Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Év kórháza verseny: Megyénk a tizenkilencedik

A HáziPatika.com idén is kiosztotta hagyományos, ˝Az év kórháza˝ elnevezésű elismeréseit. Győr-Moson-Sopron a megyék összesített eredményei alapján tizenkilencedik.

A HáziPatika.com idén is kiosztotta hagyományos, ˝Az év kórháza˝ elnevezésű elismeréseit, amelyet a betegek szavazatai alapján ítéltek oda. Újdonság az előző évekhez képest, hogy az összesített versenyben dobogós kórházak idén mind vidékiek. Győr-Moson-Sopron a megyék összesített eredményei alapján tizenkilencedik.

Kecskeméti győzelem a versenyen >>

A már hagyománynak számító, hatodik éve megrendezett ˝Az év kórháza˝ internetes szavazással a szervező HáziPatika.com ismét esélyt adott a betegeknek arra, hogy hangot adjanak véleményüknek, és megmondják, szerintük melyik az ország legjobb kórháza. Az ünnepélyes díjkiosztó keretében 2011. január 25-én, az MTA dísztermében vehették át elismeréseiket a győztes intézmények.

Az Év kórháza verseny - Megyénk leszerepelt
Az Év kórháza verseny - Megyénk leszerepelt

– Rendkívül érdekes tanulságai vannak a szavazásnak – mondta el az eseményen Pilling Róbert főszerkesztő. – A legszembetűnőbb például, hogy az összesített versenyben az első háromba eddig minden évben bejutott egy fővárosi intézmény, sőt, tavaly mindhárom első helyezett budapesti volt; idén azonban a vidéki kórházak győzedelmeskedtek.

Továbbá a kategória-verseny eredményei alapján szembetűnő az a változás is, hogy a győztesek szinte kivétel nélkül sebészetek és/vagy szülészetek. Ezek az osztályok az elmúlt években valóban az átlagosnál jobban fejlődtek a legtöbb intézményben, ezt pedig már a betegek is értékelik.

2010-ben jóval kevesebb pontszámot kapott szinte minden intézmény, így figyelembe kell venni, hogy a győztes vidéki intézmények is alacsonyabb átlagpontszámmal tűntek ki a mezőnyből.

– A szavazás azt mutatja, hogy a laikusok szemében az egészségügy presztízse az utóbbi években kicsit csökkent – tette hozzá Pilling Róbert főszerkesztő – ez az eredményeken is meglátszik. Tavaly még az ötödik helyezett is magasabb pontszámot ért el összesítettben, mint idén a legelső intézmény. Az eredmények hátterében több minden állhat, talán kritikusabbá váltak az emberek, vagy összességében elégedetlenebbek.

Megyei szintre bontva a győr-moson-soproni kórházakra érkezett 3,887-es átlag alapján a megye a 19. helyezést érte el a rangsorban*.

A megyében legjobb helyezést elért kórházak a következők:

Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Győr 3,973
Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet Kapuvár 3,965
Sopron Erzsébet Oktató Kórház Sopron 3,939

*A budapesti kerületeket és a megyéket külön értelmezte a verseny; összesen 31 helyezés volt a listán, mert 11 kerületre egyáltalán nem érkezett szavazat.

Az Év Kórháza versenyben „orvos-szakmai ellátás", „ápolás- és szakszemélyzet", „infrastruktúra", „ellátás", valamint „környezet és tisztaság" kategóriákban lehetett pontozni a kórházakat. Az abszolút győztesek a kategóriánként elért pontszámok átlagolásával legjobb eredményt elért intézmények lettek.

 Összesített rangsor >>

Az összesített verseny nyertesei:

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza (1. helyezés)
SzigetvárMED Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. (2. helyezés)
Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft (3. helyezés)
A kategóriánkénti verseny győztes kórházai:
Orvos-szakmai ellátás kategória (holtversenyben két győztes intézmény):
SE ÁOK I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
SE ÁOK I. sz. Sebészeti Klinika

Ápolás- és szakszemélyzet kategória (holtversenyben két győztes intézmény):
Dr. Bugyi István Területi Kórház
SE ÁOK Érsebészeti Klinika

Infrastruktúra kategória:
SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Ellátás kategória:
SZTE ÁOK Sebészeti Klinika

Környezet és tisztaság:
Almási Balogh Pál Kórház Egészségügyi és Szolgáltató Nonprofit Kft.

A HáziPatika.com oldalról

A HáziPatika.com a legismertebb és leglátogatottabb egészségügyi portál Magyarországon, 1999 óta nyújt egészségüggyel, életmóddal kapcsolatos tartalmat és szolgáltatásokat. Havonta átlagosan mintegy 1.000.000 egyedi látogató* keresi fel, akik több mint 4000 cikk mellett negyven kiemelt témában kereshetnek hiteles, közérthető információkat problémájukra, s több tucatnyi teszt vagy kalkulátor segítségét kérhetik.

2005-ben és 2008-ban a www.hazipatika.com az ˝Év honlapja˝ elismerésben részesült. Az oldal újságírói több rangos díjat nyertek el, a többi között ˝A leghitelesebb média a babatáplálásban" és a Médiaunió ˝Nincs de!˝ kampányának fődíját.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. quaestor 2011. január 26. 20:47
  „Egyébként még megvan a "C" épületben a rendkívül lestrapált és mocskos, büdös koedukált illemhely?”
 • 27. Madarász 2011. január 26. 10:12
  „A győri kórház tényleg rettenetes, az anbuláns részlegen van olyan wc, ahol nincs világítás, nem lehet becsukni az ajtót, hiányzik az ülőke, a lehúzó egy db spárga és a bűzről, koszról ne is beszéljünk... negyedévente megyek kontrollra, órákat kell várni, hiába időpontra hívnak, az állapota a mosdónak nem változik, max. negatív irányba...”
 • 26. elisabet 2011. január 25. 23:26
  „A saját hségén lehet is nevetni,kaphat nevetődörcsöt is,majd az eü-megoldják(na nem görcsoldóval)
  :)”
 • 25. RickCartman 2011. január 25. 23:17
  „24. hozzászólás poto 2011.01.25. 22:33
  Vagy előszedi újra a Mikolát. hö-hö-hö..szeretek nevetni..hö-hö-hö..és tudok is”
 • 24. poto 2011. január 25. 22:33
  „Patriot

  Nyugalom.Már nincsenek.
  Viktor megoldja és az EU 1. helyén leszünk.
  Kinevezi Selmecit és itt is eljön a kánaán.”
 • 23. elisabet 2011. január 25. 22:29
  „Eddig a hozzászólások között szinte csak negatívakat találtam a győri kórházról.
  Ennyre vészes lenne a helyzet?
  Nagyon sok beteg ember életét mentették meg,tették elviselhetőbbé!
  Több orvosról,nővérről,műtő személyzetéről olvastam a Kisalföld hasábjain elismerő sorokat(név szerint nem említeném)
  Nyilván vannak hibák,hiányosságok,de érdemek is.
  Akinek gondja van,miért nem fordul jogorvoslatért?Amíg nics visszajelzés,addig nehéz a hibákat is korrigálni.”
 • 22. peet2 2011. január 25. 20:46
  „19 megyei korházból a 19.dik nek lenni kiváló teljesitmény!!
  Dicséret a megye és az akkor aktuális korház vezetésnek!
  Sebaj majd jövőre lesz 64 megye és akkor már jó helyezés lesz a mostani.Csak szemlélet kédése.
  De innen csak feljebb lehet jutni.”
 • 21. Outsider 2011. január 25. 20:02
  „Érdemes megnézni a kórházak fórumait..a soproniéban pld. egy-egy friss bejegyzés volt olvasható, a többi több éves. Egyértelmű volt, hogy erről a szavazásról a kutya sem tudott. ..én is kíváncsi lennék arra, vajon ebben a megyében egyáltalán hányan szavaztak. Ráadásul túl bonyolult a szavazás menete..előbb regisztrálni kell a Házipatika weboldalán és csak aztán szavazni....talán majd jövőre jobb lesz a megye helyezése..vagy már kórházai sem lesznek.”
 • 20. quaestor 2011. január 25. 19:36
  „A soproni szülészet tény, hogy modern, de nemcsak a szülészet.
  Az első két gyerkőcömet Győrben szültem, a két kisebbet Sopronban. Vastagon a soproni viszi a pálmát minden tekintetben.
  A többi részlegről -hála Istennek- nem tudok nyilatkozni egyenlőre.”
 • 19. mracer 2011. január 25. 18:25
  „Nem véletlen hogy jópár évvel ezelőtt minta volt a győri kórház (pozitív), és a csornai, tatabányai stb kórházakatkellett messzire elkerülni, ma viszont pont fordítva van :( . Sajnos egyre több felől hallom, hogy milyen siralmas lett a győri kórház...”
 • 18. Patriot 2011. január 25. 17:56
  „De széfek vannak!
  Ennyit volt az összes amit az egészségügyért tettek a ballib szélhámosok és börtöntöltelékek.”
 • 17. rittersport 2011. január 25. 17:35
  „Kedves Bakonyimotoros!
  Nem akarok vitázni.Én is Győrben szültem pár hónapja.Van tapasztalatom.A soproni szülészet állítólag elég modern,meg a csornai sem olyan gáz.De mindenképp itt szültem,mert győri az orvosom is.De ha szerintem elég normál az ,ami ott tátong a mellékhelyiségekben, a kosz és mocsok,akkor nincs nagy igényed.Remélem fel fogják újítani,mert szeretnék még szülni,de nem ilyen körülmények közt.Volt,hogy le sem tusoltunk inkább,meg nem is pisiltünk olyan soxor,mert már rosszul voltunk a gondolattól,hogy nehogy elkapjunk vmit a wc-n vagy a tusolóban.Eddig még mindenkinek ez volt a véleménye,mint nekem.Akinek ez megfelel,az meg is érdemli!”
 • 16. RickCartman 2011. január 25. 16:56
  „A Gyurcsány az oka mindennek.Ezt megérti a kétharmad is. A többiek meg majd vagy megtanulnak igazi fülkeforradalmár módjára gondolkodni (és hazudni), vagy úgy maradnak.”
 • 15. igazszó 2011. január 25. 16:56
  „Tanulságos az eredmény, Győr kórházának helyzete, és adottságai! Érdemes lenne ellenőrizni az adományok felhasználást, mire kapták, kiknek, mit hagyott jóvá a kuratórium, mire költötték, hol vannak az eredeti számlák, hol vannak a beszerzések, és kiktől????? miért nem lehet ellenőrizni azokat??? Erről ennyit!

  Betegek bizalma is megingott, mert egyáltalán nincs személyi titoktartás, iratok nyiltan kint hevernek, mindenki nézheti, olvashatja, a betegkre vizsgálat közben is ajtót nyitnak- nyitott könyv a folyosón állóknak is a vvizsgálat-
  Politikai befolyás van, személyes tapasztalat! Túlterheltség is igaz, költségvetés elherdálása is, és ahová kellene pénz, és munkaerő, oda nem kerül.
  Ellenőrzési területen szakmai végzettséggel, tapasztalattal rendelkezők tudása, összefonódások kétségbe vonhatóak. Igaz, tanult, értelmes, munkájához értő, gyakorlati tapasztalattal rendelkező ember nem kell, azt kiközösítik, megalázzák, elküldik, nehogy fényderüljön dolgokra.
  ...... Itt tartunk, és van min változtatni, csodálkozni pedig nemlehet ezekután!”
 • 14. ibuza 2011. január 25. 16:49
  „Az számomra elég furcsa és ijesztő, hogy amíg egy áruházban a wc-ket óránként ellenőrzik, a kórházban viszont napokig hozzá sem nyúlnak. Koszosak és büdösek a mellékhelyiségek. A takarítók csak maszatolnak.”
 • 13. Anonim01 2011. január 25. 16:22
  „Ténylegesen az a helyzet, hogy ez a felmérés nem reprezentatív.
  Nagyon kevés tájékoztatást kaptunk, hogy ismét lehet szavazni.
  Napokban a győri kórház urológiáján voltam.
  Megdöbbentő tapasztalatokat szereztem az előző évekhez képest 2003 óta időnként megfordulok itt.
  Elismerésem az Osztály minden dolgozójának erőfeszítéseikért.
  Csodálatosan felújított fürdő és WC blokkot találtam, régiről ne is tegyünk említést.
  A folyosó barátságos dekorációját tapasztaltam, az ott dolgozok odaadó hozzáállását a betegekhez.
  Tehát minden elismerésem az ott dolgozóké.
  Remélem, Mi betegek nem tesszük rövid időn belül tönkre fáradhatatlan munkájukat.
  Minden betegtársam nevében köszönet illeti erőfeszítéseiket.
  Már csak az ágyak (ágybetétek) kényelmesebbé tételén kellene javítani.”
 • 12. keti 2011. január 25. 16:20
  „Szerintem is azt kapták, amit megérdemeltek. Bár én külön-külön értékelném az egyes osztályokat.
  A csecsemőosztályon tapasztaltak életem legkeserűbb élményévé váltak. A 2 éves gyerekemet félrekezelték, és embertelen hangnemet ütöttek meg a beteg gyerekemmel szemben. A következményeket persze az anyukáknak kell kezelni. Az én kicsikém a "kórházi hűtőfürdő" után még hónapokig sikítozott otthon is a fürdetésen.
  A szülészetről minden kismama úgy megy el a kötelező 3-4 nap benntartózkodás után, hogy "végre, megszabadultunk".
  Az idősekkel sem tudnak normálisan bánni, pedig egyszer ők is lesznek öregek és elesettek.
  Az ügyelet megint egy szégyen. A vérző fejű idős ember és a láthatóan töröttkarú gyerek előtt úgy behívják a "Marika barátnőjét", mint a huzat. Gyalázat!”
 • 11. domonkoscsilla 2011. január 25. 16:19
  „Klónozzátok a soproni sebészet főorvosát Dr Varga Józsefet, aztán elsők leszünk!!!”
 • 10. bakonyimotoros 2011. január 25. 16:02
  „két fiam is győrben született, persze nem a kórház érdeme, hogy minden OK, de kedves mais és rittersport, vagy nem voltatok még a szülészeten, vagy nem láttatok még más kórházat belülről, mert az osztályok közül is a szülészet viszi a pálmát, de maga a győri kórház sem rossz.”
 • 9. mais 2011. január 25. 15:35
  „Nem csodálom ... hiszen az orvosok és ápolok hozzá állása a betegekhez igen csak megbotránkoztató ( tisztelet a kivételnek ) iszonyú ahogy egyesek beszélnek a betegekkel... !”
28 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapubejáró építése hozhat megoldást

Olvasói kérdés: Győr-Kismegyeren az Arató utca 6. előtt már 2 éve – ha nem több – a házunk előtt egy 12 méter hosszú, 30–40 centiméter mély kátyú húzódik, amit a nagyobb kerekű járművek még mélyítenek. Tovább olvasom