Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Eva Rhodes-gyilkosság: ítélet helyett fejszenyél

Váratlan és szokatlan dolog történt a megyei bíróságon: bár ki volt tűzve kilenc órára az ítélethirdetés Eva Rhodes meggyilkolásának perében, a bíróság ismét megnyitotta a bizonyítási eljárást.

A vádlottat újra az ütés után elégetett balta- vagy fejszenyél hosszúságáról faggatta, majd a bizonyítási eljárás további napjait szeptemberre tűzte ki.

Az ügyvéd perbeszédében arról beszélt legutóbb, hogy az igazságügyi orvosszakértő szerint nem lehet kétséget kizáróan kijelenteni, hogy A. Csaba ütésének következményeként halt meg a bőnyi állatmenhely vezetője: bármi, akár még szívinfarktus is okozhatta halált. Mindezt azért nehéz cáfolni vagy megerősíteni, mert A. Csaba elégette a holttestet, s a halál beálltának körülményeiről csak az ő vallomásából okosodhatnak ki az eljárásban résztvevők.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. viperetta335 2010. május 18. 18:32
  „46!Te is!Intimen...”
 • 46. Esthajnal 2010. május 18. 12:43
  „44 maradj meg magadnak”
 • 45. 983 2010. május 18. 10:28
  „Ja, baltával ütögetés közben szívinfarktust kapott! :) Tényleg mennyire más!!! Nevetséges!”
 • 44. viperetta335 2010. május 18. 09:43
  „Ja,és mi volt az "intim információ"?”
 • 43. viperetta335 2010. május 17. 20:05
  „Semmi újat nem mondtam,mint látható chippy75 hozzászólásából is.Minden teljesen köztudott,és a rendőröknek sem újdonság.
  Amit a jóindulatomról írtál,hát...igen.De nem is nekem kell szeretni Eva Rhodest.Én csak objektív infókat közöltem,semmi izgalmas.
  Ja,és "csöpögök".Olyan nagyon nem szégyenlem magam érte.
  Tudásom "csillogtatását" pedig házi keretek közt oldom meg momentán.
  C´est la vie!”
 • 42. Esthajnal 2010. május 17. 14:43
  „viperetta, inkább ott csillogtasd a tudásod, ahol dolgozol”
 • 41. chippy75 2010. május 17. 10:18
  „Te meg Vizsla bizonyára nem ismered a családot, a körülményeket, meg az egykori menhelyi viszonyokat.
  Hidd el a bűnüldöző szervek is tisztában vannak ezekkel az "intim" információkkal, nem kell őket ezekkel szórakoztatni.
  Sophie és Rhodes rendőrverése is ismert, ha rákeresel az interneten, sőt még nekik állt feljebb, még ők kértek kártérítést a magyar rendőri túlkapás miatt, természetesen megszívták...
  Majltáh Judit taposóaknák elleni tevékenysége sem titok, még valmi valagrendet is kapott ezért, amivel dicsekedhet.
  Cs. vallomása szerint Rhodes ütött először, amit biztos nem vonnak kétségbe a "bűnüldöző szervek". Ha mondjuk engem üt meg valamivel, akkor én is tuti azt vágom bele ami éppen a kezembe van.”
 • 40. Vizsla 2010. május 17. 09:41
  „Kedves "viperetta335", csöpögsz a család iránti jóindulattól és olyan intim információkat kürtölsz itten világgá, amikkel inkább a bűnüldöző szerveket kellett volna szórkoztatnod.”
 • 39. viperetta335 2010. május 15. 18:00
  „Rhodes lánya nem volt jóban az anyjával,nem is lehetett,és már többször elmondtam ,hogy bőven van stiklije neki is,Angliában is meg itt is.Egyedül az unokáját sajnálom,mert ő tényleg nem tehet semmiről és nagyon aranyos kislány.Rhodes testvére sem ápolt jó viszonyt a nővérével,csak miután meghalt,kiváló lehetőségnek tűnt számára,hogy az emberi jogok harcos védelmezőjeként szerepeljen,ami által az ő nemzetközi megítélése is javult.Majláth Judit ugyanis a taposóaknák ellen kűzdő szervezet feje Ausztiában. Eva elég nagy gáz volt a családnak,mert ahova a lábát betette összeférhetetlensége miatt meggyűlt a baja a hatóságokkal és az emberekkel is.ennek semmi köze az állatok szeretetéhez.Miután meghalt,a család nyakán maradt a szőlőhegyi birtok,mindjárt kettő is.Nekem az az érzésem,hogy a lánya kártérítésre játszik,lévén valóban beteg,és biztosítékot akar anyagi téren,mert a két telket nem tudja eladni egyhamar.De ennek semmi köze az anyja iránt érzett "szeretethez" és hasonló magasztos érzelmeknek.
  Azokkal értek egyet,hogy a.Csaba nem "brutális gyilkos",de nem menteném fel,mert kétségtelenül elégetett egy embert,felindulásból ölt ugyan,de nem hívott segítséget az áldozathoz.Viszont van egy fontos tény.Ha hívott volna és Rhodes felépül a sérüléséből,tehát ha nem lett volna halálos a csapás,akkor A.Csaba már nem élne.Eva Rhodesnek ugyanis egyáltalán nem voltak olyan gátlásai,mint nekünk.Ő,mint "brit állampolgár",őszintén gondolta,hogy itt bármit megtehet,emberrel,állattal egyaránt.Ezt nem kéne elfelejteni.”
 • 38. MTT 2010. május 15. 11:57
  „Mint a mesében, de tényleg, abban a Jancsis-Juliskásban.......”
 • 37. Kati79 2010. május 14. 14:10
  „Sziasztok!Azt szokták mondani halottról vagy jót vagy semmit.De sajna erről a nőről jót nem lehet mondani.:-(”
 • 36. Esthajnal 2010. május 14. 12:27
  „egyetértek bicikével”
 • 35. bici22 2010. május 14. 12:21
  „na erről beszélek chippy75, te ismerted, dolgoztál neki, a többiek meg nem dolgoztak nála és mégis azt mondják hazudik aki állatkínzónak nevezi, ti tudjátok hogy bánt az állatokkal és az emberekkel is. borzató körülmények között éltek az emberek és állatok is, ilyet senki sem érdemel, még egy állat sem.”
 • 34. chippy75 2010. május 14. 12:12
  „Gondlom meghallgattak néhány tanút, akik a banyánál dolgoztak, valószínű egytől-egyig hasonló körülményekről számoltak be mint Csaba. Nem véletlenül volt évi legalább húsz gondozója, sokáig senki nem bírta nála. Legszívesebben én is agyonb.... volna ezt a nőt. Ha mi néhányan önkéntesek nem látjuk el az állatokat, akkor egy hétig se kaptak volna enni-inni, ha nem volt éppen alkalmazottja. Hálája jeléül lebunkózott, -paraszotozott, - prolizott minket ez állatkínzó. Egész nap telefonált, ténfergett, gyalázta a magyarokat. De nem baj, elviseltük, mert az állatokért tettünk valamit.
  Gondoljatok bele, aki nagy szegénységből jött és vállalt nála munkát, tűrte ezt a bánásmódot, aludt a macskaürülékkel teli padlásszobában ( ahol még ablakot sem szabadott nyitni, mert kiugrálnak a macskák az ablakon ), dolgozott napi nem 8, hanem 14-15 órát, és még a pénzét sem kapta meg, annak könnyen elborult az agya, és bólintott le a vénasszonyt. Csodálom, hogy ez több mint tíz év után következett csak be.
  Remélem Cs. a legenyhébb ítéletet kap. Senki, de senki nem sajnálja, hogy meghalt, szerintem a hasonlóan elmebeteg lánya sem, mert nem voltak jóban.”
 • 33. czindi 2010. május 14. 11:40
  „Holtestet elégetni: elég bizonyíték a gyilkosságra ( még ha elevenen égette el, akkor is!) Elégetett fejszenyél...ja. az ügyvédet is el kéne égetni, meg az összes okoskodót, akik ilyen brutális gyilkosnak mentségeket keresnek. A halálbüntivel én sem értek (mindig) egyet, de csak akkor nem, ha helyette kőbánya, szén-vagy uránbánya életfogytig, ellátás a munkavégzésnek megfelelően. (qvázi ne az én adóforintjaimból tartsák el őket, szinte luxuskörülmények között!))”
 • 32. pret 2010. május 14. 09:59
  „Persze hogy ártatlan szegény csávó. A börtönben is mindenki az. Oké hogy ártatlanság vélelme, de ha nincs 100 szemtanú + videófelvétel + 100%-os DNS teszt, akkor már nem lehet senkire semmit bizonyítani?”
 • 31. Esthajnal 2010. május 14. 09:33
  „A bíróságon dolgozol mi, viperetta?”
 • 30. viperetta335 2010. május 14. 09:29
  „Na,szóval várjuk meg a végét,én azt mondom!Ahhoz,hogy gyilkosságnak minősüljön valami,kell bizonyítani a szándékot is,és szerintem ez nem bizonyítható jelen esetben.Marad a halált okozó testi sértés és a segítségnyújtás elmulasztása.Jó esetben csak ez utóbbi.”
 • 29. bici22 2010. május 14. 08:59
  „Egyet értek Vizslával!”
 • 28. Vizsla 2010. május 14. 08:53
  „Már megint a bíróságot cikizi a nagyérdemű, pedig már oly sokszor kiderült, hogy a nyomozás során történtek a helyrehozhatatlan hibák. Mint köztudott: a bíróság az ügyészi vád alapján jár el, az ügyész viszont csak arra emelhet vádat, amire bizonyítéka van. A bizonyítékok haladéktalan begyűjtése a nyomozó hatóság feladata. Már sosem tudjuk meg, mi történt valójában, a bíróság kínlódhat a bizonyítékszegény üggyel, a vádlott meg azt hazudik, amit akar. Joga van hozzá!”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akik mindig elúsznak Győrben - van, ahol egy kisebb zápor is gondot okozhat

Sok százmilliónak kell még belefolyni a város csatornarendszerébe, de a lakók is tehetnek a… Tovább olvasom