Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Évadzáró ülés a győri színházban - közönségszínház a cél

"Nem a szakmának, hanem a közönségnek akarunk színházat csinálni" – hangsúlyozta Forgács Péter az évadzáró társulati ülésen. A nemrégiben megválasztott régi-új igazgató a közelmúlt hibáinak korrigálását, optimális körülményeket ígért az elkövetkező időszakra.

Évadzáró ülést tartottak csütörtökön a Győri Nemzeti Színházban. Forgács Péter, a nemrégiben megválasztott régi-új igazgató, megköszönve az önkormányzat és a kollégái bizalmát, úgy számolt be a társulatnak az elkövetkező időszak terveiről, hogy közben számba vette a közelmúlt "elhibázott" eseményeit.

A direktor – többek között – hatékony kommunikációt ígért a nézőkkel és a színházon belül is, illetve fontos feladatként határozta meg a támogatókkal való kapcsolattartást.

Az évadzáró társulati ülésen Forgács Péter igazgató a közelmúlt hibáinak korrigálását és optimális körülményeket ígért a színészeknek és a nézőknek egyaránt. Fotó: B. A.
Az évadzáró társulati ülésen Forgács Péter igazgató a közelmúlt hibáinak korrigálását és optimális körülményeket ígért a színészeknek és a nézőknek egyaránt. Fotó: B. A.Beszélt arról is, hogy teljesen átalakítják, hatékonyabbá teszik a szervezést. Ennek kapcsán megemlítette: cél a bérletesek visszahódítása – az elmúlt 22 nap alatt 3900 bérletet adtak el, 700-zal többet, mint tavaly ilyenkor.

Forgács Péter elmondta: új kezdeményezésként minden évben szeretne előbemutatót tartani – erre első példa a nemrégiben elkészült Vörös Pimpernel című darab –, illetve bejelentette, hogy ésszerűsítve a díszletépítést, blokkosítva játszanák az egyes darabokat. Folytatni és minél szélesebb körben népszerűsíteni akarja a színházi nyílt napokat is, amely az egyik leghatékonyabb reklámja lehet az intézménynek.

Az igazgató végül hangsúlyozta: a közönségnek és nem a szakmának akarnak színházat csinálni. Ehhez kívánt sikert, telt házas előadásokat és ígért az önkormányzattól támogatást Borkai Zsolt polgármester, aki örömmel nyugtázta a "boldog arcú társulatot".

Az évadzáró ülésen köszöntötték a Győri Nemzeti Színház új örökös tagját, Sebestyén József kelléktárost, valamint elbúcsúztatták a nyugdíjba vonuló tagokat.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2011. június 17. 13:56
    „No itt is felszabadul egy-két köbméter kenyérgáz! Ezt is elcserélheti a Viktorunk MOL részvényekre, csak gyűjtse össze!”
  • 1. Hunicum 2011. június 17. 09:36
    „Sebestyén Úrnak nagyon sok sikert és kitartást kívánok!
    Ha jól értesültem akkor ő azaz illető aki évtizedeken keresztül szinte egymagában kellékezte az operákat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ejnye bejnye Viktor! - A kormány húzásai ellen kampányolt Győrben az LMP

Orbán Viktor és kormánya teljesen mást cselekszik, mint amit ígért. Az egykulcsos adórendszerrel… Tovább olvasom