Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Eva Rhodes-ügy - Emlékező gyűlés a londoni magyar nagykövetség előtt

A londoni magyar nagykövetség előtt szervezett emlékező gyűlést kedden a Magyarországon 2008-ban megölt Eva Rhodes testvére, aki Orbán Viktor miniszterelnöknek szóló levelet is átadott a képviseleten.

A magyar származású, brit állampolgárságú Eva Rhodest, aki a bőnyi állatmenhelyet üzemeltette, egy volt alkalmazottja 2008 szeptemberében egy vita után olyan súlyosan bántalmazta, hogy az idős nő meghalt.

Az elkövetőt tavaly szeptemberben, első fokon a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság tíz év szabadságvesztésre ítélte.

Judith Majlath, az áldozat testvére kedden, a nemzetközi nőnap alkalmából - tucatnyi részvevővel - emlékező gyűlést szervezett a londoni magyar nagykövetség elé, ahol Orbán Viktornak címzett levelet adott át.

A levélben Eva Rhodes testvére megerősíti azt a véleményét, hogy a vizsgálat során "súlyos hibák" történtek. Judith Majlath levele szerint a rendőrség "nem végzett alapos vizsgálatot", a nyomozás során "bizonyítékok semmisültek meg és szennyeződtek", és a család "nem hallathatta hangját".

A levél szerint "a számos problémával terhelt" ügyet felkarolta Sir Malcolm Rifkind volt brit külügyminiszter, a család londoni választókörzetének parlamenti képviselője is.

Judith Majlath az Orbán Viktornak címzett levélben kéri a magyar miniszterelnök segítségét abban, hogy a magyar hatóságok adják ki az ügy mindazon dokumentumait, amelyeket "a brit kormány kért".

Olvasóink írták

 • 7. Goldmund 2011. március 11. 12:29
  „a nyomozás során "bizonyítékok semmisültek meg és szennyeződtek",

  A legfőbb bizonyíték, az áldozat, pláne megsemisült, hiszen el lett égetve...”
 • 6. MTT 2011. március 09. 13:42
  „Mint egy rossz reklámfilmben- " kezdődik, kezdődik, apuuuuuu, kezdődik!!!!!!!!!
  Miért nem hagyják már békén szerencsétlent? A testvér mindenképpen bűnbakot akar! Addig míg élt, miért nem kereste gyakrabban? Talán előbb is feltűnt volna, hogy hiányzik. Ennyi. Saját maga lelkiismeretét(?) akarja nyugtatni, azzal, amit művel .”
 • 5. jóhatudod 2011. március 09. 10:45
  „nyugodjon békében,de aki ismerte tudja,csoda hogy addig nem csapták agyon !!!!!”
 • 4. okostojas007 2011. március 09. 10:11
  „súlyos hibák történtek...
  a magyar törvényeket betartva bejelentette volna alkalmazottját ... néhány óra alatt meg lett volna a tettes ...
  nem bejelentett foglalkoztatott = BŰNCSELEKMÉNY ...
  tehát rhodem mami is bűnőző volt...
  - aki fegyvert fog ( bűncselekményt követ el ) , fegyver ( bűncselekmény ) által vész el....”
 • 3. HarconaMarcos 2011. március 09. 09:27
  „A rendőrök a bejelentés napján kint voltak, helyszíneltek, nem látszott ott semmi. Ami Évából maradt, az egy kisméretű reklámtáskában a szemközti ház kerítése mellett volt elásva. (Az eset után kb. két napig folyamatosan esett, nem csoda, hogy nem tűnt fel.) Iszonyatos dzsumbuj volt ott, de friss dulakodásnak semmi nyoma nem volt. Amúgy pedig már előfordult, hogy csak úgy eltűnt pár napra - igaz akkor a kocsija sem maradt ott. Nem szerencsés, hogy egy év után sikerült megtalálni, hogy ki dolgozott ott, de mint mondtam nem a rendről volt híres a hely.
  Láttam a helyet, ahol elégette, de senkinek sem volt gyanús, mert rendszeresen ott égette az elpusztult (vagy likvidált) állatokat. Ráadásul jól megtanulta hogyan kell, sok órán keresztül, jó sok gázolajjal.”
 • 2. annobon 2011. március 09. 09:07
  „A gyilkosság minden formája elítélendő, de azért az igazsághoz hozzátartozik néhai Eva Rhodes mondjuk úgy nem túl népszerű életvitele, ami sajnos egyenes arányban volt halálával...”
 • 1. timeout66 2011. március 09. 08:36
  „Egyetértek, a rendőrség túl lazán vette a gyilkosságot. Sokszor nem veszik emberszámba az áldozatot, de a gyilkosnak rögtön vannak jogai. Azt hiszem ideje bevezetni a "szemet szemért, fogat fogért" eljárást.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult az ügyfélszolgálati iroda

Megújult a Győr-Szol zrt. és a Pannon-Víz zrt. közös, Jókai utcai ügyfélszolgálata. Tovább olvasom