alkalommal zúdult eső Győrre a hétvégén, a zápor legfőképp tegnap volt nagyon intenzív. Ennek meglett az eredménye, hiszen több helyütt állt a víz a városban. Olvasóink többek között a Tesco parkolójából, a Tárogató, az Attila és a Corvin utcából, valamint Ménfőcsanakról a Hegyalja és a Győri utcákból küldtek fotókat arról, hogy eldugultak a csatornák és utcájukat elöntötte a víz.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóreferensétől megtudtuk, hogy ügyeletükre számos bejelentés érkezett, ahová ki is vonultak, de beavatkozni csak két helyen, a Petz-kórház egyik Vasvári Pál utcai pincéjében és az Ányos utcában tudtak. A sajtóügyeletes elmondta, hogy ugyan több helyütt állt a pincékben a víz, de nem olyan magasságban, hogy azt szivattyúzni tudták volna.

18.07 - Több győri utca, egy eset

​​​​​Olvasóinktól a szabadhegyi vasúti aluljáróról, a Kultúrház utcáról, az adyvárosi Tesco-parkolóról, a Lajta útról és a Petz-kórház A és B épülete előtti útról kaptunk beszédes felvételeket.

 
Úszó győri utcák - fotók: Tudósítók


Vasárnap, 16 óra

A csapadékvíz elvezetés hiánya már egy régi megoldatlan probléma a Győr-Ménfőcsanak Hegyalja utcában. A mai vasárnapi esőmennyiség extrémnek mondható, de egy nagyobb nyári zápor is már problémákat okoz az utca domborzatilag alacsonyabban fekvő ingatlanain, ahova az útszakasz csapadékvize összefolyik. A képen a Hegyalja út 148 előtti túláradt árok látható, ahol a csapadékvíz már az ingatlanra is betört - írta Olvasónk.
Várjuk Olvasóink további képeit, beszámolóit: tudosito@kisalfold.hu
 
Hegyalja utca, Győr-Ménfőcsanak - fotók: Tudósítók


Ménfőcsanak, Győri út, vasárnap. Vajon hol a híd, amin be tudok járni az ingatlanra? - vetette fel Olvasónk.

 
Győri út, Ménfőcsanak


Győrben a Tárogató utcában a csatornából tör fel az esővíz, az egész utca úszik - írta győri Olvasónk.
 
Tárogató utca, Győr

A mezőgazdaság részéről várva várt eső megérkezett. Az Árkádnál lévő aluljáró csatornája nem bírja ezt a fajta esőzést - jelezte Tudósítónk. Ő fotót nem küldött. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyes karambol Győrben: két autó, egy kisteher és egy motoros ütközött - fotók

Négyes karambol Győrben: két autó, egy kisteher és egy motoros ütközött - fotók
Utoléréses közlekedési baleset történt a Szigethy Attila úton szerda reggel. Tovább olvasom