Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Évadrendezés - jegyzet

(...) inkább az Isten pénze című musicalt mutatja be saját rendezésében. Nem mintha a Madách Színházban átütő sikert aratott volna a darabbal 1995-ben. (...)
Nagy Viktor családjával jelent meg a Marica grófnő premierén, a társulat tagjainak többsége azonban a május 6-án tartott társulati ülésen találkozott először az új igazgatóval.

A direktor előzetes egyeztetés nélkül bejelentette: két darab kerül le a repertoárról. Nem láthatjuk Egressy Zoltán Kék, kék, kék című tragikomédiáját, melyet Máté Richárd vitt volna színre. Ha változás, várható volt, hogy egy fiatal rendezőtől vonják meg a lehetőséget.
Kszel Attila Aladdin és a repülők című művének élményétől is megfosztottak lettünk. A darabot Nagy Viktor többismeretlenes egyenletnek titulálta. Talán a szövegkönyv elolvasása szolgálhatna megoldókulccsal, az igazgató mégis jobb megoldásnak találja, hogy a nagyszínpadra tervezett zenés vígjáték helyett, annak teljes szereplőgárdájával, inkább az Isten pénze című musicalt mutatja be saját rendezésében. Nem mintha a Madách Színházban átütő sikert aratott volna a darabbal 1995-ben.

"A direktor előzetes egyeztetés nélkül bejelentette: két darab kerül le a repertoárról."
Aladdinhoz megvolt minden. Szövegkönyv, szerződés, jogdíjak, szereposztás, premier időpontja, s most borult az egész. A bérletes gyerekeket a gyermekdarabként beiktatott Pinoccio talán megvigasztalja. Gáti Oszkár a Pygmalion főszerepét mondta vissza az Aladdinéért, egy új szereppel meglehet, koránt sem kárpótolható. Aladdin és a repülők írója, rendezője 2007-ben Jubileumi Ezüst Emlékérmet kapott gyermek és ifjúsági művek kiváló színreviteléért. Kszel Attila munkái közül a Csizmáskandúrt közel százszor játszották, Ludas Matyit „csupán" hetvenszer - hogy párat kiemeljek. Nemcsak az alkotó tekinti győri munkássága fő művének az Aladdint, melynek sikere szinte kétségtelen volt, hanem neves művészek is.

Változás, matekozás. Meglátjuk mi lesz a vége.

Olvasóink írták

 • 3. joco1 2008. május 08. 05:35
  „A fidesz ihletésü "direktor" megkezdte a takaritást(söprést), következő lépése a "relefonkönyv" lesz.De hát ezért "küldték"(bocsi : nyerették meg vele a pályazatot)”
 • 2. o.viktor 2008. május 07. 22:46
  „nagyviktorról ha valaki lerja, hogy ftyeszes, az már rosszindulat?
  de hát így volt, jött a kövér aksztanivaló és megmondta
  aztán jött nagy és kisöpör
  gratula
  de védjétek meg nagyot”
 • 1. tisztelettel 2008. május 07. 22:32
  „Hát ez meg micsoda??????????????
  Jegyzet????Fröcsög a rosszindulattól.
  Ejnye-bejnye...
  Nekem lenne egy ötletem.Mostanában annyira foglalkoztatja a Kisalföldet ez a színigazgató téma-kellene alapítanuk egy magánszínházat.Oszt ott lehetne osztani az észt!
  Tisztelettel...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állat lemezzel jön Győrbe a PUF május 17-én

Az idén 25 éves Pál Utcai Fiúk a hazai alternatív pop örökifjú zenekara új nagylemezt hoz ki, nem is… Tovább olvasom