Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Eva Rhodes-ügy: nem kérnek fel brit szakértőket

Elutasította a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság a pénteki tárgyaláson Eva Rhodes testvérének kérését, hogy kérjenek brit szakértői véleményeket a gyilkosság eddig tisztázatlan elemeinek felderítéséhez.


Judith Majlath a tárgyalás szünetében elmondta: annak bizonyítását szeretné elérni, hogy a fejére mért ütéstől testvére nem halt meg (azaz gyilkosa még élve kezdte elégetni), a nőt pedig nem egyetlen csapás érte.

A tárgyaláson az orvos szakértő kérdésre válaszolva elmondta: nemhogy azt nem lehet megállapítani a földi maradványokból, hogy az égetés kezdetére életét vesztette-e a nő, de még valószínűségi sorrend sem állítható fel az egyes verziók között.

A vád szerint a harmincas évei elején járó A. Csaba 2008 szeptemberében ütötte meg ököllel, majd fejszenyéllel olyan súlyosan a munkaadóját, a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőt, hogy az meghalt. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

A férfi - aki ellen emberölés és kifosztás miatt emeltek vádat - az első tárgyalási napon, április 20-án beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. A. Csaba az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta tettét. Az ügyész akkor emberölés és kifosztás miatt kérte a vádlott elmarasztalását, míg a védő elsődlegesen védence felmentését kérte, mégpedig bizonyítékok hiányára hivatkozva.

Álláspontja szerint a bizonyítékok hiánya lehetetlenné teszi, hogy ok-okozati összefüggést állapítsanak meg a sértett halála és ügyfelének tettei között, s a férfi csak súlyos testi sértésért marasztalható el. Napokkal később kihirdetett döntése szerint a bíróság fizikus szakértőt kér fel annak tisztázására, okozhatott-e halált a vádlott által megnevezett eszközzel a nő fejére mért ütés, orvos szakértőktől pedig az áldozat egészségi állapotával kapcsolatos további adatokat vár.

Olvasóink írták

  • 1. bogote 2010. szeptember 07. 19:14
    „Szégyellheti magát az igazságszolgáltatás, hogy futni hagy egy gyilkost. Megvárják mig ismét gyilkolni fog? Kimondottan szadista módon végzett szegény nővel és az a sok rosszindulatú ember aki szidta , mocskolta szerencsétlent pedig már halott volt. Az állatok emberségesebbek némely embernél!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűvösebb augusztus

Az átlagosnál hűvösebb és csapadékosabb időjárást hozott az idei augusztus a megyében – tudtuk… Tovább olvasom