Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Évről évre több lesz az elektroszemét

Győr - A magyar és német középiskolás diákok mellett a hazánkban már működő elektronikaihulladék-bontók érdeklődését is felkeltették a győri Innonet Technológiai Innovációs Centrumban létesített kísérleti labor eredményei.
Budavári László, a nemzetközi ipari parkban működő intézmény vezetője a Kisalföldnek elmondta, a Rec-Lab elnevezésű, az elektronikai készülékek bontására létesített kísérleti labor létesítését a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatta.

Az elektromos és elektronikai készülékek gyártásának robbanásszerű fejlődése miatt ugyanis a termékek gyorsan elavulnak és egyre több a belőlük származó hulladék.

Az Innonet a Rec-Labbal (Elektro-Recycling Kompetencia Labor) azt mutatta meg, hogy a jelenség révén lehetőség van a piacon a megjelenésre új, versenyképes szereplőként. Elsősorban a kis- és közepes vállalkozásokra gondolnak.

Az Innonet a lehetőség népszerűsítésére a nemrégiben tartott Ökotech-szakvásáron is megjelent Budapesten, a Hung- expo területén. Itt mutatták be az Elektro-Recycling kézikönyvet, amelyet a megcélzott körből a már meglévő bontók közül a helyszínen hatan is megvásároltak. Budavári László elmondta, a hiánypótló kötet a vállalkozás indításához szükséges technikai részletektől kezdve egészen a jogi háttérig taglalja a tudnivalókat.

Az Ökotech-szakvásáron a megyei kiállítók közül a látogatóknak egyébként feltűnhetett még az Észak-dunántúli MÉH-vállalat, az Alcufer, a Büchl Hungária Kft. és a napelemes energiaellátás meghonosítását szorgalmazó mosonmagyaróvári Alfanap Kft. standja is.
Budavári László az Elektro-Recycling kézikönyvvel az Ökotech-szakvásáron.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó igent kér Baloghtól, Molnártól

Győr - Szijjártó Péter győri fideszes országgyűlési képviselő levélben kérte tegnap két győri… Tovább olvasom