Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Év végi összegzés

Medgyasszay László győri országgyűlési képviselő az év végén mérleget vont, majd négy ígéretet tett.
Medgyasszay László
Medgyasszay László, a győri 1-es számú választókerület országgyűlési képviselője az év végén mérleget vont munkájáról, majd négy ígéretet tett, amelyek mindegyike számon kérhető a ciklus végére – fogadta meg.
Medgyasszay László győri országgyűlési képviselő az év végén összegezte parlamenti munkáját, a célokat és az  eredményeket.

Az országos politikában betöltött szerepével kezdte, amelynek kapcsán elsőként a nemzeti agrárkerekasztal összehívását említette. Hozzátéve azt is: „Sajnos eredménytelennek kell minősítenem a kerekasztalt, hiszen a cél az volt, hogy ebben az évben a magyar mezőgazdaságot nemzeti támogatásokkal megerősítsük – az uniós kihívásoknak ugyanis csak így tudtak volna eséllyel nekivágni a hazai termelők. Ez azonban elmaradt, és sajnos a jóslatok is beválni látszanak: egyre több kis- és középvállalkozás szűnik meg vagy kerül nagy bajba az agráriumban."

A törvénymódosító javaslatokkal folytatta a képviselő, ezek között is a földvédelmi járulék befizetése alóli felmentéssel, amely az önkormányzatoknak jelentett volna segítséget. De sem ez, sem a költségvetést módosító indítványai nem kapták meg a szükséges támogatást a kormányoldaltól – ellenzéki képviselőként ebben sok meglepő nincs. Az élelmiszer-biztonság megerősítése érdekében tett Medgyasszay-javaslatok azonban most úgy tűnik, baloldalról is támogatást kapnak, s ezek részletekben ugyan, de megvalósulnak.

A helyi politizálást illetően fontosnak tartotta megemlíteni az öttevényi útprobléma megoldásáért folytatott levelezését a közlekedési miniszterrel. Csillag István (most már csak korábbi) szakminiszter válaszlevelében elismerte: megoldást kell találni a Győr környéki településen élők problémájára – a baj az, hogy a forgalomlassításra csak részmegoldást javasolt. A felpéci egyházközösség ügyében is levelet írt a képviselő az agrárminiszternek: az evangélikusok pályázatával ugyanis nem foglalkoztak érdemben a pályázatelbírálók, holott az minden kritériumnak megfelelt. Ezt elismerte Németh Imre miniszter, s ajánlotta is a felpécieknek, pályázzanak újra egy másik kiíráson.

A terápiás lovaglás szívügye Medgyasszay Lászlónak, s ebben komoly eredményeket ért, illetve érhet el. A megyei költségvetésből 5 millió forintot kap erre a célra, de azzal a kitétellel (s ezt ő szabta meg), ha az összeget ki tudja egészíteni a minisztériumoktól kapott pénzzel 10–15 millió forintra. A Medgyasszay Vince Nyugdíjas Alap a nyugdíjasklubokat segíti – a kezdeményezés szintén összeforrt a képviselő nevével. Lesz térségi olimpia is 2005-ben, amelyet Medgyasszay László „talált ki".

S akkor az ígéretek, amelyeket a ciklus végén, tehát 2006-ban számon kérhetnek választói a képviselőtől. „A Mosoni-Duna rehabilitációjáért folytatott harcot nem adom fel, ennek kézzelfogható eredménye kell hogy legyen 2006-ra. A vénekiek panaszát, a fehérjefeldolgozóból áradó bűz megszüntetését is célul tűztem ki magam elé, ebben a jövő év elején kívánok lépni. A bácsai szemétégető problémáját sem lehet felejteni, mint ahogy a Tét–Pannonhalma közötti összekötő út ügyében is megoldásnak kell születnie – természetesen környezetkárosítás nélkül."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem a helyi vállalkozások nyertek

Egy szegedi cég építi meg a Rába-telephelyen épülő Árkád bevásárlóközpontot. Győr egyik legjelentősebb beruházásáról így lecsúsznak a helyi cégek. Bár teljes csendben, de – úgy tudjuk – a napokban eldőlt, ki építi meg a Rába rt. Budai úti telephelyére álmodott Árkád Üzletközpontot. A három esélyes pályázó közül kettő volt győri, de nem helyi cég nyerte meg a pályázatot. Tovább olvasom