Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Exkluzív lámpák a történelmi utcába

Elkészült a történelmi környékhez illő közvilágítás a győr-belvárosi Kisfaludy utca egy szakaszán.

Végre nincs sötétség éjszaka – ezt gondolhatják a győri Kisfaludy utca Aradi vértanúk útja és Baross Gábor út közötti szakaszának lakói, akik eddig kénytelenek voltak mellőzni a közvilágítást, noha a Belvárosban éltek. Egy időben már az a két „roncslámpa" sem működött, ami korábban még úgy-ahogy adott valami kis fényt. Erre fel dr. Németh Mária szervezésében 29 lakó tavaly októberben levelet írt Gergely Zoltánnak, a terület önkormányzati képviselőjének.

Ő a Kisalföldnek elmondta, egy év alatt sikerrel jártak: most novemberben adták át a kovácsoltvas lámpatesteket az utcában. A beruházás – amelyet az útkezelő szervezetnél Horváth György, majd halála után Kéring Imre irányított – 2,3 millió forintba került. A politikus hozzátette: több hónapos csúszást okozott, hogy a példamutató lakossági összefogás ellenére két lakó nem járult hozzá ahhoz, hogy a lámpatartók házuk homlokzatára kerüljenek.

Gergely Zoltán hozzátette: tervezik a Kisfaludy utca folytatásában is az exkluzív lámpatestek felhelyezését, az azonban a februárban tárgyalandó költségvetéstől függ, hogy a fejlesztésre sor kerülhet-e 2006-ban. Jelenleg egyébként a Honvéd ligetben korszerűsítik a közvilágítást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosoni-Duna: előre a múltba

Bár a Mosoni-Duna több mint tíz éve húzódó rehabilitációja idén sem került be az államilag támogatott kiemelt fejlesztések közé, a gönyűi kikötő tervezett átalakítása a folyó győri szakaszára is pozitív hatással lesz – a vízszint az ötven évvel ezelőtti állapotra állhat vissza. Az érintett települések (Győr és Gönyű) vezetői biztosak benne, most végre megvalósul a fejlesztés. Tovább olvasom