Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Exminiszterekkel versenyeztek

Közéleti személyiségekkel, művészekkel, politikusokkal mérték össze autóvezetési tudásukat azok a hölgyek, akik megyénket képviselték a Magyar Borok Útja Ralin. Eredetileg kikapcsolódásnak szánták a versenyt, de az olyan tapasztalatokkal szolgált, amit munkájukban kamatoztathatnak.
Augusztus utolsó hétvégéjén kilencedik alkalommal rendezték meg a Magyar Borok Útja Ralit. Minden korábbinál több, 98 páros nevezett a versenyre, amely ezúttal az egri, a tokaji szőlőtermő területekhez vezetett. Megyénket Lengyel Éva és Rázsó Ella képviselte, a győri marketingcéget vezető hölgyek három nap alatt csaknem 850 kilométert tettek meg. Felváltva ültek a volán mögé: míg egyikük vezetett, a másik a kapott útvonaltérkép, az itiner alapján navigált.

„ Sztárok" közt

Pénteken a Parlament előtt, hogy esélyeik egyformák legyenek, mindannyian egy-egy vadonatúj Fiat Pandába ülhettek. Az élsportolók, a közéleti személyiségek, a zenészek, a színészek, a politikusok, a neves cégek vezetői és a többiek ezúttal egymás harcostársai voltak. Pintér Sándor, Stumpf István exminiszterek és B. Tóth László lemezlovas is a mezőny tagja volt. A győri hölgyeknek főként Salgó László országos rendőrfőkapitány mutatott irányt autójával. Általában ugyanis minden ellenőrzési ponthoz előbb ért oda, így ha velük szembe haladt, akkor megnyugodtak, hogy nem tévedtek el.

Jól kormányoztak

Az etapokat ügyességi feladatok tarkították, amelyeket Ferjáncz Attila autóversenyző állított össze. Ezeken a nők a férfiakkal azonos szinten szerepeltek, sőt, esetenként még jobban is teljesítettek az erősebb nem képviselőinél. A Hungaroring tanpályáján is kipróbálták tudásukat, majd a pálinkaszimatolás, a tömlőgurítás, a kukoricalabirintus, a szőlődobálás próbatétele következett. A legnehezebbnek a hölgyek számára a talicskatolás bizonyult, ugyanis az egykerekűvel a vizes füvön felborultak. De autózás közben nem érte őket baleset. Bort csak esténként kóstolhattak, akkor is csak mértékkel, mert a versenyen szigorúan szondáztak, de csodás tájakat, helyeket fedeztek fel.

A ralizás haszna

A Lengyel–Rázsó páros a hazai borvidékeket népszerűsítő túra középmezőnyében végzett, az 55. helyen. Ez becsületükre válik, ha azt nézzük, hogy a profinak számító, címvédő Elek István–Klie Ferenc páros nyert, a tévészakács páros, Kaszás Géza–Kovács Lázár pedig például a 88. lett. Nem is a helyezést tartják fontosnak, hanem a tapasztalatszerzést. A borút nemcsak tanulmányútnak, hanem csapatépítő tréningnek is bevált. Ezért jövőre is jelentkeznek, igyekeznek azért lobbizni, hogy a rali a megyénkbeli borvidékeket is útba ejtse.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulnak és dolgoznak

Egy sikertelen felvételi akár az élet első pofonjaként is felfogható. Az újrafelvételizők azonban… Tovább olvasom