Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

˝Ez a díj a kollégák visszajelzése felénk˝ - Interjú Járai Mátéval

A 2011-es Kisfaludy-díjasokat faggattuk az elismerésről, szerepekről és a legközelebbi premierről: a Hajmeresztőről. Két fiatal, ugyanaz a kérdéssor, teljesen eltérő válaszok! Aki elsőként válaszol: Járai Máté.

- Számítottál-e arra, hogy Te kapod meg ezt a díjat?
- Nem úgy mondanám, hogy számítottam rá, hanem reménykedtem benne, talán én leszek az, aki kiérdemli 2011-ben a Kisfaludy-díjat. Egyfajta visszajelzésnek gondolom a társulat részéről ezt az elismerést. Úgy érzem, ezzel azt mutatják felém: teljes értékű tagja lettem a győri színháznak az alatt az egy év alatt, amit eddig itt töltöttem.

- Mit jelent számodra a Kisfaludy-díj?
- A győri társulat befogadott, hiszen még csak egy évad óta vagyok itt, igaz sok szerepet játszhattam ez idő alatt, mégis úgy tűnik, teljes értékű tagként tekintenek rám, hálával tartozom nekik ezért. A közönség szeretetét érzi az ember, az előadások utáni tapsból, viszont ez a díj a kollégák visszajelzése felénk, a szeretetüket ők ezzel fejezik ki.

Járai Máté a Kabaréban
Járai Máté a Kabaréban

- Gőzerővel folynak a Hajmeresztő című darab próbái. Mit lehet tudni róla?
- Mihályi Orsival együtt játszunk a Hajmeresztőben, tehát az eddigi Kisfaludy-díjasok névsora kettővel nő a darabban – a viccet félretéve: szerintem egy nagyon jó munka végeredménye lesz ez a krimi. Egészen speciális előadásra készülünk, hiszen interaktív módon fog zajlani. Természetesen nem kötelező a közönségnek belefolynia a történet alakulásába, de meg lesz rá a lehetőségük! Krimiről lévén szó, nem szeretnék sok mindent elárulni, annyit azonban mindenképp, hogy az előadás napján a nézők fogják meghatározni, hogy ki számukra a leggyanúsabb, szerintük ki lehet a gyilkos. Más lesz a történet vége szerdán és más szombaton!

- Ki tudnál emelni egyetlen szerepet, amelyet a legszívesebben játszottál?
- Egyértelműen ki tudok! A Kabaré című musical miatt lettem színész. Amikor Nagy Viktor, az előző igazgató idecsábított – nem volt szüksége nagy hívogatóerőre – nem igazán kellett más mondania, minthogy a Kabaré Konferansziéjának szerepét szánja nekem. Az első szerepem az volt itt Győrben, az a premier és az az utolsó előadás örök élmény lesz számomra. A lelkemben eddigi pályám csúcsaként könyvelem el a Kabarét. A nyílt napon nagyon jól eset, hogy sok néző, akivel beszélgettem, meghatározó élményként emlegette, valamint a benne szereplő színészek is nagyon szerették ezt a darabot. A Margit-szigeti vendégszereplésünk is hatalmas élmény volt. A Kabarét emelném ki, viszont rengeteg olyan emberrel találkoztam, akivel az addigi pályám során soha, szóval annyira nagy tér nyílt meg előttem, akkora lehetőségeket kaptam a Győri Nemzeti Színházba jövetelemmel, amiknek szintén borzasztóan örülök.

Olvasóink írták

  • 1. mercury-queen 2011. október 07. 11:39
    „Nagyon örülök, hogy egy rendkivül tehetséges fiatal színész Járai Máté kapta meg a Kisfaludy-díj egyikét. Aki színházba járó ember az tudja, hogy frenetikus alakításokat láthattunk előadásában, minden mozdulatából kitűnik élete a színház, a játék. Mint magánember egy rendkívül kedves, egyszerű nincsenek un. sztárallűrjei. Sokunk nevében szívből gratulálok.
    Megjegyezni kívánom azonban, hogy a fenti interjú stílusa nem jellemző Járai Máté művész úrra. Rendkívüll választékosan, stílusosan beszél, ilyen szóismétléseket, értelmetlen mondatokat Ő soha nem ejtett volna ki a száján. Fenti kritikámat elküldtem a cikk szerkesztőjének is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezekben a buszmegállókban lesz jegyautomata és információs oszlop Győrben - térkép

Októberben kezdik el telepíteni a digitális utastájékoztató oszlopokat Győrben, s 20 jegykiadó automatát is felszerelnek városszerte. Nézze meg, hová! Tovább olvasom