Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

EYOF 2017 - Elégedett a szemlebizottság Győrrel

A tervek között szerepel egy kisebb olimpiai falu kialakítása is Győrben, amelynek lakásait aztán bérbe adhatnák vagy értékesítenék.
Pozitív meglepetést okozott az Európai Olimpiai Bizottság (EOB)  szemlecsoportjának a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai  Fesztivál (EYOF) előkészületeinek állása - közölte kétnapos  látogatása végén, kedden újságírókkal a csoport vezetője.  
   
Jozef Liba, az EOB EYOF-bizottságának tagja elmondta: vannak  még nyitott kérdések a munka során, elsősorban a sportolók, az őket  kísérő stábok és a vendégek elhelyezésének terén, ezek megoldásához  a város uniós források bevonását tervezi.   
   
Jelezte: a rendezvényig hátralévő három évben több alkalommal is  áttekintik majd az előkészületek állását - különösen a jövő évben a  grúziai Tbilisziben sorra kerülő EYOF után -; ez volt az első ilyen  alkalom azóta, hogy két esztendeje a kisalföldi megyeszékhely  elnyerte a kontinensjátékok rendezésének jogát.  
   
Mindent elkövettünk annak érdekében, hogy a 2017-es EYOF-ra  megfelelő ütemben építsük azt az, elsősorban sportinfrastruktúrát,  amely garantálja, hogy jól szervezett, komoly versenyt rendezhessünk  - emelte ki Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai  Bizottság elnöke.  
   
Az MTI kérdésére úgy nyilatkozott: számolnak azzal, hogy 2017-ig  új szállodák épülnek a városban, de a helyi egyetem meglévő,  felújított vagy új kollégiumi kapacitásaival is; utóbbira az  egyetemmel közösen pályázna a város. De a tervek között szerepel egy  kisebb olimpiai falu kialakítása is, amelynek lakásait aztán bérbe  adhatnák vagy értékesítenék.    
   
"Van mit tennünk még, de úgy látom, jól haladnak a munkálatok" -  fogalmazott Borkai Zsolt, megjegyezve: a multifunkcionális csarnok  építése a tervezettnél valamivel előbbre tart, az uszodáé valamivel  csúszik, így azt várhatóan a tervezett szeptember helyett csak  novemberben veheti használatba a lakosság. Utóbbi nevét még mindig  keresik - az előbbi névadó szponzora korábbi bejelentés szerint az  Audi lesz.  
   
Az EYOF az olimpia és az ifjúsági olimpia után az ötkarikás  mozgalom harmadik számú világversenye. A győri fesztiválra 2017.  július 22. és 29. között kerül sor várhatóan 3000, 14 és 18 év  közötti résztvevővel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr különleges estre invitál!

A Los Angeles Operában ma veszi kezdetét a 2014-es Plácido Domingo által alapított Operalia… Tovább olvasom