Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Eva Rhodes gyilkosság - A tettes vallott

A. Csabának – ahogy fogalmazott – akkor borult el az agya, amikor Rhodes egy kutyakorbáccsal megütötte.

Elkezdődött Eva Rhodes gyilkosának pere

Kedd reggel megkezdte a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság a 31 éves A. Csaba kihallgatását, akit a bőnyi állatmenhely volt vezetőjének meggyilkolásával vádolnak.

Eva Rhodes megölése országos, illetve nemzetközi visszhangot kapott 2008 őszétől  2009 év elejéig, amikor is a rendőrség megtalálta az addig eltűntnek hitt asszony maradványait, illetve a feltételezett gyilkost.

Az ózdi A. Csaba a bíróságon – ahogy már elfogása után is – mindent beismert. Arra hivatkozott, tette elkövetése előtt Eva Rhodestól kérte egyheti bérét, s az asszony többször hitegette is, hogy kifizeti. Később azonban a kifizetéstől elzárkózott és szidalmazta a férfit.

A tragédiába torkolló események is így kezdődtek, A. Csabának – ahogy fogalmazott – akkor borult el az agya, amikor Rhodes egy kutyapórázzal megütötte. Ezek után ököllel az arcába csapott az asszonynak, majd felkapott egy fej nélküli baltanyelet és azzal olyan erővel ütött a nő fejére, hogy a nyél hosszában kettévált. Ezt követően a már halott Eva Rhodes testét égésgyorsítókkal elégette.

A bíróságon azt mondta, hogy nem volt ölési szándéka, azt sem gondolta, hogy egy baltanyéllel valakinek a halálát lehet okozni. A tárgyalássorozat az elején tart, a bíróság folytatja a vádlott kihallgatását, majd tanúkat, szakértőket idéz be.

Korábban

Kedden kezdődik meg a bíróságon a bőnyi állatmenhely egykori vezetője, a brit állampolgárságú Eva Rhodes meggyilkolása ügyében indult per tárgyalása.

Korábbi rendőrségi tájékoztatás szerint a 30 éves, ózdi A. Csaba alkalmi munkásként dolgozott a bőnyi állatmenhelyen, amelynek vezetője a 65 éves, magyar származású brit állampolgár, Eva Rhodes volt. A férfi 2008 őszén a munka jellege és az általa lekezelőnek tartott bánásmód miatt elhatározta, hogy megválik munkahelyétől. Többször jelezte távozási szándékát, és kérte munkabérének kifizetését, de az asszony halogatta a kifizetést.

Amikor A. Csaba egyszer azt látta, hogy az asszony tüzet rak az udvaron, odament hozzá és ismét szóba hozta a munkadíjat. Állítása szerint Eva Rhodes ekkor szidalmazni kezdte és megütötte őt. A férfi viszonozta az ütést, majd a már földön fekvő asszonyt egy fejszenyéllel fejbe ütötte. Miután észlelte, hogy a nő meghalt, a holttestet a parázsló tűzbe húzta. Hajnalban a csontmaradványokat talicskába rakta és a szemközti telken elásta.

Reggel körülnézett a házban, az irodában, majd a nő laptopjával és a táskájában talált 7 ezer forinttal Budapestre utazott. A nyomozás során a DNS-vizsgálat egyértelműen igazolta, hogy a megtalált csontok Eva Rhodestól származnak.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. viperetta335 2010. április 27. 10:09
  „Nem vérszomj ez.Lehet ilyen magas,elvi síkon is megközelíteni egy esetet,akik viszont napi szinten találkoztak az áldozattal,azok nem így közelítik meg.Túl sok volt az "élmény".
  Vannak emberek,akik teljesen szemét módon képesek viselkedni,és Rhodes ilyen volt.Aki találkozott vele,egyáltalán nem arra gondolt,Istenem,de jó,hogy él...
  Illúzió ez a fennköltség.Mint ahogy a halálébüntetés eltörlése is.Egyébként pedig igenis van különbség gyilkosság és gyilkosság között .”
 • 38. Vizsla 2010. április 27. 08:05
  „Az emberölés nem bocsánatos bűn, akárki az áldozat.
  A. Csaba nem cigány, de nem értem, hogy miért kell mindnebe belekeverni a rasszizmust.
  Senki nem volt ott, amikor az eset történt, alig maradt valami nyom; a vádlott azt mond, amit akar.
  A nyomozóhatóság pedig nem törte kezét-lábát, hogy utána járjon anak az asszonynak, aki a rendőrségnek is problémát okozott.
  Elképesztő ez a vérszomj, ahogyan némelyek vélekednek: "úgy kellett a goromba, elviselhetetlen, szegény diákokat és munkavállalókat kisemmiző, gaz kapitalista stb. stb. nőszemélynek, megérdemelte!"
  Lehet, hogy az ilyen hangot megütő hozzászólóknak is van haragosa, aki azt gondolja, hogy agyon kéne csapni őket, nem?
  A. Csaba akármennyit kap, nem fogja senki az általa elpusztított ember életét visszaadni. Pedig Majláth Évának is van testvére, lánya, unokája, akik szerették.”
 • 37. juju 2010. április 26. 20:37
  „Aki ezt a nőt ismerte nem lepődik meg semmin.
  Embereket használt ki. Nem fizetett ez senkinek, vállalkozók hiába várták a pénzüket. Ha valaki kérte a jussát, akkor jött a színészi alakítás, abból is a legtrágárabb. Még az APEH-nél is feljelentett vállalkozást.”
 • 36. alison 2010. április 21. 14:14
  „Ennek a némbernek ingyen, vagy bagóért kellett volna robotolni egész nap. Micsoda lelketlen ember volt, csak kihasználta a magyarokat.”
 • 35. viperetta335 2010. április 21. 12:11
  „kolombela- igenis van olyan helyzet,amikor mérlegelni kell.Emberölés és emberölés között igen nagy különbség lehet.Nagyon nem mindegy,hogy egy évtizedekig vert és sanyargatott nő csapja le a férjét,vagy hogy egy rohadt pedofil öl meg egy gyereket.Ha te úgy gondolod,hogy a lelkületemmel baj van,ha különbséget teszek,ám legyen.
  Jelen esetben nem mentettem fel senkit,csak azt mondtam,idő kérdése volt.És ezt fenntartom továbbra is.”
 • 34. AHA 2010. április 21. 11:26
  „Az emberölésre nincs mentség.
  Meg fogja kapni a maga kis 12 évét,aztán gondolkodhat,hogy megérte-e?
  Mostanában több hasonló ítélet született,és mind egytől-egyig 12 évet kaptak.”
 • 33. kolombela 2010. április 21. 11:19
  „Továbbra is fenntartom. miféle lelkületű emberek azok, akik egy ember megölésére mentséget próbálnak keresni főleg ha csak egy vita volt az oka. Az ilyetén megoldás divatos szóval élve nem (nyugat) európai megoldás. (Valójában pedig az, csak végig kell olvasni a történelmet).
  Egyébként nem kap 15 évet.”
 • 32. viperetta335 2010. április 21. 10:52
  „Azért csinálta,mert nem volt egyéb lehetősége.Akkor már. Kénytelen volt ebből megélni.Aki járt a szőlőhegyi menhelyen,megérti,hogy az volt a végállomása az útnak.”
 • 31. AHA 2010. április 21. 08:58
  „Egyet nem érte.Mint azt mondjátok,az állatokkal sem bánt rendesen,nem is szerette őket.
  Akkor miért csinálta?Persze most már mindegy,csak úgy eszembe jutott.”
 • 30. Truder 2010. április 20. 21:25
  „Eva néni előbb vagy utóbb úgyis így végezte volna, ráadásul az állatokkal sem bánt jól..”
 • 29. Ovinkor 2010. április 20. 19:43
  „akinemfél 2010.04.20. 16:04

  Magyarbűnözés. (kolombelanak)”
 • 28. BenjaminFein 2010. április 20. 19:38
  „Szerintem az áldozat (Eva Rhodes) egy elmebeteg, állatbuzi nő volt, aki nem biztos, hogy véletlenül kapta amit kapott, A. Csaba meg most már csak egy gyilkos, tök mindegy ki mit mond.
  Úgy vélem hamarosan megkapja a jól megérdemelt 15 évét, és a történet véget ér. Ennyi, nem kell túllihegni..”
 • 27. viperetta335 2010. április 20. 18:18
  „Itt nincs feltüntetve,hogy egy hetet dolgozott,de mikor a tettest elfogták és a maradványokat megtalálták,akkor ez is az esetleíráshoz tartozott.
  Mikor és hol mondtam,hogy így kell megoldani bármit is,vagy hogy a gyilkost meg kell dícsérni?
  Csupán arra bátorkodtam célozni,hogy amikor Eva eltűnt és sejthető volt,hogy valami történt vele,ezen abszolute senki nem csodálkozott,és ez nem is véletlen.”
 • 26. Jägermeister 2010. április 20. 18:03
  „Viperetta 335! Ha minden üvöltözö, szidalmazo,lekezelö embert csak ugy egyszerüen el lehetne ramolni, mert elborul valakinek az agya, csodalkoznal, mennyire kevesen elnenk ebben az orszagban. Nem ez a megoldas! Tenyleg elferdült lelkületü emberek elnek ebben az orszagban, ahogy kolombela is irta.”
 • 25. AHA 2010. április 20. 17:46
  „Amennyire a hozzászólásokból kiderül nem volt túl népszerű a hölgy,de azért nem kellett volna agyoncsapni.
  Nem hiszem,hogy egy heti bér megért annyit,hogy valaki élete végéig üljön miatta.”
 • 24. AHA 2010. április 20. 17:37
  „viperetta335 2010.04.20. 17:11
  Sehol nincs feltüntetve,hogy egy hetet dolgozott ott.Te hol olvastad?”
 • 23. viperetta335 2010. április 20. 17:11
  „Ez az ember egy hete dolgozott ott,mikor kérte a bérét,mert tovább akart állni,kedves nanemá.Ez az egyik dolog.
  A másik,hogy valszeg nem gyűrűzött volna ez a történet ilyen hosszan,ha Eva Rhodes udvarán nem égett volna állandóan a tűz,melyben égette a kutyákat zsinórban.Erre minden ott dolgozó ki lett okítva.Az ötlet adva volt.
  Korbács azért volt nála,mert ezidőtájt ő már régen nem szerette se a kutyákat,se az embereket.Tettlegességig többször fajult az évek során,hol az intézkedő rendőrrel szemben,hol civil emberekkel szemben.Normálisan beszélni senkivel nem tudott,menekültek tőle az önkéntesek,pénzért sem volt hajlandó már dolgozni nála senki.
  Nem gondolom,hogy fel kell menteni a gyilkost,de csak idő kérdése volt,hogy egyszer valakinek elborul az agya ettől a magyarokat állandóan szidó,ordenáré,állandóan hazudozó,mellébeszélő nőtől és lecsap.”
 • 22. kolombela 2010. április 20. 16:31
  „Végig olvasva a hsz-kat, szomorúan kell tapasztalnom, hogy sajnos hazánkban sok az elferdült lelkületű ember, aki helyesli a nézeteltérés, vita ilyetén módon történő megoldását. Sír a lelkem elvtársak.”
 • 21. kolombela 2010. április 20. 16:29
  „19. hozzászólás akinemfél 2010.04.20. 16:04
  Nem bizony, hanem cigány!”
 • 20. kolombela 2010. április 20. 16:25
  „10. hozzászólás Mankapunka 2010.04.20. 12:46
  Azt hiszem összetévesztesz valamelyik szoclib funnal. A maszop lenne az utolsó akire szavaznék.”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új parkolóház nyit jövő héten Győrben - nézze meg fotokón!

Ha minden a tervek szerint alakul, jövő héten megnyitja kapuit a Széchenyi Egyetem területén egy… Tovább olvasom