Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Ezermilliárdban mérhető kár

A Kisalföld által indított országos népi kezdeményezés hatvannapos időtartama alatt, amit az aláírásgyűjtésre szánhatunk, visszatekintünk a Kisalföld cikkeit felidézve a Szigetköz elmúlt negyedszázadára. (25. rész)
„Magyarország nem épít gátat a Dunán, mert a Hágai Nemzetközi Bíróság ítélete szerint nem kell semmit továbbépíteni – jelentette ki Vargha János, a kormány új környezetvédelmi főtanácsadója." (Kisalföld, 1998. július 22.)

„Illés Zoltán a szigetköziekkel való találkozón kijelentette: a környezetvédelmi bizottság e térséget kiemelten kezeli, s az őszi magyar–szlovák tárgyalásokon azt szorgalmazzák, hogy Hága szellemében visszaszerezzük az ökológiai rendszer fennmaradásához elegendő vizet, biztosítva a Szigetköz továbbélését, az életfeltételek javulását." (Kisalföld, 1998. augusztus 13.)

„Peter Tomka szlovák diplomata átadta a Hágai Nemzetközi Bíróságnak a szlovák fél keresetét a dunai vízlépcső ügyében. A dokumentum szerint Pozsony »pótlólagos ítéletért« folyamodik Hágához, és azt várja el, hogy a bíróság mondja ki: »Magyarország felelős az eddigi tárgyalások meghiúsulásáért.« Pozsony azt kéri, hogy a bíróság szabja meg a további tárgyalások ütemét, s ha ennek nem lesz eredménye, a szlovák fél a Hágai Nemzetközi Bíróságon kártérítési pert indít Magyarország ellen." (Kisalföld, 1998. szeptember 4.)

„A környezetvédelmi bizottság meghallgatta Székely László új dunai kormánybiztost. Székely szerint csakis a »hágai tojáshéj« kitöltése lehet a magyar delegáció feladata." (Kisalföld, 1998. október 30.)

„A Szigetköz természeti tőkéjében bekövetkezett értékcsökkenést a C variáns beüzemelése óta 810, illetve 1320 milliárd forint közé teszi az a tanulmány, melyet a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem munkacsoportja készített." (Kisalföld, 1998. november 28.)

„Ha most a fenékküszöbtől elvonják a pénzt, az azt jelenti, hogy kiszárítják a Szigetközt. Azt akarják elérni, hogy »minél rosszabb, annál jobb« helyzet álljon elő – nyilatkozta Nemcsók János a Kisalföldnek." (Kisalföld, 1998. december 5.) (Folytatjuk)hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SzFeszt: Geszti Péter, DJ Dominique és a többiek

Hányan nézik meg a fesztivált? – kérdezték azok a sztárok, akik még nem jártak Győrszentivánon… Tovább olvasom