Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Evitát keresik

Győr - A Győri Nemzeti Színház következő évadának darabjai ugyan még nem publikusak, de egyet biztosan lehet tudni: az évad kiemelt produkciója Andrew Lloyd Webber világhírű musicalje, az Evita lesz.

Forgács Péter direktor hétfőre meghallgatást hirdetett Evita szerepére, hogy a rendezővel közösen válasszák ki a legalkalmasabb művésznőket a címszerepre, melyet a szakma a musical irodalom tíz legnehezebb szerepe között tart számon. A meghallgatásra húszan jelentkeztek fővárosi és vidéki színházakból.

A jelöltek egyike Koós Réka. A meghallgatáson zenei alapra és zongorakíséretre is énekelt az Evitából. Fotó: H. B. E.

A casting  tizenegy órától kora estig tartott, többen a musical slágerével a Don't Cry For Me Argentína című dallal mutatkoztak be, de számos más ismert darabból is csendültek fel dalok. Az igazgató és a rendező elsősorban a magas hangok tisztaságát figyelték.

A jelöltek között ismerős arcokat fedeztünk fel. Koós Réka zenei alapra és zongora kíséretre is énekelt az Evitából. A művésznő korábban a Hair és A nyomorultak című musicalben is szerepelt a győri színpadon. Eljött a meghallgatásra a helyi születésű Polyák Lilla, akire a győriek A padlásból emlékezhetnek. (A művésznőt férje, Homonnay Zsolt is elkísérte, aki az Adagio-val március 8-án szerepel Győrött, valamint hamarosan a Marica grófnő főszerepében lép színpadra.) Balogh Anna legutóbb a Chicagóban Velma Kelly-ként mutatta meg tehetségét a győri nemzetiben.
Az októberre tervezett bemutatót Molnár László rendezi, akire az emlékezetes Nyomorultak előadásból, mint Jean Valjeanra emlékezhetünk. Forgács Péter és Molnár László komoly döntés előtt állnak, hiszen remek produkciókat hallgathattak.

(A Kisalföld szombati Szieszta mellékletében hosszabb összeállítást olvashatnak az igazgatóval, a rendezővel és a meghallgatás résztvevőivel.)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyszer több pénz jut utakra 2008-ban

Győr - Utakra négyszer, játszóterekre háromszor, létesítmények állagmegóvására kétszer nagyobb… Tovább olvasom