Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 8°C Még több cikk.

Ezer elem kívül, munkák belül

Két hónappal a megadott határidő előtt az Árkád leendő üzleteinek belső kialakításánál tartanak, ami azt jelenti, október végéig befejezik az építkezést.
Laikus szemlélődő számára nem nyilvánvaló, hogy Győr (és Magyarország) legnagyobb üzletközpontja november 1-jén megnyitja kapuit. Az építkezés ugyanis még javában zajlik, a külső burkolatokból sem sokat látni. De ez normális, minden a megadott ütem szerint történik – mondta Daróczi Ferenc projektfelelős. A külső homlokzaton ezer elemet már elhelyeztek, jelenleg a végső kialakítást végzik; a tetőt az elkövetkező hetekben betonozzák. Az Árkád építése tehát október 31-re befejeződik, ezt állítja a beruházás felelőse.

Már bent is zajlanak a munkálatok: a leendő üzletek kialakításánál tartanak, ami viszont a bérlőkkel együtt történik. A különleges megoldások – belső burkolatok, álmennyezetek stb. – az üzlettulajdonosok igényétől és pénztárcájától függnek.
A 100 millió eurós (mintegy 25 milliárd forintos) beruházás keretében több mint 30 ezer négyzetméter bérlői terület létesül, amelynek tulajdonosai 10 éves szerződést kötöttek a beruházóval. A 127 bérlő között legtöbben a ruházati és divatágazatban tevékenykednek, de hangsúlyos terület az élelmiszer-ágazat és a gasztronómia is. A külföldi és a nagyobb hazai vállalkozásokon kívül szerephez jutnak a helyiek is: a bérlők mintegy 10 százaléka győri vagy környékbeli.

A megyeszékhelyen élőktől eddig a körforgalom építése igényelte a legnagyobb türelmet, de ezek a munkák is végüknél tartanak. A beruházó ígéretéhez híven az üzletközpont átadása előtt már egy hónappal kész lesz az új csomópont, nyilván azért is, hogy a nyitásra már ismerős legyen a „terep" és az új forgalmi rend.

Kapcsolódó anyagok >>

A Strabagé az Árkád építése is (2005-01-17) >>
Az Árkád lesz a legnagyobb (2005-09-06) >>
Az Árkád füzeteket, a Kika bútorokat ad (2006-04-24) >>
Feketemunkások az Árkád építésén (2006-03-16) >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kollégáinak köszönheti lába megmentését

Egyik lábát már fiatal korában amputálták Salakta Istvánnak és nemrégiben a másikat is majdnem elvesztette. Úgy véli, munkatársai mentették meg, a téti rehabilitációs és foglalkoztatási központ összetartó közössége nélkül nem sikerült volna meggyógyulnia. – Nagyon örültem, mikor három éve működni kezdett az S. K. Oltalom Bt. Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ Téten. Tovább olvasom